LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

Pigmentfolt-halványítás természetesen!

Share

Gyakori bőrrendellenesség a váratlanul megjelenő pigmentfolt, de nem lehetetlen leszámolni vele! Gáspár Vikit, a L’AMIA NATURA kozmetikumok készítőjét kérdeztük a problémáról, aki természetes megoldást alkotott a zavaró foltok eltüntetésére.

Kezdjük a legegyszerűbb kérdéssel, mik okozhatják ezeket a bizonyos sötétebb foltokat a bőrünkön?

Számos kiváltó oka lehet. Az egyik leggyakoribb eset, hogy a nyári időszak közben, illetve az után jelennek meg a pigmentfoltok, hiszen legtöbbször a napsugárzás az okozója, velejárója pedig a napkárosodott bőr.

Ezek a sötét foltok kialakulhatnak továbbá hormonális változásoktól és előfordulhat, hogy valaki egész egyszerűen genetikailag hajlamos rá. Okozhatják fogamzásgátló tabletták, egyéb gyógykészítmények, de gyakran a várandósság utáni időszakban jelennek meg. Érdemes kiemelt figyelmet fordítani a szintetikus összetevőket tartalmazó parfümökre, kozmetikumokra is.

Van esély arra, hogy természetes módon, magától eltűnjön? 

Nem, nem igazán. A természetes kozmetikumok mellett kozmetikai kezelések állnak rendelkezésre a foltok eltüntetésére. Ezek általában elég drasztikus megoldások, ilyen például a savas hámlasztás vagy a lézeres kezelések.

Amennyiben a barna foltok a szem környékén illetve a szemöldök közötti területen jelentkeznek, segíthet a természetes kozmetikumok használata mellett egy hosszabb diéta vagy méregtelenítő kúra, mivel nagy valószínűséggel az előbbi tüneteket a máj túlterheltsége okozza. Kiemelendő tény, hogy a májtúlterheltség nem májkárosodást, vagy májbetegséget jelent.

Miért kell eltűntetni? Van esetleg esély arra, hogy káros hatással legyen az egészségünkre, mint némely anyajegy esetén?

Nem, ettől nem kell tartani és nem kell eltűntetni feltétlenül, hacsak nem zavar valakit. Ez csak esztétikai dolog, nem káros, csak sok esetben nem szép.

Halványítani lehet csak vagy el is lehet tüntetni a pigementfoltokat?

Igen, szinte minden esetben teljesen eltüntethető, de fontos, hogy ezek a természetes kozmetikumok sem fognak működni abban az esetben, ha valaki egy-két alkalommal kezeli a bőrét, mikor eszébe jut. Folyamatos használattal érhető el, hogy eltűnjenek a foltok.

Mindenkinek más típusú a bőre és más okból jelentkezik a fokozott pigmentáció. A tesztelések során volt, akinek három hét után már látható volt a foltok határozott halványodása, valakinél viszont tíz-tizenkét hétre volt szükség. Néhányunknak lassabban reagál rá a bőre, s van, akinek hamarabb, ez függhet a folt kiváltó okától, a folt erősségétől, illetve a bőr minőségétől is.

 

A pigmentfolt-halványító csomagban szérum és krém is található. Külön-külön is használhatóak, vagy csak együtt fejtenek ki maximális hatást?

Külön is lehet a termékeket használni.  A C-vitamin szérum erősíti és gyorsítja a krém hatását, mivel hatékony bőrvilágosító, bőrregeneráló.
A pigmentfolt-halványító krémben három olyan pigmentációt szabályozó összetevő található, amelyek önmagukban is hatékony halványító hatással rendelkeznek.

Miben segít a szérumban található vörösáfonya őssejt?

Az őssejtek serkentik és visszaállítják a helyes sejtműködést, a vörösáfonya őssejt pedig mindemellett erős antioxidáns. A pigmentáció és a napkárosodott bőr mellett a bőr öregedéséhez hozzátartozik a ráncok kialakulása is. A szérumba kimondottan azért került bele a vörösáfonya őssejt, mert a napkárosodott bőr regenerálásában kiemelkedő hatékonysággal bír.

 

Hogyan használjuk a termékeket ahhoz, hogy jó eredményeket érjünk el?

Mint mondtam nagyon fontos, hogy ne csak akkor kenjük be magunkat, amikor éppen eszünkbe jut, hiszen így nem fog nagy változás bekövetkezni.

Először a C-vitamin szérumot kell felkenni az előre megtisztított és még nedves bőrre, majd a pigmentkrémmel be kell kenni a bőrt. A termékeket naponta kétszer, reggel és este ajánlott használni. Zsíros és száraz bőrtípusra egyaránt használható, nagyon laza textúrájú, így könnyedén kenhető, nem hagy zsíros érzetet.

Amikor ezt a kúrát végezzük, lehet más terméket használni? Gondolok itt a nappali hidratáló krémekre vagy a fürdés utáni testápolókra például.

Azon a területen, ahol használjuk a pigmentfolt-halványító termékeket, a maximális hatás érdekében nem ajánlatos más terméket is használni a kezelés alatt. Mindkét termék tökéletes hidratáltságot nyújt és lefedi a mindennapi arcápolás szükségességét

 

 

Te is küzdesz a pigmentfoltok ellen?

A L’AMIA NATURA természetes pigmentfolt-halványító csomagját ITT találod!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *