LOADING

Type to search

Élem

A boldog párkapcsolatban élők tisztában vannak ezzel a 21 fájó igazsággal

Share

A hollywoodi filmek ott érnek véget, amikor a hányattatott sorsú szerelmesek forró csókban egyesülnek. Az élet azonban nem egy film.

1. A legjobb ajándék, amit adhatsz a párodnak, ha önmagad legjobb verzióját nyújtod minden reggel. De lássuk be, hogy vannak napok, amikor zsémbes vagy, mint egy öregember, és semmi szépséget nem látsz meg az életben. A legjobb dolog, ha olyasvalaki van melletted, aki ilyenkor is elvisel.

2. Ha szeretsz valakit, teret kell adnod a szabadságának, és van, hogy csak úgy békén kell hagynod, piszkálódás és zsörtölődés nélkül. Szeresd őt akkor is, ha a legsötétebb oldalát mutatja vagy nem viselkedik makulátlanul, és gondolj arra, hogy te sem vagy mindig a figyelmesség mintaképe.

3. Bármilyen toleráns is vagy, biztos van olyan téma, amiben nem értetek egyet. Legyen szó politikáról, világnézetről, vagy arról, ki mennyi sót tesz a levesbe – néha előfordul a sárdobálás.

4. Ahogy telik az idő, változunk. Te is, ő is. Kérdés, hogy mennyire tudsz hozzászokni, hogy bizony ő sem a régi már. Ijesztő tud lenni, amikor új hobbit, szokásokat vesz fel, vagy olyan véleményt hangoztat, ami nincs igazán az ínyedre.

5. Néha kompromisszumokra van szükség. Mi hova kerüljön a háztartásban, kidobjuk-e a régi plüssmackónkat, hova tegye a légpuska-gyűjteményét, és a többi…

6. Megesik, hogy képtelenek vagytok kompromisszumot kötni. Amikor sarokba szorítva érzed magad, és döntened kell, mitévő is légy: előfordulhat, hogy csak egy érmefeldobás vagy kő-papír-olló oldja majd meg a megoldhatatlannak tűnő problémát.

7. Ebben az is benne van, hogy el kell fogadnod a vereséget, hiszen ilyen az élet: nem nyerhetsz meg minden kör kő-papír-ollót.

8. Olyan is előfordul, hogy hol véletlen, hol szándékosan, de vérig sértenek egy-egy hasonló szócsata során. Legtöbbször akaratlanul.

9. Sokszor az bánt meg leginkább, akit a legjobban szeretsz, mert ő ismer mindenkinél jobban. Ha megsért, olyankor te is hajlamosabb vagy csúnyábban visszavágni a kelleténél.

10. Meglehet, hogy a kedvesed néha valami bődületes marhaságot mond társaságban, és te szíved ügyének érzed, hogy helyrehozd a dolgokat. És lásd be: még mindig szereted, bármekkora hülyeséget is mondjon éppen.

11. Mert néha hajlandó vagy bolondot csinálni magadból, és bármit megtennél, hogy mások támogassanak ebben. Mert szereted őt…

12. Ha a párod mond egy viccet a többiek előtt, ami balul sül el, vagy egyszerűen csak nem vicces, sokszor megjátszod a kedvéért a nevetést, csak hogy kimentsd őt a csávából, és ne meneküljön el előletek mindenki.

13. Lássuk be: néha szemeztek másokkal – te is, ő is. Mindez rendben van; emberi lények vagytok, természetes, hogy olykor-olykor másokhoz is vonzódtok.

14. Létezik ártatlan flört. Ha “olyan” gondolataid támadnak idegenekkel, barátokkal vagy a kollégáiddal kapcsolatban, még nem azt jelenti, hogy kevésbé szereted a társad.

15. Viszont az, hogy szereted, nem jelenti azt, hogy teljesen immunis leszel mások vonzerejére, és ebben semmi szégyellnivaló nincs.

16. Tőletek függ, milyen határokat szabtok magatoknak, ami mindkettőtöknek elfogadható, és amit legjobb képességeitek szerint tiszteletben tudtok tartani.

17. Mindenképp előfordul, hogy olykor megbántjuk egymást. Tényleges vagy a szívünk mélyén érzett életkorunktól függetlenül hibázunk, mert emberek vagyunk.

18. Lesznek fájdalmas játszmák, kétségekkel teli beszélgetések és nehéz idők. Olyan idők, amikor elgondolkozol rajta, meg tud-e majd bocsátani, vagy inkább továbbáll. Sajnos semmi sem garantálja, hogy veled marad, még a házasság sem.

19. Sose lehetsz 100%-ig biztos benne, mi megy a másik fejében, még akkor sem, ha a kapcsolatotok stabil és erős.

20. A képlet egyszerű: a kapcsolatod mindig különbözni fog a többiekétől, mert igazán csak te és ő láttok rá, hogyan is álltok egymással; senki más.

21. Bár a közösségi média mást sugall, és természetes, hogy összehasonlítgatjátok magatokat másokkal, tartsátok szem előtt: senki se tökéletes, így a párkapcsolata sem!

gsbox_banner

Forrás: thoughtcatalog.com

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *