LOADING

Type to search

Élem Inspiráció Rácsodálkozom

Hétköznapi emberek, akik bebizonyították, hogy bármikor lehet változtatni

Share

Hihetetlen történetek hihetetlenül erős emberekről, akik el mertek indulni ismeretlen utakon.

Sokszor azt hisszük, hogy már öregek vagyunk elkezdeni valami újat, kipróbálni valami mást, pedig tele vagyunk gyerekkori álmokkal és jobbnál-jobb ötletekkel. De vannak emberek, akik nem féltek a változástól és egy év leforgása alatt teljesen megváltoztatták életüket.

Cindy, aki negyvenkilenc évesen lett modell és kezdte el saját vállalkozását:

Egy nap Cindy elhatározta, hogy többé nem festi be a haját, hanem hagyja, hogy ősz legyen. Nem sokkal később felfigyelt rá a Dolce & Gabbana egyik ügynöke, aki épp modell keresett. Ezután számos divatháznak dolgozott, majd elhatározta, hogy saját vállalkozásba kezd és megalkotta kozmetikai márkáját. Hiszi, hogy az igazi szépség titka abban rejlik, képesek vagyunk  élvezni saját magunkat és ünnepelni korunkat.

A moszkvai tetováló, aki legyőzte a rákot:

Egy évvel ezelőtt a moszkvai tetoválóművész, Rinat Karimov létrehozott egy Instagram oldalt, a @rinat_vs_lymphoma-t. Az oldalnak igazán szokatlan neve van: “Fotóblog arról, hogy rúgtam seggbe a nyirokcsomó daganatomat. ÉLŐ.” A férfi ötvenegy héten keresztül küzdött a kór ellen és néhány héttel ezelőtt végül közölte mind a nyolvanhatezer követőjével, hogy ő győzött!

A fiatal pár, akiknek a fogyás változtatta meg az életét:

Justin és Lauren boldog életet élt. Meg voltak róla győződve, hogy minden tökéletesen rendben van az életükben, kivéve súlyuk, amely összesen háromszáz-negyven kiló volt. A házaspár élete akkor vett egy éles fordulatot, amikor Justin egy vesefertőzés miatt kórházba került. Egy gépnek kellett volna megerősíteni a diagnózist, de nem tudták megvizsgálni, mert nem bírta el a férfi súlyát. Ekkor elhatározták, hogy változtatnak addigi életükön. Fél év diéta és edzés után, Justin száz kilót fogyott és mostanra a férfi összesen százhetvenöt, Lauren pedig hetvennyolc kilóval nyom kevesebbet.

A stoppos nyugdíjas:

Amikor Sonya ötvenöt évesen nyugdíjba ment, elhatározta, hogy utazni fog. Azóta több, mint negyven országban járt, ahogy Oroszország majd minden részén is. “Az orvosok számtalan betegséget diagnosztizáltak nálam” – mondja Sonya – “még le is akartak százalékolni. De én nem vagyok rokkant! Folyamatosan utazok, körbe-körbe a világban.”

Pénzen nem lehet boldogságot venni:

1996. májusában a sikeres üzletasszony, Heidemarie Schwermer mindenét a szegényeknek adományozta, kivéve egy bőröndöt, amelyben a legszükségesebb holmikat tartotta meg. Fogadalmat tett magának, hogy egy egész évig nem használ pénzt. Eleinte ablakokat pucolt, kutyát sétáltatott, és házakat takarított ennivalóért és szállásért cserébe. Most hetvenéves és előadásokat, valamint tanácsadást tart anélkül, hogy bármi lenne a tulajdonában. Először csak azt az egy évet akarta pénz nélkül végigcsinálni, de ez az új élet annyira megtetszett neki, hogy elhatározta, sose lesz újra az, aki korábban volt.

Az asszony, aki hatvanévesen kezdett műugrani:

Amikor Eugene betöltötte a hatvanat, rájött, hogy ahhoz, hogy a mennybe menjen, semmi másra nincs szüksége, mint, hogy profi műugró legyen. A tízméteres magasságot nézte ki magának és el is kezdett edzeni nemzetközi megmérettetések keretében. Szinte egész családját felháborította döntése, egyedül unokája támogatta, olyannyira, hogy még szponzorokat is szerzett számára. Mindössze egy szezonra volt szüksége az asszonynak, hogy formába lendüljön, majd elrepült Ausztriába az Európa-bajnokságra, és….maga mögé utasította az egész mezőnyt.

Sheri, aki negyvenévesen kezdett saját vállalkozásba:

Egy nap Sheri Schmelzer, a háromgyerekes anyuka megkérdezte gyerekeit, hogy szeretnének-e valami izgalmasat alkotni. Mindegyik gyerek egyetértett abban, hogy kitalálni és a Crocs papucsuk lyukaiba mindenféle kis apróságokat dugdosni nagyon jó mulatság. Sheri férje, Rich erre javasolta, hogy hozzanak létre egy webáruházat ezeknek a pici díszeknek. 2005-ben így indult útjára vállalkozásuk, a Jibbitz. A következő év augusztusára már 2,2 millió dollár bevétele volt az elképesztő sebességgel fejlődő családi üzletnek, amelyet végül a Crocs tíz millió dollárért vásárolt meg.

A nő, aki katasztrófavédelmi munkatárs lett:

Oksana gondolt egyet és sutba dobta családi vállalkozását és ügyvédi karrierjét, hogy ő legyen az egyetlen női vízi katasztrófavédelmi munkatárs a moszkvai Federal Rescue Service-nél. Az egész azzal kezdődött, hogy jelentkezett egy kaszkadőriskolába, ahol kipróbálta az ejtőernyőzést, a lövészetet, a lovaglást és a motocrosst. Itt találkozott néhány későbbi kollégájával, akik meséltek neki munkájukról. Oksana-nak annyira megtetszett, amit hallott, hogy elhatározta, csatlakozik a mentőcsapathoz, és azóta ez élete értelme.

Tatjana megváltoztatta a testét és az életét is:

Amikor Tatjana Rybakova tizennégy éves volt, száz kilót nyomott és nem kevesen csúfolták kövérsége miatt. Most huszonnégy éves és ötven kiló. Az élete nem egy szempillantás alatt változott meg, mert legalább egy évre volt szüksége, hogy egy óriás lépést megtegyen új élete felé. Mára Tatjana egy gyönyörű és dinamikus fiatal nő, híres blogger és egy könyv szerzője, melynek címe: “Így fogytam le ötvenöt kilót.” Rendszeresen tart tanácsadásokat az egészséges élettel kapcsolatban és ehhez kapcsolódó videókat oszt meg vlogján.

Julia, aki utazásaiból csinált üzletet

Julia Savitskaya teljesen átlagos életet élt. Igazi divatőrült volt, a Diornál dolgozott, és olyan életet élt, amilyenről minden fiatal nő csak álmodik. De aztán nála is eljött a nap, amikor a huszonhét éves lány felidézte gyerekkori álmát, vett egy jókora hátizsákot és elrepült Nepálba. Katmanduban aztán találkozott a kijevi Anton Gurkovval, akivel azóta együtt járják a világot és megalapították a “Girls in Travel” nevű céget, amely kizárólag nőknek szervez utazásokat.

És, hogy mindebből mi a tanulság? Hát az, hogy sosincs késő váltani, és talán pont most jött el az idő, hogy végre azt tegyük, amiről régóta álmodunk.

Forrás: brightdside.me

gsbox_banner

 

 

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *