LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom

11 klasszikus film, amitől azonnal őszi hangulatba kerülsz

Share

Ha szereted az őszt, és szeretnél a hosszú, forró nyár után őszi hangulatba kerülni, akkor ajánlunk néhány filmet, amit ha megnézel várni fogod a hulló falevelek szezonját.

Sült gesztenye, forró tea, takaró alatti olvasás, iskolakezdés, reggeli köd, illatos gyertyák, réteges öltözködés. Van akinek ezt jelenti az őszt, és imádja az évszakot, még akkor is ha néha borús az idő. Az ősznek is megvan a maga szépsége, és ezt a rendezők is tudják, hiszen megannyi film van, ami ebben az évszakban játszódik. Ha még nem kapott el igazán az őszi hangulat, akkor nézz meg ebből a listából néhány filmet és garantáljuk, hogy egyenesen várni fogod ez a végtelenül színes évszakot!

1. Ősz New Yorkban

Az egyik legősziesebb filmmel illik nyitni a listát, és ahogy a címből sejthető ez a romantikus film New Yorkban játszódik. Richard Gere a főszereplőnk, aki Willt alakítja. Ő egy olyan férfi, aki nagy kanállal falja az életet, ahogy a nőket is. Egyik nap meglát egy nőt, aki nagyon hasonlít régi szerelmére, és megismerkedik vele. Az édes-bús romantikus film csodás helyszíneken játszódik, és bőven van őszi levélhullás is a vásznon, és bizony a könnyeinknek is megálljt kell parancsolni néha filmnézés közben.

2. Harry és Sally

Semmi sem mutatja be jobban a párkapcsolatok alakulását, mint a Meg Ryan és Billy Crystal főszereplésével forgatott film. Harry és Sally az egyetemi évek alatt találkoznak először, majd 5 év múlva egy repülőúton futnak össze, később évekkel később egy könyvtárban találkoznak. Minden találkozás során más és más élethelyzetben vannak, és nem tudják eldönteni, hogy mit akarnak egymástól…. A filmben legendás a két főszereplő Central Parkban tett sétája az őszi fák között.

foto: Pinterest

3. Mindent a győzelemért

Egy fiú kemény harca azért, hogy futballsztár legyen. Rudy Ruettiger még kisiskolásként elhatározta, hogy ő futballsztár lesz, de ez nem annyira egyszerű, hiszen sokan vannak a pályán, akik szintén küzdenek ezért a célért. Rudy azonban nem adja fel, de vajon a kitartása meghozza a gyümölcsét? A kitartásról szóló filmben csodás őszi tájat kapunk az egyetem kampuszán forgatott jelenetekben.

4. Good Will Hunting

Ha lenne a legősziesebb film listája, akkor a Good Will Hunting biztos, hogy dobogós ezen. Az őszi kampusz és a hulló levelek a Robbin Williams főszereplésével készült iskolásfilmben mindenhová kijut. A Matt Damon által alakított egyetemi takarító srác kivételes tehetség, ám ezt csak egy valaki tudja. Sean McGuire (Robin Williams) segít a srácnak, hogy börtönbüntetés helyett inkább a matematikának szentelje az életét, mert ebben nagyon tehetséges.

5. Okostojás

Wes Anderson különleges filmje Max Fisher életét mutatja be, aki a Rushmore Gimnázium végzős diákja, és aki meglehetősen fontos szerepet tölt be a patinás oktatási intézmény életében. Az iskolakezdés és a szeptemberi őrület nem akadályozza meg a fiút abban, hogy mindenben a legjobb legyen, és korengedménnyel bekerüljön az Oxford Egyetemre, vagy a Harvardra. Azonban megérkezik az elsősök új tanárnője, aki azonnal rabul ejti a fiú szívét. Maradjon vagy menjen egyetemre inkább? Maxet az ősz nehéz választás elé állítja.

6. Gimiboszi

Ha iskolakezdés és iskolás filmek, az Okostojás mellett a Gimiboszi is ott van azon az őszi listán. Nem csoda, hiszen Reese Witherspoon korai filmje igazi klasszikus a kétezres évekből. A színésznő a stréber Tracyt alakítja, aki mindent megtesz, hogy ő legyen a legjobb mindenben. De ezzel inkább ellenségeket szerez a lány, mintsem barátokat. Jön a diákönkormányzati választás, amin Tracy is indul, ám vetélytársat kap egy nem túl okos, de irányítható fiú személyében…

7. Holt költők társasága

Újabb iskolás film, amiben Robin Williams zseniálisan játszik. A különc tanárt alakító színész egy konzervatív iskolában tanít, ahol meggyőzi a diákokat a költészet fontosságáról, ám ez nem mindenkinek lesz előnyére… A diákok között van akinek tetszik a tanár úr ötlete, ám van, akik keresztbe akarnak tenni a költészetnek, és le akarják cserélni a túlbuzgó tanárt.

8.  A szerelem hálójában

Az internetes ismerkedés iskoláját mutatja be nekünk Meg Ryan és Tom Hanks, akik New Yorkban élnek. A való életben riválisai egymásnak, hiszen a férfi egy könyvkereskedést nyit a nő gyerekkönyv birodalma mellett. Esténként azonban ismeretlen módjára csetelnek, és kerülnek közel egymáshoz.

9. Love Story

Őszi szerelem Cambridge-ben, akár ez is lehetne a film alcíme, amiben egy emlékezetes kapcsolatot ismerhetünk meg. Oliver gazdag családból származó egyetemista Cambridge-ben, ám beleszeret a szegény házból való Jennybe. A két szerelmes a szülőkkel nem törődve összeköti életét, ám egy tragikus történés beárnyékolja a boldogságukat. Zsepiket elő, ez a film téged is kikészít majd egy kicsit…

10. Szent Elmo tüze

A Szent Elmo kocsmában mindig összegyűlik ugyanaz a baráti társaság, ám ahogy telnek az évek, és változnak az évszakok nem egyszerű összetartani a kapcsolatokat. Más lesz a barátoknak fontos, így kipattannak a viták, és az érzelmek. A filmben feltűnik a fiatal Andie MacDowell és Demi Moore is, és minden megtalálható benne, ami egy őszi iskolakezdéshez és a kollégiumi élethez kell.

11. Repülők, vonatok, autómobilok

Igazi vidám történet is felkerült a listára, amely éppen Hálaadás környékén játszódik Amerikában. A film egy három napos kalandról szól, melyben megpróbálják Nealt (Steve Martin alakítja) hazajuttatni Chicagóba, hogy együtt tölthesse családjával a Hálaadás estéjét. Ám útitársa a szerencsétlen Del Griffith miatt ez a hazajutás egyáltalán nem egyszerű. Közben a két pasiról sok minden kiderül, sok szomorú dolog is, de minden jó, ha a vége jó. Kedves pillanatok a család és a barátok fontosságáról ez a keveset méltatott film. Megéri megnézni!

Neked van tipikus filmed, amit ősszel veszel elő? 

forrás

Olvasd el ezt is:

Minden út Rómába vezet – 5 film, ami az örök város díszletei között játszódik

“Rómát látni, és meghalni” – csak hogy még egy közmondást említsünk Olaszország egyik legszebb városáról. Ha jártál már Rómában, akkor azért, ha még nem, akkor azért nézd meg a következő 5 filmet, amit mi is nagyon szeretünk. Olaszország fővárosa egy igazi pezsgő mediterrán város, ahol elképesztő …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *