LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

13 gyors emlékeztető, ha éppen nem érzed magad szépnek!

Share

Folyton kételkedünk önmagunkban. Igen, mindenki. Összeszedtük, amit feltétlenül tudnod kell, ha éppen MOST is ez a helyzet… 

Számba vettünk néhány dolgot, amelyeket jobb, ha jól az eszünkbe vésünk arra az esetre, ha elkezdenénk kételkedni.

 • Mindenkinek vannak „csúnya napjai”. Még az is, akit a legszebb embernek tartasz az egész világon, van, hogy reggel, amikor belenéz a tükörbe utálja magát. Az égvilágon semmi baj nincs ezzel. Én például minden reggel totál karikás szemmel ébredek, az alapozó ugyan kicsit segít, de nagyjából délután négy óra lesz, mire rendeződnek a vonásaim. Hát ez van.

 

 • Azt mondják, hogy a boldogság meglátszik az arcunkon. Na már most, éppen ezért kell olyan emberekkel körül venni magunkat, akiktől úgy érezzük, hogy csodaszépek vagyunk, és akik szeretnek és elfogadnak bennünket olyannak, amilyenek vagyunk.
 • Nincs senki, aki a TE szépségedet hitelesítheti. Még a legszeretőbb, legtámogatóbb és legértelmesebb ember sem. Mert tök mindegy, hogy ki a külső szemlélő, nincs szükséged külső megerősítésre, ahhoz, hogy szépnek érezd magad.

 • Mert te a saját jogodon vagy szép! Mert te vagy az a személy, aki még soha nem létezett! Egyedi vagy és különleges. És még egy kis jóságot is hozol a világba, azáltal, hogy elég bátor vagy ahhoz, hogy önmagad légy.

 

 • Tök mindegy, mennyit fogytál, hogy néz ki a tested, vagy mennyire tartod szigorúan a diétát és mennyit edzel. Mindig lesznek olyan napok, amikor rosszul érzed magad a bőrödben. Ezért ne gondold, hogy a boldogság abból fakad, hogy így meg úgy nézünk ki. Kergetni a fizikai tökéletességet csak még kiábrándultabbá tesz, mert a tökéletesség lehetetlen. Soha senki nem lesz az.

 • Ehelyett miért is ne foglalkozhatnánk az egészségünkkel? Ez sokkal több örömet okozhat, mint elsőre gondolnánk.  Csak azért végkimerülésig futni vagy megtiltani magunknak, hogy megegyük azt, amire a szervezetünknek szüksége van, hogy beleférjünk egy ruhába, előbb-utóbb depresszióssá és beteggé tehet. De! Lehet jól edzeni és jól enni, szem előtt tartva azt, hogy ettől egészségesebb és erősebb lesz a szívünk, a lelkünk és még a belső szerveink is örvendeznek. És ettől sokkal, de sokkal szebbnek és csinosabbnak érezzük majd magunkat, olyan csinosnak, mint soha máskor az életünkben.

 

 • Tíz év múlva – de akár kettő vagy öt év múlva sem –  senki az égvilágon nem fog emlékezni arra, amikor egy ronda pattanás éktelenkedett az arcunk kellős közepén vagy öt kilóval nehezebbek voltunk. Amire ugyanis az emberek emlékeznek, az az, hogy mennyire voltunk kedvesek, őszinték és hitelesek.

 

 • Az például eszedbe jutott már, hogy azok a dolgok, amelyeket a legjobban utálsz magaddal kapcsolatban, mások pont az találják különlegesnek rajtad? Valaki például utálja a sok szeplőt az arcán, míg a másik éppen attól látja szépnek és különlegesnek az arcát. Mert ezek a szeplők az ő különleges ismertetőjegyei és ettől lesz egyedi.

 

 • Nem számít, hogy mekkora az önbecsülésed, tuti néha becsúszik egy olyan nap, amikor kövérnek látod magad, a hajadat, és úgy általában az egész kinézetedet ocsmánynak találod. Nagy ügy. Ne foglalkozz vele! Mindannyian emberek vagyunk és igen, vannak napok, amikor nehéz elfogadni saját tökéletlenségünket, különösen egy olyan világban, amelyben mindenhonnan az árad felénk, hogy csak a vonzó külsőben rejlik az igazi érték. Emlékeztesd magad, és hagyd figyelmen kívül az olyan gondolatokat, amelyek azt próbálják sugallni neked, hogy nem vagy elég jó.

 

 • Ha szeretve vagy, még szebbnek érzed magad. De nem az tesz széppé. És nem az tesz értékesebbé. Az érték benned rejlik, ahogy a szépséged is.

 

 • Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de a legtöbb ember, akit ismerek (én is), szerintem jobban megjegyzi azt, aki mosolyog. Sokkal inkább, mint azt, aki szép-szép, de rideg.

 

 • Ha rosszul érzed magad azoktól az emberektől, akik körülötted vannak, nem veled van a baj. A probléma bennük rejlik. Neked soha nem kell bizonygatnod azt, hogy szép vagy, vagy ami szép rajtad. Főleg a barátaidnak.

 

 • Mindannyian olyanok vagyunk, mint egy befejezetlen mű. Máshogy nézünk ki és máshogy érzünk, mint tegnap, vagy mint két évvel ezelőtt. De amíg arra koncentrálunk, hogy saját magunk legjobb verziója legyünk és minden nappal fejlődjünk, soha nem veszítjük el a szépségünket.

Mindent feltenni arra, hogy nézünk ki, veszett ügy. Akkor más sokkal jobb szeretni magunkat, úgy ahogy vagyunk és azért, amilyenek vagyunk, és közben arra koncentrálni, hogy jó emberek legyünk. Mert amíg magunkon dolgozunk, nem veszítjük el azokat a vonásainkat, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk.

Forrás: thoughtcatalog.com

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

10 ***apró*** emlékeztető arra az esetre, ha éppen önbizalomhiányban szenvednél

Mert van az úgy, hogy felébredsz és nem éppen azt látod a tükörben, amitől annyira boldog lennél. Vannak napok, amikor sokkal nehezebb magunkat szeretni. 1. Nincs annál rosszabb, mint amikor saját magunkkal vagyunk rosszban. Minél előbb elfogadod ki vagy, annál könnyebben fogsz fütyülni arra, hogy mit mondanak, vagy …

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

 • 1

1 Comment

 1. 10 dolog, amely a depresszió okának felderítéséhez (az okok megszüntetésével pedig a gyógyuláshoz) közelebb visz:

  1. Birtok féltés vagy féltékenykedés érzése.
  2. Ijedtség vagy rémület érzése stressz helyzetben.
  3. Birtok veszteség érzése.
  4. Birtok bosszúság érzése.
  5. Zaklatás vagy nemi visszautasítás.
  6. Megoldatlan identitási vagy döntéshozási problémák.
  7. Stresszes területi vagy munkahelyi viták.
  8. Birtokkal kapcsolatos viták.
  9. Undor érzet.
  10. Ismétlődő belső hangok észlelése

  Nagyon fontos, hogy a fentiek önmagukban még nem indítanak el depressziós folyamatokat “csak” valamilyen kettős stressz kombinációja. A helyzet annyira bonyolult, hogy a férfi és a nő, továbbá a jobbkezes valamint a balkezes is másként reagál ugyanarra a helyzetre, érzésre vagy gondolatra. Fontos szempont az is, hogy az életkor is számít és az ettől függő hormonális állapot.

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *