LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

10 dolog, ami *nagyon* jó az egyedüllétben!

Share

Egyedül lenni lehet választás kérdése is. Szakítás után pedig a legjobb ötlet, ha magaddal (is) kialakítasz egy támogató kapcsolatot!

Az élet kényelmes

Ha attól féltél, hogy az egyedüllét egyenlő a magánnyal rájössz majd, hogy egyáltalán nem. Aki egyedül él, a saját szabályai szerint él, nem kell alkalmazkodnia senkihez. Sokkal jobban tud figyelni a belső hangra, a belső órára. Ez pedig nagyon pihentető dolog!

Az élet lelassul

… és erre lehet, hogy nagy szükséged is van! Azt veszed majd észre, hogy más, új korszakba léptél: kevesebbet mozdulsz ki, inkább te hívsz át magadhoz embereket, igyekszel barátságos környezetet kialakítani magad körül.

Új kapcsolatod lesz magaddal

Úgy is mondhatnánk, hogy végre lesz időd magadra. A saját igényeid, a saját ritmusod, a saját belső hangod lesz az, amire először figyelni fogsz. Könnyen lehet, hogy új hobbiba kezdesz, de az is lehet, hogy átalakítod az életed gyökerestől. Bárhogy is, biztos, hogy jó dolgok várnak rád!

Nem érdekel, mit gondolnak mások

Aki békét talál az egyedüllétben, és nem hajszolja a társas kapcsolatokat könnyedén le tud válni a negatív gondolatokról és megjegyzésekről. Mivel otthon igazi meleg fészek vár, többé nem érdekel majd, hogy erről, az egyedüllétről mi a véleménye a társaságnak.

Megerősödsz

Aki egyedül él, sokkal hatékonyabb, és gyorsabban intézi a dolgait. Még az is előfordulhat, hogy kevesebb segítséget fogadsz el (ne tedd!), de azt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy sok mindenre képes vagy egyedül is. Ez pedig erőt ad!

Önismeret

Az állandó zajban nehezebb megállni és odafigyelni önmagadra. Összességében megfigyelhető, hogy akik egyedül élnek sokkal jobban ismerik saját magukat, sokkal megengedőbbek magukkal és a hibáikkal is. Hiszen azokat is meg kell tanulnunk elfogadni, nem igaz? 🙂

Kevesebb rossz kapcsolat

Ha hozzászoktál, hogy egyedül élj, nincs állandó kényszered arra, hogy emberek vegyenek körül. Mint, ahogy arra sem, hogy bármi áron legyen egy társ az életedben. Fájdalmas búcsúktól és szakításoktól kímélheted meg magad.

Ugyanakkor sokkal több jó

Viszont azok, akik az új, nyugodtabb, ön azonos énedet is képesek elfogadni, nagyobb eséllyel maradnak veled akkor is, ha esetleg problémáid lesznek. Akik őszintén szeretnek elfogadják a megváltozott élethelyzetedet, és ehhez tudnak alkalmazkodni.

Könnyebb lesz az elengédés

Tudjuk, hogy folyton folyvást ezt szajkózza mindenki, de mi sem tudjuk másként mondani: néhány dologtól muszáj megszabadulni. Időnként szelektálni kell dolgokat, érzéseket, embereket. Aki egyedül él könnyebben átesik ezeken a detox-folyamatokon.

Önbizalom tunning

Egy ember, aki elégedett az életével? Aki békében él magával és a világgal? Aki időnként hasznos időt tölt azzal, hogy mi a jó és mi a rossz neki, majd a döntéseket meghozva tud tovább haladni? Igen, ez mind-mind jót tesz neked, és megerősíti az önbizalmadat!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

17 dolog, ami miatt irigyeljük azt, aki egyedül él!

Ez a művész megelégelte, hogy miért kérdik tőle annyian, hogy mi a jó az egyedüllétben… Nézd meg a hangulatos rajzokat! #1 Bármikor bújócskázhatunk a kutyánkkal. #2 Akkor és úgy dolgozunk, ahogy és amikor nekünk tetszik! #3 Akár hajnalig ugrálhatunk az ágyon, senkit nem zavarunk vele! #4 Ha …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *