LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Szerinted rinyálok, szerintem meg nem követem el a te hibáidat…

Share

Mennyire elegem van már abból, hogy rám szólnak azért, mert elfáradok, vagy mert vannak érzéseim. Mikor veszik már észre magukat az azonnal ítélkezők, akik szerint minden jól van, ahogy van, és fogjam be a számat? 

Igen, képzeld elfáradok néha. Sőt, olyan is van, hogy egyáltalán nincs jó kedvem. Tudom, a te idődben még máshogy volt, akkor még a spájzban bőgtek a nők, és időnként meghúzták az Éva Vermutos üveget.

Aztán a sok elfojtás, meg hajbókolás miatt korpás lett a hajuk, gyomorfekélyt kaptak ötven évesen, és halálra zabálták magukat Rigó Jancsiból. Lett aztán nagy baj a koleszterin miatt.

Mióta van a Facebook, és szabadon lehet klaviatúrát ragadni, meg szidni mindent és mindenkit, ami nem tetszik, azóta osztják az észt.

Mert frusztráltság az van, meg van rosszindulat, meg nagy rácsodálkozás, hogy ezek a nők (lányok, ha már) ezek máshogy csinálják.

Szerintük biztosan rosszabbul. Mi szerintünk? Ja, azt még nem tudjuk. Ellentétben velük, mi ugyanis kételkedünk, esélyt adunk annak, hogy nincs igazunk, vállaljuk, ha hibázunk.

Ha kell órákat beszélünk át a társunkkal, vagy a barátainkkal arról, hogy hogy érzünk, hogy rosszul csináljuk-e a dolgainkat, hogy mit kellene tennünk.

Megvizsgáljuk sok oldalról, mérlegelünk, és igen, ha rosszul döntünk, vagy bizonytalanok vagyunk elkeseredünk, és ilyenkor “rinyálunk” is.

Mert vannak érzelmeink.

Mert vannak kétségeink, bizonytalanságaink. Mert nem vagyunk benne biztosak, hogy mindent mi tudunk a legjobban, hogy tévedhetetlenek vagyunk.

Mi ugyanis nem vagyunk azok. Ez eszünkbe se jut.

Szerintük sok a rinyálás, nem kell gyereket szülni, ha nem megy a minden nap meleg étel, és patyolat tiszta lakás, és egyébként is: csináld a dolgod és kussoljál.

Ja, hogy lehet, hogy szeretnél változtatni a dolgokon és ehhez kommunikálni kell? Meg lehet, hogy neked eleged van abból, ahogy most mennek a dolgaid és azt szóvá teszed?

Hogy emiatt lehet, hogy szomorú vagy és szeretnél ezen változtatni?

Hogy ehhez ki kell nyitni a szádat?

Hát hogy gondolod?

Mondom, csináld a dolgod és hallgass. Jó volt az ezerkilencszáznyolcvanban meg jó lesz az most is.

Rakjál ki a Facebookra egy szép virágcsokrot, meg egy receptet…

gsbox_banner

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *