LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom

12 ***mágikus*** film, ami mesés világokba repít!

Share

Annyi minden van, amiért szoronghatunk, ami fáraszt, vagy csak elkedvetlenít minket. Ilyenkor jó dolog, hogy egy-két órára kikapcsoljuk az agyunkat és nem foglalkozunk a problémával. Nézd meg a listánkból bármelyik varázslatos filmet és űzd el az életed ege felett cikázó sötét felhőket!

Az egyik legjobb dolog, hogy néhány film képes arra, hogy elfeledtesse velünk egy-két órára a mindennapok gondjait. Hogy a kolléganőnk fúr a hátunk mögött, a pasink pedig éppen most hagyott el, vagy éppen szalad a lakás, de nem bírunk nekiállni a nagytakarításnak, mert elromlott a porszívó, és hónap vége van, hogy vegyünk egy újat. Mindenkinek ismerősek ezek a helyzetek, és néha jó elmenekülni ezek elől egy kicsit. Ez a 12 film garantáltan segíteni fog neked is, anélkül, hogy észre vennéd!

1. Bűbáj

Az egyik legjobb mesefilm, amiben élőszereplők is játszanak. A történet főszereplője Giselle hercegnő, akit Edward herceghez ígértek, ám a gonosz Narissa királyné nem hagyja, hogy beteljesüljön a frigy. Egy varázskapun keresztül Giselle New Yorkba jut, ahol különleges kalandokba keveredik az emberek világában. A Nagy Almában él Robert Philip, aki válóperes ügyvédként dolgozik, és találkozik a mesebeli elvarázsolt hercegnővel, Gisellével. A mese és a valós film szereplői egy ponton keverednek, és a lánynak választania kell Edward és Robert között.

2. Az aranyiránytű

Philip Pullmann nagysikerű regénysorozatának első részéből készült film sajnos nagyot bukott, pedig szerintem nem érdemelte meg. A film a stúdió által elvárt bevételeket nem teljesítette, így nem folytatták, de mindenképpen itt van a helye ezen a listán az első résznek. A többit ajánljuk, hogy olvasd el könyvben, mert varázslatos. A Nicole Kidman, Eva Green és Daniel Craig főszereplésével készült fantasy világ elképesztően kidolgozott, és nagyon látványos. A történet főszereplője egy kislány, Lyra, aki elrabolt barátját keresi. Útja során a kislány találkozik egy páncélos jegesmedvével, akivel jó barátságba kerül, és együtt keresik a Magisztérium által elrabolt gyerekeket.

3. Legendás lények és megfigyeléseik

A Harry Potter univerzum újabb sorozattal bővül. Az öt részesre tervezett film első része a Legendás lények és megfigyeléseik, ami J.K.Rowling kiegészítő könyve alapján készült. A varázsvilág története még Harry Potter előtt játszódik, és Anglia helyett New Yorkban, ahová a híres állatkutató Göthe Salamander érkezik. A férfi megérkezése után véletlenül a világra szabadítja különleges állatait, amiket megpróbál összegyűjteni, de ez nem annyira egyszerű, mint az elsőre tűnik. New York utcáin közben egy különleges sötét erő kezdi szedi áldozatait…

4. Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Eva Green előszeretettel játszik mágikus filmekben. Ő alakítja Vándorsólyom kisasszonyt, aki egy különleges iskolát üzemeltet, ahol érdekes képességekkel bíró gyerekek laknak. Ide keveredik el fiatal főhősünk, aki nagyapja fura történetit követi. Jake megismerkedik a különleges gyerekekkel, és rájön, hogy nagyapja meséi sokkal inkább valóságosak, mintsem kitalációk. A gyerekek azonban veszélyben vannak, mert közben kitör a világháború, és felfedezik rejtekhelyüket a gonoszok is. A Tim Burton által megálmodott film igazi kasszasiker volt tavaly. Hamarosan érkezik a folytatás is állítólag.

5. Holnapolisz

George Clooney egy olyan világba kalauzolja el a nézőket, amiről eddig csak álmodtunk. A világból kiábrándult zseni (őt játssza Clooney), és lelkes segítője felfedezik, hogy el tudnak jutni a térben és időben ismeretlen helyre, azaz Holnapoliszba. Ott olyan dolgokat látnak, amik örökre megváltoztatják őket. A lány a kulcs ahhoz, hogy a jövő megváltozzon, ám ezt nem mindenki akarja a világban, így megkezdődik a hajsza jelen és a jövő között.

6. Lenyűgöző teremtmények

A Kami Garcia és Margaret Stohl által könyvben megálmodott világot sikerrel vitték filmre. A 16. születésnapja előtt álló Lena a Gaitlin nevű városkába érkezik, hogy itt végezze a tanulmányait. Gaitlinben él Ethan, aki nagyon unja magát a poros kisvárosban, ahol semmi sem történik, így elvágyódik. A két tini szerelme azonban megváltoztatja a fiú terveit, de Lenáról kiderül, hogy természetfeletti képességekkel bír. Vajon elég erős marad a szerelmük, hogy ezt áthidalják? Lena nem lép át a rossz oldalra, ahogy családja előző generációja tette?

7. Óz, a hatalmas

A híres Ózról már nem egy film készült, ám ha unod a Judy Garlandos verziót, akkor ajánljuk a James Franco által alakított változatot, ami csak Ózra és birodalmának megszületésére koncentrál. A film 1905-ben jár jóval Dorothy előtt, és főszereplője Oscar “Óz” Diggs, aki bűvészként dolgozik egy vándorcirkuszban. A férfi élete azonban igazi katasztrófa, szerelme elhagyja más miatt, a férfi csalódást okoz egy kislánynak, így amikor elragadja egy tornádó megfogadja, hogy megváltozik. Mire felébred Óz birodalmában találja magát, ahol megismerkedik a boszorkányokkal és hosszú és izgalmas kalandra indul.

8. Jégvarázs

Ezt a filmet nem csak a gyerekek szeretik, hanem a felnőttek is, mert Elza és Anna története igazán szívmelengető. A jó dalokról nem is beszélve! És hát csak elég megemlítenünk Olafot, a vicces hóembert, és a rénszarvast, akik minden bajból kihúzzák gazdáikat, akik sok kalandon át próbálnak eljutni Elza jégkastélyába, hogy rávegyék a lányt, hogy olvassza fel a jég alá temetett várost.

9. Téli mese

Ha szeretnél egy nagyon romantikus történetbe belemerülni, akkor a Téli mese tényleg ajánlott. Collin Farell egy üldözött betörőt alakít, aki egy akciója során egy halálos beteg lányhoz tör be. A férfi beleszeret a lányba, ám valahogy átkerül egy másik világba, így az a New York, ahová visszatér, már nem az a hely, ahol a szeretett lány él. A történet rengeteg évszázadon át ível, és sokkal több annál, mint egy elcsépelt időutazós történet.

10. Tintin kalandjai

Ha imádtad a francia képregényt, akkor Tintint a filmvásznon is nagyon fogod szeretni. A különleges kalandokba keveredő riporter és hű társa Milu, a terrier most egy évszázados rejtélyt igyekeznek megoldani, ami egy kalózkincs körül forog. Tintin ellensége Iván Ivánovics is feltűnik a filmben, de szerepel Dupont és Dupond, azaz a két kétbalkezes nyomozó is a filmben, ami egy nagy utazás és kaland, ami közben nevetve kapcsolódhatsz ki.

11. Adéle és a múmiák rejtélye

Még egy francia képregényből készített film is helyet kapott a listán, ráadásul ezt Luc Besson rendezte. A történet főszereplője Adéle, aki az 1900-as évek elején él és újságíróként dolgozik. A minden lében kanál Adéle Egyiptomba látogat, ahonnan egy orvossal (a lány a beteg húgát szeretné meggyógyítattni) és egy múmiával tér haza. Párizsban közben elszabadul a pokol, mert életre kel egy ősi hüllő, ami balesetet okoz a városban. Adéle megpróbál segíteni, hogy a hüllőt elkapják, de közben a múmia valahogy életre kel…

12. Doctor Strange

A Marvel Stúdió legújabb filmje Benedict Cumberbatch főszereplésével készült el, és eltér az eddig megszokott szuperhősös filmektől. A történet főszereplője Strange doktor, világhírű sebészként dolgozik ám egy autóbaleset következében súlyosan eltöri a kezét. A sebész kéz nélkül nem tud dolgozni, így Nepálba utazik, ahol állítólag van egy hely, ahol segíteni tudnak rajta. Az Ősmágusokhoz nem könnyű azonban bekerülni, ám Strange sokat gyakorol és ez meghozza gyümölcsét. A szerzetesek között élve azonban kiderül, hogy az egész emberiség veszélyben van, mert sötét erők próbálnak áttörni, akiktől a Strange-hez hasonló mágusoknak kell megvédeniük az embereket.

forrás

Te melyik nézed meg este? Van esetleg hasonló kedvenced, ami kimaradt a listából? Kommentálj! 

gsbox_banner

Nézd meg ezt is:

8 nyomozós film és sorozat, amitől egy kicsit mi is okosabbak leszünk

Vagy legalábbis úgy érezzük. Kivételesen zseniális forgatókönyvek és színészek listája következik, amelyeket sokadszor is végig tudunk izgulni! Angyal szív Ez az a film ami sok-sok évvel megelőzte a korát. Az egészen kivételes new orleans-i atmoszféra, a voodoo papnők kántálása, az állandóan szóló …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *