LOADING

Type to search

Ajánlom Mozizom Rácsodálkozom

15 ***ragyogó*** film, ami jót tesz a szemünknek, és a lelkünknek is!

Share

Időröl-időre szeretünk elmerülni a múltban és megnézni olyan filmeket, amelyek régi korokba, csodálatos díszletek és jelmezek közé repítenek vissza bennünket. Ha pedig még néhány könnycseppet is elmorzsolhatunk a végén, akkor már tökéletes a szórakozás.

A következő filmek remek kikapcsolódást nyújtanak, nem csak azért, mert fantasztikus díszletek között és mesés környezetben játszódnak, hanem mert gyönyörűen megkomponált alkotások is egyben.

Kilenc (2009)

A híres filmrendező Guido Contini egész életében szebbnél-szebb nőkkel van körülvéve. Nagyon keresett és mindig eléri céljait, még akkor is, ha ennek érdekében másokon kell átgázolnia. Éppen ezért érthetetlen, hogy legújabb filmjét miért nem tudja befejezni. Ismerős terepen keres válaszokat – az ágyban – miközben lelke minden nappal egyre üresebbé válik.

Becstelen brigantik (2009)

Amikor a „barna pestis” 1939-ben elkezdett végigsöpörni Európán, a zsidók egyik legbuzgóbb ellenfele Hans Landa ezredes volt, aki kiemelkedő teljesítményéért elnyerte a „Zsidóvadász” becenevet. A Becstelen Brigantik néven ismert amerikai zsidó csoport működésbe lépett, hogy szembe szálljon az elvakult katonával és leszámoljon a fasizmussal.

A szabadság útjai (2008)

Talán megbocsátható azt gondolni, hogy nem igazán inspiráló egy huszadik század közepén játszódó történet, ami egy kétgyerekes férjről és feleségről szól, akik épp egy személyes válságon mennek keresztül. De A szabadság útjai című film végén mégis nehezen tudunk felállni a fotelból, mert tudatosul bennünk, hogy amit épp láttunk, az akár rólunk is szólhatna. Mert elruccanhatunk Párizsba, ha otthon rossz időszakot élünk, ahogy a főszereplők is szeretnék a filmben. De ez nem ilyen egyszerű. Megváltoztathatjuk a körülményeket, de magunk elől sose futhatunk el. És legbelül, ha üresnek érezzük magunkat, akkor a sóvárgás nem fog elmúlni – akárhová is megyünk.

A szerelem határai (2008)

Négy ember bonyolult története az 1940-es évek Angliájában, amely majdnem tragédiába torkollik. Két nő és két férfi a saját maguk által előidézett helyzetekbe kuszálódnak bele: szerelem, féltékenység és árulás egy olyan szakadékba vezeti őket, ahonnan úgy tűnik nincs menekvés.

Egy lányról (2009)

A múlt század hatvanas éveiben a tizenhat éves Jenny igazi tehetségnek tűnik: franciául tanul, csellózik, egyetemre készül, és felettébb illedelmes. Számára Oxford az egyetlen hely, ahol úgy érzi, kitörhet a monotonitásból. Aztán találkozik a kétszer annyi idős Daviddel, aki sportautót vezet, divatos ruhákat hord és mindenféle menő klubokba jár. És miután a férfival megismerkedett, Oxford már nem is tűnik olyan jó helynek számára.

A Stepfordi-i feleségek (2004)

Joanna Eberhart, a korábbi tévé elnök nagy nehezen túljutott egy ideösszeomláson. Férjével egy kisvárosba, Stepfordba költözik, hogy minél távolabb kerüljön a stresszes nagyvárostól. Ez a mennyei kis szeglete a világnak első látásra tökéletesen ideálisnak tűnik. De Joanna és új barátja, Bobby észreveszik, hogy a helyi feleségek meglehetősen gyanúsan viselkednek, ezért Joanna elhatározza, hogy kideríti, mi rejtőzik a felszín alatt.

8 nő (2002)

Egy család valahol a hóval borított Franciaország mélyén egy udvarház felé tart, hogy ott töltsék a karácsonyi ünnepeket, de az ünnepre nem kerül sor: ház ura ugyanis gyilkosság áldozata lesz. Nyolc nő, akik mind közel álltak hozzá, nyomozni kezdenek és hamarosan kiderül, hogy mindenkinek van takargatnivalója.

W.E. (2011)

VIII. Edward angol király és egy amerikai nő, Wallace Simpson szerelmén az egész akkori társadalom felháborodott. A nő ráadásul még házas is volt, a királynak pedig a trónról kellett volna lemondania, hogy feleségül vehesse kedvesét. De szerelmük előtt nem létezett akadály…

Vizet az elefántnak (2011)

Az állatorvosnak készülő Jacob feladja tanulmányait, miután szüleit meggyilkolják. Csatlakozik a „Benzini Brothers” nevű világhírű és grandiózus cirkuszi show-hoz, ahol állatorvosként kzed dolgozni. Közben szerelmes lesz a gyönyörű Marlena-ba, aki egyébként a karizmatikus állatidomár, August felesége.

A segítség (2011)

Az 1960-as években játszódó filmben egy nő diplomája megszerzése után hazatér szülőföldjére. Mivel író szeretne lenni, elhatározza, hogy ír egy könyvet, melybengazdag családoknál szolgáló cselédek életét szeretné bemutatni. Így kerül szoros barátságba Aibileen-nel, akivel felkutatják azokat a nőket, akik mesélni tudnak nekik életükről. Közben az is kiderül, hogy sokkal több mondanivalójuk van, mint amire számítottak.

Nézz az égre (2003)

A film eredeti címe – Head in the Clouds’ – nem csak egy véletlenszerűen választott cím. Tökéletesen kifejezi a karakterek lelkiállapotát, az enyhe őrületet és a nem evilági fenséges érzelmi tapasztalatokat, amelyek felemelnek, ugyanakkor elszigetelnek a valóságtól. A film egy nagyon komoly elemzés a legtitokzatosabb témában, ami nem más, mint az emberi szív.

Dreamgirls (2006)

Egy chicago-i énekes trió felkelti a profi menedzser, Curtis figyelmét, miután meglátta a lányokat egy tehetségkutató versenyben. Szárnyai alá veszi őket és mindent elkövet, hogy igazi hírességeket varázsoljon belőlük. Hamarosan nemzetközi hírnévre is szert tesznek, habár se a pénz, se az ismertség nem hozza meg számukra a várva vár boldogságot.

Hitchcock (2012)

A híres rendező egy merész kísérletre készül: ahelyett, hogy megint olyan filmet készítene, mint amelyek már híressé tették, elhatározza, hogy egy elhagyott motelben élő skizofrén gyilkos történetét viszi filmre. A filmforgatás során elmerül az emberi lélek sötét bugyraiban, annak reményében, hogy felfedezi azokat a pszichológiai vonásokat, amelyekkel megalkothatja egy ember agyában végbemenő horrorszimfóniát.

Soraya (2003)

Amikor az iráni Sahnak, Mohammad Pahlavinak megmutatják Soraya Bakhtiari fényképét, a férfi azonnal szerelemre lobban. Nem sokkal később, a királyi család meghívja palotájába a nőt, ahol Mohammad megkéri a kezét. Amikor a nő igent mond és összeházasodnak, még nem tudják, hogy a forradalmi erők előretörése miatt hamarosan menekülniük kell szeretett országukból.

A nagy Gatsby (2013)

A titokzatos Mr. Jay Gatsby-t még soha senki nem látta, de mindenki hallott már róla. Valójában egy idealizált férfi, akiről még az éttermekben is azt suttogják, hogy találkoztak vele. Aztán egyszer csak a tisztaszívű és naiv Nick Carraway meghívót kap Mr. Gatsby-től és megismerkedik a férfival, akinek van egy terve…

Mit gondoltok? Van közte kedvenc film?

Forrás: brightside.me

Olvasd el ezt is:

12 inspiráló film, ami arra bíztat, hogy soha ne adjuk fel!

Nyáron nem csak a lazulásé a főszerep, hanem sokan vagyunk, akik ilyenkor álmodják meg, hogy mit is szeretnének még megvalósítani az év hátralévő részében. Ehhez nyújtunk most nektek egy kis inspirációt. Több mint sport (We Are Marshall) Egy amerikai egyetem foci csapatának nagy része repülőgép szerencsétlenség …

8 film, amit képtelenek vagyunk kitörölni a gyerekkorunkból…

Egészen egyszerűen szeretünk nosztalgiázni… És ezekkel a csodás filmekkel lehet is! Vannak olyan filmek, amik arra emlékeztetnek minket, hogy milyen gondtalan volt a gyermekkorunk és fiatalságunk. De ezek között a filmek között vannak olyanok, amik annyira mély nyomot hagytak bennünk, hogy képtelenség elfelejteni …

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *