LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Lakom

A gyerekszoba fontosabb, mint gondolnád – avagy, hogy neveljük a gyerekeket minimalizmusra és jóízlésre

Share

Gábor és Anett a MakiMaki Design alapítói, küldetésüknek tartják, hogy minden gyerek és szülő számára elérhetővé tegyék az ízléses és minőségi kiegészítőkkel berendezett gyerekszobát. Ennek kapcsán arról beszélgettünk, hogy milyen az ideális gyerekszoba és mi az, amire szülőként érdemes odafigyelni.

Egy jól kitalált gyerekszoba kis lakói számára egyenlő arányban biztosítja a lehetőséget a kiegyensúlyozott pihenésre és az elmélyült játékhoz egyaránt. Mindennek a kulcsa a megnyugtató, visszafogott színek, a kényelmes alvóhely és a praktikus játéktárolók – lehetőleg minél természetesebb anyagból. A gyerekszoba kialakításánál fontos, hogy a végeredmény megnyugtató hatású legyen és lehetőleg két-három színnél ne használjunk többet.

„A gyerekek olyanok, mint a szivacs, mindent könnyedén magukba szívnak, éppen ezért fontos annyira, hogy milyen környezetben nőnek fel: milyen a szobájuk, milyen tárgyak és kiegészítők veszik körül őket.” – kezdi Gábor. – „A gyerekek érzékelés, észlelés útján szerzik tapasztalataikat a világról. A vizuális figyelmük rendkívül fejlett. Lehet, hogy nem tudnak visszaemlékezni pontosan minden részletre, de ettől még magukba szívják az élményt és a környezetet. Ezért tartjuk mi nagyon fontosnak, hogy már kisgyermekkortól kezdve ízléses tárgyakkal vegyük körül őket.”

A MakiMaki Design tulajdonosai a magánéletükben is a minimalizmusra törekednek. „Idén töltöttem be a negyvenet és azt vettem észre, hogy fokozatosan száműztem a környezetemből a kevéssé ízléses és felesleges tárgyakat. Pár éve bevezettem azt a rendszert, hogy év végén alapos selejtezést tartok: minden olyan tárgyat, ruhát, amit abban az évben nem használtam, azonnal bedobozolom és segélyszervezeteknek, rászorulóknak ajándékozom őket.” – magyarázza Gábor mosolyogva – „Úgy érzem, a korral jár, hogy az ember minél több tapasztalatot szerez, annál jobban letisztul az ízlése és rájön arra, hogy milyen jó a minimalizmus, vagyis, hogy kevesebb, de minőségi tárgyakkal vegyük körül magunkat. Anettel mi abban hiszünk, hogy a letisztultság nem valaminek a hiánya, hanem egy magasabb minőség jele. Ezt a minimalizmust igyekszünk a gyerekszobába is bevinni. „Ha a szülő nyitott, akkor az egyszerűségben nem ürességet vagy hiányt lát, hanem képes meglátni a minimalizmus lényegét, a “pont elegendő, semmivel sem több” elvet.”

De hogy kerül a modern, minimalista stílus a gyerekszobába?„Mi elsősorban azokhoz szólunk, azokat próbáljuk kalauzolni, akik nyitottak a modern minimalista irányzatra. Azok a szülők, akik saját magukat is igényes, jó minőségű tárgyakkal, jó minőségű munkaeszközökkel veszik körül, gyermekeiknek is jó példát mutatnak. Olyan, mintha elvetnék egy később szépen nyíló virág magjait.”

„Biztosak vagyunk abban, ha gyermekeinket modern, minimalista környezetben neveljük, akkor bennük is kialakul az igényesség a környezetük iránt és remélhetőleg később az emberek iránt is.” – teszi hozzá a szakember.

 

A MakiMaki Design kínálatában sok szép termékeket találhatunk, amelyek ehhez nyújtanak segítséget és Gábor el is magyarázza, mi az, amire egy gyerekszobában a leginkább érdemes odafigyelni.

„Természetesen a dekoráció. Ha van egy megnyugtató fehér alapszín a szobában, pár egyszerű bútor, akkor már csak fel kell öltöztetni a szobát. Pár szép kiegészítő, egy modern faldekoráció és máris kész a minimalista gyerekszoba. Érdemes úgy díszíteni, dekorálni, hogy a jó minőségű termékeket helyezzük előtérbe. Ezek jóval tovább tartanak, tovább tudják használni a gyerekek.” – magyarázza Gábor és közben beavat abba is, hogy miért nem érdemes spórolni a kiegészítőkön?„Megint csak a minőséget emelném ki, legyen szó akár bútordarabokról, akár a falfestésről, akár egy játéktárolóról vagy falmatricáról. Érdemes nem a legolcsóbb megoldást választani, mert hosszú távon megtérül.

Sok minden van, amire gyerekszoba átalakítás, felújítás előtt érdemes odafigyelni, főleg ha az ember egy igényes és egyszerű, de nagyszerű gyerekszobát szeretne kialakítani.„A blogunkban sok ötletet összegyűjtöttünk és igyekszünk hasznos tanácsokkal ellátni azokat is, akik egy gyerekszoba átalakítás vagy felújítás előtt állnak. Jövőbeni terveink között szerepel az is, hogy konkrét gyerekszoba elrendezések, dekorációk kombinációját mutatjuk majd meg, mert egyre többen fordulnak hozzánk segítségért, akik elakadnak az elején, mert nem tudják mit, mivel párosítsanak össze.” – magyarázza Gábor. „Rengeteg meglepetéssel készülünk, bővíteni fogjuk a repertoárunkat is” – avat be jövőbeni terveikbe a tulajdonos. „Anettel számos olyan dekorációs elemet találtunk ki, amelyek szóba jöhetnek a gyerekszobáknál, és vásárlóinknak is nagyon tetszenek majd, mert ezek olyan komplett gyerekszoba összeállítások lesznek, amelyeket nem csak egyben lehet majd megvásárolni, hanem lehetőség lesz rá, hogy vásárlóink részletekben szerezzék be őket.”

Az idei nyár slágertermékei a MakiMaki Design papírzsákok, amelyeket egyre szélesebb választékban lehet megvásárolni. „Papírzsákjaink nem csak minden gyerekszobának tökéletes kiegészítői, hanem nagy segítséget jelentenek a rendrakásban is. Egyaránt gondoltunk a fiúkra és a lányokra is, sőt egyedi kivitelű papírzsákokat is készítettünk. Ezekkel a tárolókkal pillanatok alatt rendet lehet varázsolni a gyerekszobában, hiszen csak bele kell dobálni a játékokat – és máris eltűnt a rendetlenség. Ahogy egy rendezett íróasztalon könnyebb a munka, ugyanígy, ha a gyerekszobában rendet tartunk – természetesen a gyerekekkel együtt – akkor később nekik is ez lesz a természetes.

A MakiMaki Design fontos küldetésének tartja a példamutatást. „Feleségemmel mind a ketten abban hiszünk, hogy minden gyerkőc számára az az alap, amit az első pár évben otthon látnak. Ez lesz a követendő mérce, a viszonyítási alap és ebből alakul ki később a jó ízlés. Igyekszünk minél több emberhez eljuttatni ezt az üzenetet. Abban bízunk, hogy sokan lesznek, akiknél nyitottságra találnak ezek a gondolatok és minél több szülő meg fogja tapasztalni , hogy egy harmonikus, igényes berendezett gyerekszobában a gyermekeik is kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lesznek. Mert nincs fontosabb, mint egy boldog gyermek!”

Kövessétek a MakiMaki Design-t itt:

https://shop.makimakidesign.hu

https://makimakidesign.hu

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *