LOADING

Type to search

Élem

11 tuti módszer, amivel tönkreteheted a párkapcsolatod

Share

Szeretnél megszabadulni a partneredtől? Segítünk! Akinek nagyon sürgős, elég csak a hatos pontot megnéznie.


Egy ilyen lista úgy jön létre, hogy az ember nyitott szemmel jár a világban, megfigyel párokat, és döbbenten tapasztalja, hogy körükben is igen népszerű az önsorsrontás. Jegyzetelni kezd. Aztán már inkább nem figyel, sőt, csukott szemmel jár, fülét befogja, de így is tovább gyűlik az ijesztő tudás. Végül inkább nem találkozik többé párokkal még véletlenül sem, de csak nem marad abba a hideglelősen idegesítő jelenségek áradata, hacsak a világtól magát teljesen el nem vágja. Ekkor következik el, hogy a gyűjteményéből inkább tizenegyet leír, hátha így szabadulhat a nyomasztó tapasztalatoktól.

Ez a tizenegy itt az, ami talán a leggyakoribb orbitális hiba a bimbózó szerelmű párocskáknál, de a rügybe fakadt, nem ritkán a szárba szökkent kapcsolatoknál is megfigyelhető – attól függ, mennyire könnyen vagy nehezen űzhető el a partner.

Wanabe szinglik erre!

1. Mondd neki, hogy te vagy a Mindenem!

Minden nap többször, sőt, a legjobb, ha eleve így hívod. Vagy úgy, hogy: Életem. Így is írd be a telefonodba! Rendkívül hatékony módszer, ha ugyanis elég szilárdan ragaszkodsz hozzá, hogy a partnered az Életed, a Mindened, akkor az is teljesen hihető lesz, amit ez az üzenet szükségszerűen szintén jelent: Ha ő a mindened, akkor minden más – beleértve téged is – semmi. Nem ér semmit. És hát kinek kell egy olyan partner, aki meg van győződve róla, hogy ő maga tökéletesen értéktelen?

Fontos, hogy őszintén, teljes átéléssel és nagyon gyakran mondd! A siker nem marad el, a párod igen hamar elmenekül.

2. Folyamatosan kommunikálj!

Egy percig ne legyen csönd! Soha, egy negyed órára se hagyd magányban! Minden lépésedről, minden gondolatodról és minden téged ért benyomásról tájékoztasd! Főleg akkor, amikor hosszú órákra el vagytok szakítva egymástól. Hívd föl! Aztán írj neki, rögtön, ahogy letettétek! És ha eltelt hosszú tíz perc, ami alatt veled elképesztően sok dolog történt, és de jó lenne, ha együtt élhettétek volna át, megint hívd föl és mondd el neki. Lehetőleg gügyögve, kicsit magasabb hangon, mint ahogy másokkal beszélsz, illetve természetesen sok cuppogással kísérve.

Meglásd, hamar megszabadulsz tőle!

3. Amit érzel, arról tudnia kell. Azonnal!

A szíved legyen egy nyitott könyv! Nem is! Egy nyitott kéziratlap! Vázlatfüzet indigóval! Nem szabad, hogy akár csak egyetlen érzelmi hullámod, intuíciód vagy töprengésed rejtve maradjon a párod előtt. Azonnal fogalmazz meg mindent, ahogy a lelkedben megrebben, avasd be minden gondolatkezdeményedbe késedelem nélkül! Elvégre azért vagytok együtt, mert a te szíved-lelked az övé is, nem igaz? Hát akkor legyen korlátlan hozzáférése minden belső történésedhez, minden gondolatcsírához és érzelemmaghoz már keletkezésük pillanatában! Majd kidolgozzátok együtt, mit is gondolsz pontosan, hogyan is állnak a letisztult érzelmeid! Együtt, mert ez Ti vagy!

Ha eltökélten és következetesen csinálod, ezt két hónapnál tovább senki nem bírja! A szingliség karnyújtásnyira!

4. Kérd, hogy vigyázzon Rád, ne engedjen el!

Az előbbi módszerhez hasonló, de nagyobb pályán kell játszani. Tedd egyértelművé a párodnak, hogy a lelki problémáiddal egyedül képtelen vagy megbirkózni, az érzelmi életed nélküle egy romhalmaz, vagyis önmagadban létezni képtelen, gyámoltalan gyermek vagy. Ilyenformán a partnered tudni fogja, hogy az ő felelőssége a te épséged. Világos lesz számára, hogy kizárólag rajta múlik, meg tud-e téged menteni, teljes valójában át fogja érezni, hogy a kezében van az életed.

Sok hálás visszajelzéssel és jól időzített összeomlásokkal viszonylag sokáig húzható, ha a játszma élvezete a fontos, de ha a mielőbbi elüldözés a cél, ez a módszer arra is kiváló!

5. Kérdezd gyakran ezt: Hogyan tehetnélek boldoggá?

Kérdezd meg tőle reggel, amikor gyűrötten bénázik a kávéval, napközben többször is, szóban és írásban is, utóbbinál fontos a heves érzelmeket kifejező piktogramok használata. Este mindenképpen tedd fel a kérdést, ha egy mód van rá, szex után. Amikor kimondod: „Hogyan tehetnélek boldoggá?” mindig gondolj arra (és vágj is olyan képet), hogy te tényleg mindent elkövetnél az ő boldogságáért, csak mondja már, lesed minden szavát!

Ha mindeközben ügyesen leszarod, hogy egyébként mi van vele, ugyanakkor a réveteg tekintettel előadott kérdés elég gyakori, a hatás nem marad el. Ráadásul úgy fog elhagyni, hogy még neki lesz bűntudata! Óriási siker! Könnyű és vidám lesz az élet egyedül!

6. Csináljatok mindent együtt!

Mindent.
A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer.

7. Legyél maradéktalanul őszinte!

Az őszinteség nem pusztán azt jelenti, hogy nem hazudsz! Az semmi. Az igazi őszinteség az, ha nem is hallgatsz el semmit! Az égvilágon semmit, például azt se, ha az utcán rád mosolygott valaki, ha egy nyomasztó nap után imádott kedvesedet egy pillanatra csúnyának és taszítónak láttad, ha erotikus álmod volt egy régi osztálytársaddal, vagy ha délután a magad gyönyörűségére pukiztál a liftben. Azonnal el kell mondani! Ugyanígy tilos elhallgatni, ha évente egyszer egy pillanatra elbizonytalanodsz magadban, és azt is, ha a legutóbbi együttlét nem az évszázad dugása volt, még ha tudod is, hogy amiatt, mert te stresszes vagy, kialvatlan és deprimált. De a legfontosabb, hogy a korábbi párkapcsolataid minden részletét őszintén meséld el! Különös tekintettel a testiséggel kapcsolatos részletekre!

Mindig mindent őszintén, teljes valójában tárj elé! Kétség nem fér hozzá, hogy előbb-utóbb elég lesz már csak magadnak elmondani.

8. Mindenből ugyanannyit vállaljatok!

Ez igazán jól csak akkor működik, ha tényleg a lehető legapróbb részletekig megosztjátok a feladatokat. Így például a házimunkát: ha ő főz, akkor te mosogatsz; te felsöpörsz, ő felmos; az egyikőtök zsákba önti a szaros macskaalmot, a másik a tálcába önti a tisztát és így tovább. Ugyanígy lehet a bevásárlásnál is: te elmész a háztartási részlegre, addig ő a mirelitpulthoz stb. Lényeges, hogy az egyes feladatok nagyon hasonló nehézségűek legyenek, de még fontosabb, hogy egyik oldalon se keletkezzen lemaradás vagy többletmunka. Mindig mindent igazságosan megosztva, és persze, ahogy a 6. pont imperatívusza mondja: mindent együtt!

Ez a módszer a kifinomult igényű, érzékeny párkapcsolat-rombolóknak való. Eredményessége ugyan vitán felül áll, de használata folyamatos szervezést igényel, és viszonylag hosszú ideig (akár hónapokig) lehet bírni agylágyulás nélkül.

9. Legyél mézesmázos!

Soha ne legyen egy rossz szavad! Mindegy, mi történt körülöttetek vagy veletek, mindegy, mit tett a párod, te ne legyél ideges, ne haragudj, ne sértődj meg! Pontosabban: ideges, haragos, sértődött éppen lehetsz, de ennek kiderülnie semmiképpen nem szabad. Mosolyogj, maradj nyugodt, kedves és elbűvölő. A látszatának árnyékát is kerülni kell, hogy esetleg valami felbosszantott, hovatovább esetleg olyan dolog, amihez a kedvesednek is köze van! Ilyen nincs.

Ha tartósan képes vagy távol tartani magadat a hiteles érzelmi megnyilvánulásoktól, képes leszel tartósan távol tartani magadtól a párodat is.

10. Fejezd ki a szereteted pénzben!

Óra, ékszer, ruha, autó – lehetőleg a státuszszimbólum ajándékozásának igényével, tékozló vehemenciával és igen gyakran! Ez persze csak akkor hatékony, ha emellett más nagyon nincs. Odafigyelés helyett velnesszhétvége, az a legjobb, ha kell, akár hét közben is. Mert megteheted. És mert mást meg nem tudsz megtenni.

Adj gyakran drága dolgokat, hogy kiderüljön, mást nem tudsz adni.

11. Rúgjál be!

Ha egyik sem működött, rúgjál be. Elég sűrűn és jó alaposan. Ha ezzel sem tudod elüldözni a párodat, akkor nem benned van a hiba.

Ha esetleg meggondoltad magad és mégis inkább együtt maradnál vele, a fentieket hagyd ki, és jó lesz! Boldog életet kívánunk!

gsbox_banner

Tags:
Freisinger Balázs

Ír, olvas, fest és csak néz. És apa. Bővebben: főleg kisprózát ír; nagyjából bármit hajlandó elkezdeni elolvasni, de bátran visszateszi a polcra ezernyolcszáz leütés után, ha nem tetszik neki; saját bevallása szerint "nonfiguratív absztraktot" fest, mások bevallása szerint "krikszkrakszokat, de néha tényleg látni benne valamit". És csak néz, bővebben is. Van egy fia, aki ötévesen megmutatta, hogyan lehet leelőzni a saját árnyékunkat. Ehhez képest szinte teljesen érdektelen, hogy bölcsész diplomákat szerzett, amiket azóta se talál, volt logisztikus, értékesítési igazgató, művelődésszervező és szakasztott ember, de az már szerencsére régen volt. Most a jelek szerint ide írt valamit. Természetesen megfigyeli magát: www.freisinger.hu Ide írhatsz neki: balazs@freisinger.hu

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *