LOADING

Type to search

Élem Főoldal

6 romantikus hülyeség, amivel le kell számolnod!

Share

Legalábbis akkor, ha szeretnél egy működő kapcsolatot…

1. “Ha eljön az igazi, minden egyszerű lesz!”

Bárki is találta ki ezt a butaságot, valószínűleg még nem nőtt fel. Vagy talán a szüleink mondták nekünk, amikor az iskolában a padtársunk összefirkálta a rajzainkat? Ki tudja már. Egy azonban biztos: a szerelemért, és a szerelemben (is) dolgozni kell. Kompromisszumokon át vezet az út a közös jövő felé, és útközben millió vita szegélyezi a járdát. Igen, van akivel könnyebb, és van, akivel nehezebb szót érteni. Szerelmek is dőlnek meg amiatt, mert a felek nem tudnak kommunikálni egymással…

2. “A lelki társad tudni fogja hogyan szeressen…”

Jaj, nem nem! Már maga a “lelki társ” is egy nagyon faramuci kifejezés, amelynek sok romantikus hölgyemény esik áldozatul (leginkább annak, hogy várják, és nem jön), de tételezzük föl, hogy az igazi, akit nekünk rendeltek nem tud mit kezdeni velünk. Szeretjük egymást, és mégis, a közeledés, a szerelem nyelvének, kifejezésének megtalálása soha nem megy könnyen.

Ha arra vársz, hogy egy idegen megjelenik egy hatalmas csokorral és azokkal a szavakkal, amelyekre évek óta vársz, azt hiszem még sokáig várhatsz. A felnőttek világában ugyanis az őszinteség és a nyíltság előbbre való, mint a szép szavak. Még akkor is előbbre való, ha nem mindig jó hallani őket.

3. “A szerelem átsegít minden bajon!”

Jó kezdet. Az a szerelem. Ami azonban a nehézségen átsegít az a tisztelet, az őszinteség, a tenni akarás és a kedvesség. Számtalan viszony hullott már porba ezek hiánya miatt. Ha valaki képes kiállni melletted, és képes segíteni a bajaidon, akkor jók lesztek együtt.

De ne várd el tőle, hogy a te gondjaidat ő oldja meg. Ha segít és melletted van csodálatos, de sajnos az a nagy helyzet, hogy a szerelem ehhez kevés lesz. Megértés, kompromisszum, a közős jövőbe vetett hit, egymás támogatása. Ezekre viszont jó eséllyel számíthatsz.

4. “A te szemeden keresztül látom saját magam…”

Vagyis az vagyok, aki melletted vagyok. Akkor viszont ki vagyok nélküled? Senki és semmi? Ma már viszonylag kevés olyan eset van, amikor a királyfi csókkal ébreszti a királylányt, és a lábára cipőt húz. Cipők ugyan vannak, de általában magunk vesszük őket, és a saját lábunkon is állunk. Szerencsére ezt ma már nem csak mi várjuk el magunktól, hanem a férfiak is.

Meghallgatjuk egymást, de vannak vitáink, és ellenérveink is. Ha egy kapcsolat tényleg kétoldalú, és kiegyensúlyozott semmi akadálya annak, hogy saját véleményem legyen. És neked is. Ellenkező esetben ez egy mérgező kapcsolat, amiből csak egy út van: kifelé.

5. “Ha igazán szeret, lebontja a falakat, amelyeket magad köré építettél!”

Mindannyiunknak vannak sebei, és mindenkinek van múltja. Bántottak minket, sérültünk, talpra álltunk, és újra kezdtük.

Igaz, mindig egy kicsit nehezebben, mindig egy kicsit bizalmatlanabbul, és mindig egy kicsit jobban félve attól, hogy most vajon hol leszünk átverve… Ismerős? Lehet, hogy a szerelmed ugyanezekkel a sebekkel jön.

A gyógyulás felelőssége azonban a tiéd. Nem a másiké. Neked kell kitalálnod, hogy mitől leszel jobban, hogy mitől fogsz új esélyt adni egy új embernek. Azt ugyanis senkitől nem várhatod el, hogy összerakja a széthullott darabjaidat.

Ez a te dolgod.

6. “A szerelem majd megment!”

Hatalmas erő rejlik abban, ha szeretünk. Inspirál, boldoggá tesz, irányíthatja a sorsunkat. Azonban nem menthet meg saját magunktól. És ezt elvárni egy másik embertől nem is sportszerű.

A szerelem csodálatos dolog, de nem gyógyszer, és nem segítség. A másik pedig nem orvos, és nem apáca. Nem old meg problémákat, nem gyógyít addikciókat.

Néha egyszerűen csak be kell látnunk: nem elég. Nem ment meg, nem változtat meg, nem ránt vissza a szakadék széléről. Megtaníthat harcolni, megtaníthat észrevenni a csodákat az életben, de soha nem várhatjuk azt, hogy akár fizikailag, akár mentálisan meggyógyít bennünket.

Ha szeretünk valakit, akinek segítségre van szüksége segítsük, amíg tudjuk, adjunk neki szárnyakat, de fogadjuk el a tényt, hogy van az a helyzet, amikor professzionális segítséget kell kérnünk.

És tegyük meg.

Harcoljunk érte, harcoljunk a gyógyulásáért, de ha eljön a pont, hogy kevés, amit tehetünk engedjük át a gyógyítóknak.

És szeressük. Közben. És utána.

 

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Köszi, de pont ezért nem kell a “majdnem” kapcsolat!

Inkább vagyok egyedül, mint, hogy átéljem ezeket a dolgokat… Küldtem neked egy üzenetet, amire te semmit nem válaszoltál. Nem, mert nem volt rá időd. Már reggel díszbe öltöztettem a lelkem, hogy este találkozni fogunk. Készülődtem, csinosítottam magam, még azt a hülye új ruhát is megvettem. Egy órával a találkoz…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *