LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Mitől vonzó a nő? Ebben a 17 dologban a férfiak nagy része egyetért

Share

Szimmetrikus vagy? Testtömegindexed ideális? Aranymetszés arányai az arcodon vannak-e? Na, ezekről NEM lesz szó ebben a cikkben.

Mert a vonzóság igen kevéssé múlik a képletekkel leírható arányokon. Nagyon egyszerűen talán úgy lehetne megfogalmazni, hogy az a vonzó, aki vonzónak érzi magát. Kicsit bonyolultabban meg férfiaktól begyűjtött válaszok elemzésével. Tekintsünk meg egy listát, mi az a tizenhét dolog, amit a legtöbben jelöltek meg arra válaszolva: Mitől vonzóak a vonzó nők?

1. Boldogok
Úgy is mondhatnánk, hogy boldognak látszanak, de boldognak csak az látszik, aki az is. És ha a nő jól érzi magát a bőrében, az igencsak feltűnő. Kívánatos ez, hiszen mindenki inkább olyan emberrel szeret érintkezni, aki vidám és sugárzó (vagy fordítva: kevesen keresik azok társaságát, akik frusztráltak és keserűek), másrészt azért is kívánatos, mert a férfiak többsége nem a megoldandó problémát, a megmentendő alanyt keresi a nőben. Hanem egy izgalmas másik világot, egy önmagában is működő univerzumot, amit szerethet, amihez kapcsolódhat.

2. Nem panaszkodnak a testükre
Ha egy férfi komolyan érdeklődik egy nő iránt, ha őt választja, akkor az a nő neki tetszik. Az a nő, úgy, ahogy az a nő van. A legritkább esetben fogalmaznak meg magukban a férfiak olyasmiket, hogy „ez a csaj kell nekem, csak majd valahogy ki kell simítani rajta a narancsbőrt, be kell festeni a haját, elérni, hogy ledobjon harminc kilót, és magasabb legyen valamennyivel”. Nem, a férfiak azt szokták megfogalmazni magukban, hogy „ezt a csajt választom, mert tetszik, amilyen.” Amikor tehát egy nő folyamatosan becsmérli a saját testét, hibáit, hiányosságait lajstromozza, azzal tulajdonképpen azt mondja, hogy a férfi ízlése rossz, választása egy nagy mellényúlás. (Minden nőnek van hibája. Ahogy a férfiak mindegyikének is. A test alakítása, szépítgetése jó dolog, ha belső igényből fakad, nem valamiféle műnő-ideálnak való megfelelési kényszerből.)

3. Nem elégedetlenek az életükkel
Ha egy nő folyamatosan azt bizonygatja, hogy az ő élete egy szar, érdemes feltennie magának a kérdést, vajon miért akarna abba bárki is bekapcsolódni? Hasonlóan menekülésre ösztönző a pletykás, mások életében turkáló, mások életét élő nő. Hát neki nincs sajátja, ami elég érdekes neki? Akkor másnak miért lenne az?

4. Nőnek öltöznek
Persze a farmer-póló is nagyon szexi, ám a férfiak többségének az a véleménye, hogy a nő női ruhában nőies és vonzó igazán. A férfiak (többségében) szeretik a nőket, szeretik bennük a nőiességet, és igen jól esik látniuk, ahogyan az az öltözködésben is megmutatkozik.

5. Fontosnak érzi magát mellettük a férfi
Népszerű dolog (a férfiak körében) arra panaszkodni, hogy a lányok mindig elkésnek a randiról, de ha jobban belegondolunk, ez voltaképpen nagyon is hízelgő. A késés oka jellemzően a készülődés elhúzódásában áll, vagyis arról van szó, hogy a nő igen alaposan cicomázta magát a találkozóra és ennek egyetlen célja az, hogy elbűvölje a férfit. Ilyesmire érdemes várni.

6. Kedvesek az emberekkel
Nincs gyorsabb módja annak, hogy a férfi az első randin megállapítsa, ezzel a nővel bizonyosan nem fog elkezdődni semmi, mint az udvariatlanság, népszerűbb nevén a bunkóság megnyilatkozása a nő részéről. Ha a hölgy beszól kétszer a pincérnek, a taxist meg elküldi a durva anyjába, arról a férfinek nem az jut eszébe, hogy hej de kedves kis teremtés ez, még akkor sem, ha vele egyébként kifejezetten barátságosan viselkedik.

7. Nem beszélnek az exeikről
Nem divat már, hogy szűzen házasodjanak az emberek – szerencsére. De a választás az választás, ami előtte volt, az volt és kész. Nem szeretik az előzményeket hallani a férfiak, és azért nem, mert elképzelik, milyen volt az előző faszi, meg az azelőtti, és nem feltétlenül csak a szexről szóló rész zavaró. Ezt mondják a férfiak, többnyire.

8. Átengedik az irányítást
Egy újabb kissé macsó duma, de hát, na, ha ezt mondják sokan, akkor talán van benne valami. A férfiak szeretik úgy érezni, hogy ők mutatják az utat. Persze a nők meg éppen eléggé nők ahhoz, hogy ezt mosolyogva meg is adják a büszke férfinak. Kevesen akarnak égő fáklyaként pacákjuk előtt vonulni, bőven megelégednek azzal, hogy tudják, náluk van a gyufa. Másfelől pedig olyan is van, amikor a nő és a férfi el tudja dönteni, melyik területen melyiküket jobb előre engedni. Nekik a legjobb.

9. Szeretik a szexet
Kifejezetten nehéz elképzelni olyan férfit, akinek akkor vonzó egy nő, ha az szex címén partra vetett halként fekszik az ágyban. Tegyük hozzá, semmivel sem könnyebb elképzelni olyan nőt, akit a fantáziátlan közösülőgépként működő faszi bűvöl el, aki minden alkalommal változatlan formában futtatja le rém egyszerű programját. A szex persze nem minden, de egy kapcsolat aligha működhet férfi és nő testi összehangoltsága nélkül. Az első csók ígéret, a második három szeretkezés pedig az alapkőletétel – ahogy az ókori brit tudósok Coelho kérésére összefoglalták.

10. Nem a munkájukkal élnek párkapcsolatban
Nagyon helyesen van az úgy – mondják a férfiak –, hogy a nők karriert építenek, vállalkozást vezetnek, vagyis nem tekintik magukat eltartandó kiegészítőnek a férfi oldalán. Azt is mondják ugyanakkor, hogy nem vonzó az éjjel-nappal dolgozó üzletasszony, a bármilyen munkájából kilépni, szünetet tartani képtelen nő. A férfiak büszkék akarnak lenni a nő eredményeire, és kettesben szeretnék tölteni vele a szabadidőt.

11. Tudnak főzni
Nem keverendő össze – remélhetőleg – ez a férfiúi kívánalom az „asszonynak a tűzhely mellett a helye”, de még „a férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út” soviniszta babonákkal, de tény, hogy a legtöbb férfi szerint fontos a konyhaművészeti rátermettség. Tény, hogy a dobozból ebédelő, kiadóablaknál araszoló pasasok vágyálmai között gyakorta felsejlik valami rendes kaja, és ha ez a képzet összekapcsolható egy tüzes menyecskével, az adott menyecske elsöprő sikere garantált.

12. Segítenek, de nem mondják meg a tutit
Szimpatikus a férfiak számára, ha egy nő adekvát kérdéseket, saját szempontú véleményt képes és hajlandó megfogalmazni a férfi problémájával kapcsolatban. Azt azonban kevesen szeretik, ha nő az első mondatnál magához ragadja az irányítást, pikk-pakk megoldja a helyzetet, hogy akkor tessék, innen lehet folytatni. Tanácsok, megmondás helyett értő, független támogatást fogadnak szívesen ezek a – ritkán! – gyámoltalan fiúk, az ő nagy keservükben.

13. Sportolnak
Vonzó egy férfi számára, ha a nő törődik a testével. Persze nem azt jelenti ez, hogy kizárólag a naponta edzőterembe járó, hétvégén sziklamászó csajok tarthatnak számot érdeklődésre. Az egészséges test – többek között, mondjuk így – hosszú és kórházlátogatásokban szegény közös jövőt ígér.

14. Mértékkel isznak
A részeg(es) nő igen kevés férfiban ébreszti fel az összebútorozási vágyat. Még az összebújásit is csak elvétve.

15. Titoktartóak
A lányok mindent megbeszélnek egymással – tartja (férfias) néphiedelem. A fiúk többsége nem örül a gondolatnak, hogy szexuális teljesítményük, érzelmes (érzelgős?) megnyilvánulásaik, vagy olykor előforduló ciki dolgaik vidám társalgási témaként szerepelnek a barátnők körében. Ha egy nőnek fontos, hogy a közös titkok valóban közösek és titkok maradjanak, az a férfi értelmezésében azt jelenti, hogy egy csapatban játszanak. És ezt a férfiak szeretik.

16. Jóban vannak a szüleikkel
A lázadó, szülőkkel harcban álló nő esete a férfiak számára azt az üzenetet hordozza, hogy a nő valójában lányka még, éretlen, kiforratlan. Persze kivéve, ha az adott szülők kifejezetten rászolgáltak, hogy utálva legyenek, ez azért sajnos annyira nem ritka. De azért jobb, ha a családról nem az undor, az elutasítás, a háború és sértettség jut eszébe egy nőnek. A férfi családalapítási törekvése felől nézve mindenképpen jobb.

17. Nem veszik túl komolyan magukat
Szeretik a fiúk az olyan lányokat, akik képesek nevetni – önmagukon is akár. Ha valami nem sikerül, nem baj, nincs görcs. Igen, végtére is ki szeretné egy neurotikus hisztérikával, egy komplexusos, frusztrált ideggyulladással tölteni az életét? Sokkal inkább valakivel, aki képes jól érezni magát, és akinek ehhez nem kell szünet nélkül tökéletesnek lennie.

Ezt mondják a férfiak arról, mitől (lehetnek) vonzóak a nők. Vagy inkább: ezt mondják a férfiak közül sokan. Érdekes lenne (lesz) megkérdezni a nőket is. Előbb ugyanerről (mitől érzik magukat vonzónak), aztán meg a férfiakról: mitől lehet vonzó egy férfi? Hölgyek? Szerva ott!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Ezektől olvadnak el a férfiak

Mi nők hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a pasik csak a tökéletes kinézetű nőkre buknak. De ez nem igaz! Ugyanis egy szexi fehérneműnek, a ragyogó megjelenésnek vagy a tökéletes alaknak az égvilágon semmi köze ahhoz, hogy a férfinak mit tartanak vonzónak. Reggeli nyújtózkodás Jó, a pasasok tényleg bírják a …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *