LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

“A nőkben igény van arra, hogy valami csillogjon és illatos legyen!”

Share

Szeptember a Goodstuff Magazinnál a vállalkozó nők hónapja! Kivel mással is kezdhetnénk a sorozatot, mint a HELLO SOAP életre hívójával, Zékány Krisztinával, akitől rengeteget megtudtunk a hazai kozmetikumgyártás kulisszatitkairól!

A Hello Soap exkluzív fürdőkészítmények mesés tájakra és olyan országokba repítenek bennünket, ahová mindannyian vágyunk. Felidézik egy régi nyaralás emlékét és bearanyozzák a napunkat. 

Mi inspirált arra, hogy egy illatszermárkát hívj életre?

Eredeti szakmámban, grafikusként olyan dolgokat készítettem, amelyek szerintem nagyon rövid életűek: kinyomtatták, aztán beszedték, bezúzták őket. Úgyhogy szerettem volna valami kézzelfoghatót csinálni. Mindig is érdekelt az illatszergyártás, csak az kellett, hogy megérjen bennem a gondolat. Arra törekedtem, hogy magukban a kozmetikumokban is megjelenjen az a vizualitás amely a grafikákban is: ne csak  illatosak, hanem szépek és színesek is legyenek.

Mind a két szakma kreatív, de azért nagyon más. Mennyire volt nehéz a váltás?

Ilyen termékeket készíteni kicsit összettebb, mint egy grafikát, mert szükség van hozzá vegyészi háttérre is, és sok ilyen irányú tudással is fel kell vértezned magad, ha el akarod kezdeni a szakmát. Így nem is hasonlíthatók össze, mert mindkettő más-más kvalitásokat, más-más tudást igényel. Nagyon sok tanfolyamon vettem részt, folyamatosan tanultam, és közben azt tapasztaltam, hogy nem könnyű használható receptekhez jutni, hiába található meg szinte minden az interneten. Mivel, a nem a szabályzásnak megfelelően összeállított és bevizsgált kozmetikai készítmények elég nagy közegészségügyi  kockázatot rejthetnek magukban, van egy külsős vegyészem is, aki a törvényi hátteret biztosítja.

Miben különböznek a HELLO SOAP termékei a többi piacon található terméktől?

Abban, hogy nem csupán kozmetikumok, hiszen minden egyes termékünket – a maga módján – szeretnénk valódi élmények forrásává tenni. Azon túl, hogy természetesek, nem szerettük volna a természetesség oltárán feláldozni az illatot, az izgalmat, a színt. Ezek törékeny harmóniája adja a nagybetűs Élményt.

Ezt, hogy tudjátok megoldani?

Úgy, hogy azért megengedjük magunknak, hogy élelmiszeripari és kozmetikai minőségű színezékeket, illetve biztonságos illatanyagokat használunk. Ezektől egyébként nem kell félni, mert sokkal több az ijesztgetés, mint amekkora a kockázat. Egyébként a legagresszívebb tenzideteket, amelyek gyakorlatilag minden tusfürdőben benne vannak – például a Sodium Laureth Sulfate – kiváltjuk olyan anyagokkal, amelyek természetes forrásból származnak és rendelkeznek az elvárt tisztító és habzó tulajdonságokkal, amelyek természetesek, de ugyanazt a hatást lehet elérni velük.

 

Mik azok, amelyek a legfontosabbak számodra a termékek megalkotásánál?

A nőkben igény van arra, hogy valami csillogjon és illatos legyen. Éppen ezért szerettem volna belevinni termékeinkbe az élet szeretetét, az életigenlést. Azon túl, hogy természetesek – hiszen ez számomra magától értetődő – és, hogy kézműves kozmetikumok is egyben, szerettem volna, ha eleve beléjük van kódolva az az élményfaktor, melynek a fürdéshez, a testápoláshoz egyébként mindig is kapcsolódnia kellene.

Lassan már egy éve a piacon vagytok. Milyenek a visszajelzések?

Nagyon sok olyan megkeresésünk van, ahol cégek keresnek meg bennünket. Legutóbb például a Nike rendelt a születésnapjára nyolcszáz darab fürdőbombát, illetve egy gyógyszergyár is különleges, egyedi fejlesztésű színváltós darabokat rendelt az egyik kampányához. Ez utóbbi azért volt nekünk nagy élmény, mert így a mi fürdőbombáink is hozzájárulhattak ahhoz, hogy egy súlyos betegségre irányítsuk a figyelmet.

 

Kik vásárolják a leginkább a termékeket?

Vásárlóink nagy része természetesen nő, viszont azt tapasztaljuk, hogy egyre több fiatal férfi vásárlónk van. Főleg azok, akik jobban adnak magukra, akik nyitottak a világra és szeretnek utazni. És azok, akik hisznek benne, hogy ők megérdemelik az ilyen jellegű  kényeztetést.

A saját webáruházatokon kívül hol lehet még megvásárolni a termékeiteket?

Az Allee bevásárlóközpont egyik üzletében már kaphatók vagyunk, de folyamatosan keressük a viszonteladókat. Nemrég külföldről is érkezett egy megkeresés, akik a tengerentúlon szeretnék forgalmazni a termékeinket. Eleinte én ezt egy kisszériás, exkluzív termékcsaládnak szántam, ám ehhez képest csupa olyan megkeresés érkezik, amely több ezer darabról szól.

Nagyon sokféle színű, illatú terméketek van. Mi az, ami inspirál?

Mi abban hiszünk, hogy az egész életünk egy utazás – a Föld, ahol élünk pedig egy csodálatos hely. Ezért azt szerettük volna, hogy egy helynek az összes élményét, impresszióját összesűrítsük egy kozmetikumban: a különböző tájakat, városokat, sőt még a természeti jelenségeket  is. Mindent, ami körülvesz bennünket próbáltuk  visszaadni egy fürdőbombában vagy egy szappanban. Ha nincs lehetőségünk Provence-ban heverészni vagy Kubában koktélt inni a tengerparton, azért az élményt meg lehet szerezni, ennek egy szeletét át lehet élni a fürdőszobában.

Melyik a kedvenc terméked?

A fürdőbombákat szeretem a legjobban, amelyek bearanyozzák a napomat. Amikor használom őket, akkor csak magamra figyelek, azt az időt, amelyet a fürdőkádban eltöltök, csak magamra fordítom. A fürdőbomba adta élménynek köszönhetően, képzeletben elutazhatok Santorinire, de akár az ecuadori banánültetvényekre is.  Arra a húsz percre teljesen kikapcsolok és átadom magam ennek a fantasztikus élménynek.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Egyfelől hajápolási termékekkel, samponnal és balzsammal szeretnénk kijönni a piacra. Ezeknél is az lesz a fő szempont, hogy meglegyen az élményfaktor, hogy élvezetes legyen használni, ugyanakkor természetesek legyenek. Kétféle vonalat tervezünk felépíteni: a „hagyományos” folyékony, és a vízmentes termékeket, amelyek olyanok, mint a szappan és akkor kezdenek el habzani, amikor vízzel érintkeznek. Ezeken túl, már elkezdtünk fejleszteni arcápolási termékeket, szérumokat is. Másfelől viszont szeretnénk találni egy befektetőt, illetve szeretnénk megcélozni a nemzetközi piacot is, ezért már az elejétől kezdve úgy terveztük és úgy pozícionáltuk a márkát, hogy amikor eljön az idő, nyugodtan átléphessük az országhatárt is. Szerencsére az ötletek folyamatosan jönnek, rengeteg tervünk van.

Úgy tudom, hogy a legújabb terméketek egy nagyon különleges fürdőbomba. Mitől más ez, mint a többi?

A legújabb fejlesztésünk a Desert Night névre hallgató termék, amely a sötét, de csillagokkal teli sivatagi éjszakába repít bennünket. Ennek az a különlegessége, hogy maga a bomba fekete, de úgynevezett bio glittereket tartalmaz, amelyek cellulóz származékok, ezért nem bántják a vizi élővilágot. A legtöbb csillám vagy glitter ugyanis darált PET palackból készül és ahogy lefolynak a lefolyón és belekerülnek a folyókba, tengerekbe, a vízi élőlényeknek nagyon sokat ártanak. Ezzel szemben a bio glitter – amit mi használunk – teljesen lebomlik a természetben. Így,  aki a mi termékeinket vásárolja, nem csak magát, de  a környezetünket is óvja.

Az a szlogenetek, hogy „The world is in your hands”. Ezt, hogy kell értelmezni?

Kétféleképpen is értelmezhetjük: egyrészt úgy, hogy a termékkel a világ egy szeletét tartjuk a kezünkben: a helyhez, a tájhoz kapcsolódó hangulatot és érzésvilágot. Másrészt pedig kezünkben van a világ sorsa, mert  vigyázunk rá azáltal, hogy helyi, kézműves terméket vásárolunk – nem pedig egy multitól, amelyik körbeutaztatta a Földön, hatalmas ökológiai lábnyomot hagyva – vigyázunk rá.

A HelloSoap fürdőkészítményei nem csak azért csodálatosak, mert egy régi emléket, vagy nyaralást idéznek fel, hanem azért is mert úgy vannak kitalálva, hogy a termékeket használva azonnal ráismerünk a helyre, még akkor is, ha még sosem jártunk ott és eddig csak vágyakoztunk utána.

Ha szeretnéd te is kipróbálni a HelloSoap termékeket, irány a webshop www.hellosoap.hu!

 

gsbox_banner

A HelloSoap termékeit a GoodStuff Shopban is megtalálod!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *