LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Főoldal

Szemed a tükröm, életed az életem

Share

Olyan vagy mint én. Rossz választásaim, rossz szerelmeim, rossz napjaim tükre vagy. Féltelek.

Hogy jobban értsd: tükörbe nézek most. A tükör a te szemed. Először látlak életemben. Csak a hely ismerős, hajnali részegségeim színtere. Ismerek mindenkit: a pincért, a pultost, a portást, a főnököt. Csak téged nem ismerlek, kicsi lány. Lehetsz vagy tizenkilenc.

Hogy kerültél az asztalomhoz, nem tudom. De olyan vagy, mint én. Még külsőleg is. Vörös a hajad, zöld a szemed, az arcod sápadt bársony. Tükör vagy. Az én tükröm. Különös felismerés. Ha nem félnék, hogy elszaladsz, én szaladnék el. Kimennék az utcára orditani. Vinnélek magammal, hogy elmondjam: ne csináld! Megráználak és felébresztenélek. Elmondanám, hogy rossz lesz a vége.

Mi lesz veled kicsi lány?

Rossz férfi mellett ülsz. Nem jó ember kezét fogod. Nem jó arcot fürkészel érzéseket kutatva. Nem lelsz viszonzásra.És én látom azt, hogy te már nem látsz.

Nem veszed észre, hogy te itatod őt? Nem ő téged? Mire vársz? Hogy hajnalban majd hazavisz és a párnába nyomja az arcod? Pedig te úgy akarod majd magadba fogadni, pont azzal a mohósággal, ami csak a tizenkilenc éves lányok sajátja.

Csak én látom, hogy nem akarja majd az arcod látni közben, nem akarja majd a szád, a nyakad, a kis gödröt az arccsontod alatt. Bárcsak tudnád… Bárcsak tudnád, hogy holnap reggel magányosabb leszel, mint életedben bármikor. Hogy holnap reggel a leghidegebb test mellett fogsz ébredni.

De nem tudod még. Nem jó ember kezét fogod.

Semmit nem tehetek.

Ne igyál többet. Neki se hozz. Menj, fuss el! Ő nem jó ember. Csak zseni. Csak tehetséges. Csak ragyog. De nem jó ember. Hazug. Minden szava.

Ne szeress bele. Kérlek.

Inkább, fordulj el. Van valaki más. Egy másik. Csak téged figyel. Órák óta. És te észre sem vetted.

 

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Hajnal

Különös, hogy vannak éjszakák, amiket soha nem felejtesz el. Mert valami van a levegőben, mert történik veled valami, mert egy éjszaka alatt több évet öregszel. Mert meglátsz valamit, amit soha még nem láttál előtte. Annát régről ismertem. Látásból. Abból a fajta nőtípusból való volt, ami csak sokkal később, …

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *