LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

15 dolog, amiért szeretni fogod, hogy vége van a nyárnak

Share

Ideje beletörődnünk a ténybe, hogy itt az ősz… Ám akad még itt egy-két dolog, amiért érdemes örülni a nyár végének.

Újra előveheted az őszi ruhákat.

Talán nem vagyunk egyedül, amikor augusztus vége felé már kicsit unjuk a nyári ruhákat, a sortokat, a papucsokat. Egyre többet gondolunk viszont kedvenc csizmánkra vagy bakancsunkra, kezünkbe kerül a farmer és gondolatban már ott járunk, hogy milyen jó lesz újra belebújni a bőrdzsekinkbe. Előszedve az őszi cuccokat, kicsit olyan, mintha kicserélnénk a ruhatárunkat: és ez egészen felvillanyozó érzés!

Egészségesebb leszel.

Tudjuk, felettébb szomorú, hogy vége a grillezős, kerti sütögetős, szalonna-sütős időszaknak, de cserébe gondoljatok arra, hogy mennyivel egészségesebb leszünk, ahogy a nagy nyári lazaságból visszaállunk a régi kerékvágásba. Igaz, hogy újra feszített lesz a napi tempó, de ez egyben jobb időbeosztást is jelent, amelybe akár a rendszeres edzés is beleférhet.

Indul a leves szezon.

Jó, nem leszünk igazságtalanok, mi is tudjuk, hogy mennyi finom nyári leves van. De azért az se rossz, hogy végre újra terítékre kerülnek a tartalmasabb levesek, mint a minestrone, a bab vagy a mennyei zöldségkrémlevesek. Csak azt tudnánk, hová tettük a francia fokhagyma krémleves receptjét…

 Őszi szerelem.

Egy könnyed nyári románc igen édes tud lenni; már ameddig tart. Ezzel szemben egy őszi szerelem esetében sokkal nagyobb az esély, hogy néhány hétnél tovább is kitartson. Mert az ősz – tele puha meleg takaróval, kötött pulcsikkal és romantikus sétákkal a zizegő falevelek között – tényleg romantikus évszak.

Véget érnek az esküvők.

Akármennyire is szereted a barátaidat (meg az ő barátaikat), azért a nyári hétvégék egy rakás esküvővel tarkítva már lassan nem többek, mint egy ki-kicsoda társasjáték.

Újra van idő a barátokra.

Lassan mindenki visszatér a nyaralásból, úgyhogy végre többet tudunk találkozni barátainkkal.

Visszatér a vörösbor.

Nyáron, a nagy melegben valahogy jobban kívánjuk a fehérbort, de amikor kezd hűvösbe fordulni az idő, újra kedvünk támad egy jó pohár vöröshöz. Végre elő lehet szedni a régi forralt bor recepteket is, mert egy jó könyvvel összebújva olvasgatni az egyik legjobb dolog, amit ősszel tehetünk.

Halloween.

Ki ne szeretne legalább egy évben egyszer beöltözni ijesztő jelmezbe és vérben forgó szemekkel rémisztgetni mindenkit. Akinek van kedve, akár egy jó kis Halloween-bulit is rendezhet, mert nincs jobb egy csoportos tökfaragásnál.

Még a bőröd is hálás lesz.

Többé nem kell non-stop fényvédő krémet kenni arcunkra és nem kell azon sem aggódnunk, hogy milyen hülyén fogunk kinézni, ha véletlenül kimarad egy pici rész. Eltűnnek a pigment foltok és a hátralévő nyolc hónapban leégni sem fogunk, kivéve persze, ha februárban elutazunk a trópusokra.

Sokkal hatékonyabb leszel a munkában.

A hosszúra nyúlt hétvégék, no meg az egy főre jutó gyerekszám miatt, nem mondanánk, hogy túl hatékonyak voltunk nyáron. De most újra teljes gőzre kapcsolhatunk és olyan hatékonyak leszünk, mint még soha.

Már nem kell annyit aggódni a lábkörmeink miatt.

Azért annak is megvan az előnye, hogy az ember lánya újra hosszú nadrágot és cipőt hordhat. Végre nem kell hetente pedikűröshöz járnunk, hogy kedvenc flip-flopunkban mindig szépen lakkozott és jól ápolt legyen lábfejünk.

Végre itt az új színházi évad.

Bármennyire is szeretjük a szabadtéri színpadokat egy balzsamos nyári éjszakán, azért a klasszikus színház-élmény az igazi.

Otthoni mozizás.

Augusztus végéhez közeledve már egyre korábban sötétedik, úgyhogy már alig várjuk, amikor végre előkotorhatjuk kedvenc gyapjú takarónkat, hogy egyik este bevackoljuk magunkat és újra végignézzük a Szívek szállodája összes évadát.

Közeleg a síszezon.

Azzal, hogy nyakunkon az ősz, már egyre többször jut eszünkbe, hogy lassan, de biztosan közeledik a síszezon is. Néha már eljátszunk a gondolattal, hogy idén talán nekivágunk a fekete pályának, persze csak miután alaposan rákészültünk a hüttében.

….vagy csak mert semmit nem tudsz tenni ellene.

Miért ne találhatnánk meg ebben is a jót? És egyébként is: ahogy jön az ősz, úgy el is múlik, és közben szép lassan közeledik a kövezkező nyár. Gyorsabban, mint gondolnánk…

Forrás: huffingtonpost.com

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *