LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

15 dolog, amit nagyon nem kéne egymással csinálnunk, igaz csajok?

Share

Vajon a legendás női szolidaritás csak legenda? Jó, ha minden nap tudatosítjuk magunkban, hogy a másik nő is ember! Mert ha valaki tud fájdalmat okozni, azok mi vagyunk. Mi, nők. 

Ne alázd meg a „vetélytársadat”!

Először azt gondoljuk, ha feltöltünk egy dögös fotót Instagramra, kiszemeltünk azonnal belénk zúg és ránk ír. Baj akkor van, ha abból az indíttatásból tesszük, hogy belássa, mennyivel jobb nők vagyunk jelenlegi barátnőjénél. Ez alattomos húzás, hiszen nem is ismerjük azt a másikat. Az ilyen jellegű manipuláció nem vezet semmi jóra.

Ne küldözgess privát üzeneteket a párjának!

Hacsak nem közeli barátod, legyen benned annyi női szolidaritás, hogy nem küldözgetsz üzeneteket egy foglalt férfinak. A Facebookos üzengetés egy sokkal nyíltabb és közvetlenebb kommunikációs forma, mint az e-mail; sokáig megmarad, és olyan ajtókat nyithat meg, amire nem biztos, hogy szükség van! Ha magányos estéken azt választod, hogy a fickó barátnője háta mögött chateltek, gondolj arra, hogy ha ez valóban ártalmatlan a csevegés, akkor akár a barátnő előtt is ráírhatnál. A privát üzengetés annak a privilégiuma, akivel az illető valóban szoros kapcsolatot ápol.

Ne mindig a barátnőd, kolleganőd vékonyságát dicsérd!

Lássuk be, hogy mi, nők imádjuk hasonlítani magunkat másokhoz, és különösen jólesik, ha valaki közli, hogy milyen hihetetlenül karcsúak lettünk. De lássuk be, van ennek egy olyan rejtett üzenete, miszerint pár kilóval nehezebben már nem néztünk ki ilyen lenyűgözően.

Ne tartsd vissza a dicséretet!

Ha látsz egy nőt, aki istennőként ragyog, ne fogd vissza magad: nagyon jól fog esni neki, ha megdicséred a ruháját vagy a sminkjét, még akkor is, ha az illető idegen számodra. Ha egy férfi bókol nekünk, az más kategória; ha egy nőtársunk teszi, annak különös jelentősége és értéke van, és jóval többet ér, mint egy laza flört.

Ne csapd le a kezéről!

Ha a neked tetsző férfi már találkozgat valakivel, még akkor is, ha még nem komoly a kapcsolatuk, ne versenyezz a kegyeiért! Valóban érdemes egy potenciális kapcsolat miatt folyamatosan háborúban állni egy másik nővel? Döntsd el, mi a fontosabb: az egód vagy a szíved?

Ne gázolj át más nőkön!

Ne dőlj be a tévképzetnek, hogy csak akkor lehetsz valaki, ha társadalmi státusztól, gazdasági helyzetünktől függetlenül átgázolsz a többi nőn! Ilyen hozzáállással olyan féltékenység uralta világot teremtünk magunk köré, ahol a szeretetnek és a kedvességnek semmilyen helyzetben nincs igazi értéke.

Ne majmolj másokat!

Az ismerkedés és párkeresés nem verseny. Ha nem adod végig önmagad, fennáll a veszélye, hogy a későbbiekben lebuksz. Például, ha a riválisod folyton idézeteket tesz közzé Facebookon, ne posztolgass folyton Louise Hay-t, ha nem érzed magadénak! Már első látásra látszik valakin, ha nem önazonos, ami kínos helyzetekhez vezethet.

Ne küldözgess passzív-agresszív jelentésű emotikonokat! Ne szmájlikat, szöveget küldj, szavakat használj a kommunikációra! Ha megbántottad a barátnődet, és csak egy szívecskét küldesz bocsánatkérés helyett, az minden, csak nem hatékony, ráadásul időpazarlás is, mert a későbbiekben úgyis tisztára kell mosnod magad. Légy vele őszinte!

Ne randizz a barátnőid választottjaival!

Aranyszabály: biztosan te vagy a legvonzóbb nő a baráti körödben, de lásd be, gyomorforgató belegondolni, hogy ugyanazzal a férfival ápolsz intim kapcsolatot, mint a barátnőd, még akkor is, ha esetleg ittál előtte. Felejtsd el a srácot, vagy ne csodálkozz, ha érezteti veled, milyen könnyű nőcske vagy. Tiszteld magadat és a barátnődet annyira, hogy inkább keresel mást!

Ne utáld a barátnőd párját!

Mindig lesz olyan, hogy nem érzed eléggé értékesnek a barátnőd párját. Mint a barátja, természetesen aggódsz érte, de ha a férfi nem bántja komolyan a barátnődet, ne kockáztasd a barátságotokat. A kapcsolata az ő leckéje, nem a tiéd.

Ne traktáld a társaságodat folyton a csalódásaiddal!

A bizalom és a barátság nem jelenti azt, hogy folyton ugyanazokkal a rémes történetekkel kell terhelned a barátnőidet. Készülj más, mindannyiótok számára érdekes és izgalmas témákkal is, és ne csak a párkapcsolatról beszélgessetek! Nekik is biztosan van más az életükben, amiről beszélnének: új munkahelyük, érdeklődési körük, vagy szomorúak, mert az apjuk elveszítette az állását, és ők nem tudnak segíteni rajta, és a többi. Használd a szíved más részeit is! Olyan sok érdekes téma van, ami közös feldolgozásra vár!

Ne irigyelj más nőket!

Ne pukkadozz, mert a barátnőidet előléptették a munkahelyükön, elutaztak a tengerhez, vagy mert a férjük Ryan Gosling kiköpött mása a Szerelmünk lapjaiból! Mások öröme nem zárja ki, hogy elérd a várt boldogságot, mert az nem olyasvalami, ami egyszer csak „kifogy” a világból! Ha kiegyensúlyozott nők a barátaid, akkor jó társaságban vagy. Ne aggódj, eljön a te időd is! Ne várj semmit, de örülj annak, ami rád köszönt.

Ne “csúnyázd le” a többi nőt!

Mikor fogjuk végre megérteni, hogy a szépség relatív? Ha külső jegyek alapján döntitek el, hogy bevesztek-e valakit a társaságotokba – mert úgy gondolátok, hogy a szépség a legfontosabb erény -, akkor most ki is a ténylegesen csúf ebben a társaságban…?

Ne akarj Beyoncé helyében lenni!

Gondolj a tanárodra. Vagy az egyedülálló anyákra, akik emberfeletti munkát végeznek a családjukért. Mielőtt sztárokat emelnél piedesztálra, gondolj azokra, akiket nem ismernek el; akiknek nincs két saját személyi asszisztensük, fodrászuk, sofőrjük, menedzserük, dadájuk, stylistjük… így teljes lesz a kép. Az elvégzett munkádért és mindennapos küzdelmeidért legyél nyugodtan büszke magadra te is!

Ne rejtegesd a hibáidat!

Tedd fel a kezed, ha valaha hibáztál, irigységet éreztél, önző voltál az életed során! Csak így tudsz úrrá lenni a szeszélyeiden: ha belátod őket. A tetteidért való felelősségvállalás bátorságra utal. Márpedig a bátorság egy napjainkban eléggé alulértékelt tulajdonság, ha rólunk, nőkről van szó!

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

 

Ha barátaid vannak, megvan mindened!

Rengeteget beszélünk az élet szépségeiről és nehézségeiről. De soha ne feledkezzünk meg azokkal akik a rossz napokon mellettünk vannak, és akik az örömökben osztoznak. Ha barátaid vannak nem kell aggódnod a lelkitársak miatt. Ők azok. Mert igenis létezik az, hogy szavak nélkül megérti egymást két ember. És igen, az is …

Húsz gyönyörű film, amit minden nőnek látnia kell

Korszakalkotó mozik, melyek legyenek épp drámaiak, megmosolyogtatóak, meghatóak, álmodozósak, pörgősek vagy (természetesen) szerelmesek, mindenkiben megmozdítanak valamit, de mégis, legesleginkább a női lélekre rímelnek. Vannak filmek, amelyek egy sor gondolatot indítanak el bennünk. Aztán vannak azok, amelyeket ha egyszer megnézünk, úgy ahogy vannak, el is felejtjük őket.

Forrás: Thoughtcatalog

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *