LOADING

Type to search

Családozom Lakom

„Nem szabad egy pillanatra sem megtorpanni!” – Interjú Verhóczki Dórával, a Babies on Board márka tulajdonosával

Share

Dóri egy éve indította útjára saját babaszoba dekoráció és babatextíliákkal foglalkozó vállalkozását, úgyhogy most leültünk beszélgetni arról, hogy mennyi mindent történt ezalatt az idő alatt. A vállalkozó nők hónapja folytatódik! 

Bárhol is találkoztok a Babies on Board termékekkel egészen biztosan elsőre megismeritek őket és soha nem felejtitek el. A finomra hangolt színárnyalatok, a gondosan megtervezett minták, a klasszikus elegancia és a tökéletes minőség az, amelyek miatt végérvényesen beleszerettünk ezekbe a mesés babaszoba kiegészítőkbe.

Hogyan indult a Babies on Board, mesélsz az előzményekről?

Kilenc évig dolgoztam a bankszektorban, vállalati hitelezés területén. Szerettem a munkám, viszont már nagyon régóta foglalkoztatott egy saját vállalkozás beindítása. 2013-ban beteljesült a legnagyobb álmom, megszületett a kisfiam! Balázzsal hatalmas boldogság az élet és emellett sok önbizalmat is adott nekem! Így három évvel később 2016-ban végre eljött az idő, hogy megvalósítsam a másik álmom és megszületett a Babies on Board márka.

Ezzel egy gyerekkori vágyam teljesült, hiszen mindig is szerettem volna lakberendezéssel foglalkozni. Mivel már a kisfiam születése előtt is szerettem gyerekek társaságában lenni, mindig az volt az álmom, hogy olyannal foglalkozzam, ami velük kapcsolatos. Így összekötöttem a lakberendezés és a gyerekek iránti szeretetemet és belekezdtem…

Mennyire volt nehéz összerakni, kitalálni, elindulni?

Nagyjából kilenc hónapot vettek igénybe az előkészületek, majd tavaly szeptemberben kisfiam elkezdte az óvodát és ezzel egy időben debütált a Babies on Board is. Imádtam a kezdeti tervezgető időszakot és mai napig is ez a kedvenc részem, a kreatív tervezés. Ez a nagyon izgalmas fázis rengeteg munkával telt, tanulás, kutatás, tanfolyamok és még sorolhatnám… A termékek kialakítása a tervezési időszakban rendkívül nagy odafigyelést igényeltek, az anyagok kiválasztásától kezdve, az utolsó cérnaszálig, minden egyes apró részlet az általam kedvelt stílus érzését hordozzák magukban.

Elején mennyire volt nehéz átállni a közgazdász gondolkodásból?

Nem okozott gondot, abszolút úgy kezdtem bele, hogy a hobbimra, vagyis az esztétikai részre fókuszálok. Amit korábban közgazdászként tanultam és tapasztaltam elengedhetetlen, hiszen egy kezdő vállalkozás is nagyon sokféle dologgal kerül kapcsolatba és minden egyes területre nagy erőket kell fordítani. Nálam egy nagyon nagy mérföldkő az online marketing, folyamatosan képzem magam, tanfolyamokat végzek, hiszen elengedhetetlen, hogy megtaláljanak, megismerjenek az emberek a világhálón és e mögött is nagyon sok munka van.

Komplett kollekciókat dobtál piacra, egyszerre többet is. Milyen érzés, amikor egy teljesen új kollekció megszületik?

Indulásként öt babaszoba kollekcióm készült, ebből két fiús és három lányos. A lámpától kezdve a fali dekoráción keresztül, a függöny, a hálózsák minden passzol egymáshoz, ugyanazon színek és motívumok összepárosításával készültek. Öt különböző színvilágon az apró figurák egymás barátai és a kollekciókon, hol együtt, hol külön, más-más öltözetben jelennek meg. Például a Tutu Cute kollekció kisegér balerinája megjelenik a Pink Prank kollekcióban is, csak ott már görkoris szettben. Az első öt kollekciónál az volt a célom, hogy olyan világot teremtsek meg figuráimmal és szín összeállításaimmal, amelyek a gyerekeknek és a szüleiknek is egyaránt kedves, valamint időtálló, és öt-tíz év múlva is megállja helyét, hiszen itt egy kiforrott stílusról beszélhetünk.

Mennyire tartod fontosnak, hogy az emberek meg tudják különböztetni a termékeidet a többi hasonló terméktől?

Azt gondolom, hogy az embernek mindig meg kell különböztetnie magát a piac többi résztvevőjétől. Fontos, hogy bárhol felismerjék a termékeid a logód látványa nélkül is. Mindig is úgy gondoltam, ha már közgazdászként kezdtem bele, akkor már arra is figyeljek, hogy ne olyan termékem legyen, amilyen már sok van. Több vásárlótól és viszonteladótól is azt a visszajelzést kaptam, hogy egy olyan színvilágban, minőségben és felismerhetően kezdtem el dolgozni, ami eddig nem igazán volt a magyar termékek piacán és amire van és lesz is igény.

Miben különlegesek a termékeid, mi az, ami egyedivé teszi őket?

A Babies on Board különlegességét és egyediségét a színvilág, a szereplők, a szereplők hímzéssel való felvitele adja. Sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen az a termékem, amely megkülönböztet a többiektől, és ezért hoztam létre a 100% nyerspamut hálózsákokat és takarókat. Nagyon sok környezettudatos anyuka van, akik mind a táplálkozásban, mind a textíliákban igénylik az ilyen termékeket. Magyarországon 80%-ban poliészter töltet van a hálózsákokban és takarókban, ami nem olyan nagy baj, hiszem nem érintkeznek a babák bőrével közvetlenül, de nálunk, ezekben a termékekben belül is pamut van, még ott is, ahol nem érintkezik közvetlenül a babával. A pamutnak nagyon jók a fiziológiai tulajdonságai, mivel természetes anyag, sokkal jobban lélegzik. Valójában ezek a darabok prémium kategóriás darabok. Az árkülönbség tényleg csak a töltet árából fakad és az édesanya dönt, hogy melyiket választja.

Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz a termékeiddel kapcsolatban?

Amikor megszületik a kisbaba és az anyuka sokat van vele otthon, nagyon sokat van a pici szobájában vele együtt. Amellett, hogy ez egy nagyon szép időszak, sokszor vagyunk fáradtak. Az volt a célom, hogy megteremtsek egy olyan harmonikus és tiszta világot a babaszobában, amelyben a kisbaba és anyukája is jól érzi magát, és még egy nehezebb napon is feltölti őket az otthonosság. Szerintem egy kisbaba életében nagyon fontos a jó alvás és hozzá a megfelelő környezet. És ha a kényelmes babaágyneműhöz esztétikum is párosul, például maga a hálózsák is csinos és öltöztet, az nem csak a babának, de az édesanyának is nagyon jó érzés.

Az elmúlt egy év alatt milyenek a tapasztalataid, milyenek a visszajelzések? Mit tanácsolnál vállalkozni vágyó anyukáknak?

Most szeptemberben egy éves a Babies on Board és őszinte leszek, nagyon sok éjszakám is van benne… Szóval óriási kitartás és lendület kell még egy év után is, én viszont így imádom. A vásárlói visszajelzések, a sok kedvesség, az elmúlt egy év sikere nagyon sokat ad vissza nekem, ez már önmagában fantasztikus. Ha valakinek megvan az a tulajdonsága, hogy nagyon kitartó és vannak ötletei, akkor mindenféleképpen vágjon bele álmai megvalósításába.  Egy év távlatából látom, hogy soha nem szabad egy pillanatra sem megtorpanni, csakis tovább haladni és töltekezni abból, amit a vásárlóktól visszakap az ember!

Ez alatt az egy év alatt nagyon sok mindent elértél. Mit gondolsz, minek köszönheted ezt a sikert?

Úgy gondolom, hogy nagyon erősek a termékek, és szerintem az emberek nagyon jó néven veszik, hogy látják, ki áll a termékek, a kollekciók és a munka mögött, mert ez hitelessé teszi számukra. A viszonteladók úgy érzem, hogy szeretnek velem együtt dolgozni és úgy nézünk egymásra, mint együttműködő partnerre. Idáig jól alakult minden, és szerencsés is vagyok. Emellett nagyon odafigyelek, hogy mindig felelősségteljes döntéseket hozzak, mindent átgondolva, mérlegelve és pont annyit odatéve, amennyit kell. Egy év után azt mondhatom el, hogy teljesen jó helyen vagyok, jó emberekkel körbevéve, akik elismernek és bíznak bennem.

Négy éves a kisfiad. Hogy egyezteted össze a hétköznapokat és a munkát a gyermekeddel?

Nagyon beosztom az időt és szoros határidőkkel.  És mindent összekötök mindennel. Amíg Balázs oviban van, igyekszem minél több mindent elintézni és nagyon hatékonynak lenni, hogy aztán minél jobban ki tudjuk élvezni az együtt töltött időt. Aztán amikor lefekszik aludni, akkor jön egy következő műszak és csinálom az irodai háttérmunkát. Folyamatosan próbálom utolérni magamat.

Egyszemélyben fogod össze az egész márkát. A családod mennyire támogat?

Bár ez tényleg egy egyszemélyes vállalkozás és sok mindent én csinálok, én tartom a kezemben, a családom egyszerűen fantasztikus, mert mindenben támogatnak.  Egy nagyon erős, családi-baráti segítség van a hátam mögött, ez nem kérdés. Ha nem olyan családom, férjem és barátaim lennének, mint akik vannak, akkor én most nem tartanék itt. És valójában a kezdést sem ugrottam volna meg, ha ők nincsenek, mert ők voltak azok, akik a kilenc hónap alatt is végig bíztattak, addig csak ők voltak a pozitív visszajelzés.

Merre fele tart a vállalkozásod, milyen terveid vannak?

Az a célom, hogy Magyarországon továbbra is erősödjön ez a fajta igény az emberek részéről, hogy igenis kézzel készített terméket vásároljanak otthonaikba. Nagyon sok új elképzelésem is van még, de vannak időkorlátok. Azonkívül, hogy szeretnék több kollekciót tervezni, azért a meglévőt is szeretném népszerűsíteni és gőzerővel dolgozunk még segítő barátnőimmel a külföldi piacra lépésen, hiszen sok országban hagyománya van és keresett a kis szériás, minőségi termék. És természetesen új kollekció is tervben van…

Mit lehet tudni az új kollekciódról?

Egy nagyon izgalmas dologra lehet számítani, már vannak erre vonatkozóan tárgyalások és egyeztetések, és a megvalósításában nem csak egyedül fogok részt venni, hanem egy nagyon jó kis együttműködés is van kilátásban. Remélem, hogy jövő tavasz-nyárra ki tudunk lépni vele a piacra. Annyit még elárulhatok, hogy kapszula kollekció is lesz, ami lehetővé teszi, hogy abszolút összepárosítható legyen a meglévő kollekcióval és még egy kicsit kortalanabb is lesz. Ez annyit jelent, hogy nagyobb gyerekek, akár kisiskolások meglévő szobájába is könnyedén lehet majd beilleszteni.

A Babies on Board weboldalán kívül hol találkozhatnak a vásárlók a termékeiddel?

Elég sok online felületen, valamint a Mammas and Pappas-nál, illetve a Babyberry és barátai showroomban.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *