LOADING

Type to search

Inspiráció Szépítkezem

“Nem könnyű az üzleti világban nőként egy nagyobb céget képviselni férfiak előtt.”

Share

Az ember fiatalon és nőként is lehet sikeres, a megfelelő szaktudással és kellő kitartással pedig olyan csodákat hozhat létre, mint Mester Ildikó, a Magister Products márka alapítója. Az üzletasszonyok hónapja egy igazi újítóval folytatódik! 

Nagyjából két éve vagytok a piacon. Mik a tapasztalataid, számítottál ekkora sikerre?

Indulásnál úgy gondolkoztam, hogy ha egy olyan vállalkozásba fogok, melynek célja a segítségnyújtás, és ha valami olyasmit csinálok, mellyel sokak problémáit oldhatom meg, tehát az egésznek az alapja a jóság, akkor biztos, hogy sikerre van ítélve. Így fogtam bele ebbe az egészbe. Mindig is hittem benne és szerencsére így is alakult, és azóta is növekszünk.

Szakmádat tekintve farmakológus szakgyógyszerész vagy. Mi indított arra, hogy a kozmetikumok felé vedd az irányt?

Amikor az egyetem befejezése után elkezdtem a saját gyógyszertárunkban és mellette még más gyógyszertárakban is dolgozni, nagyon megdöbbentem azon, hogy nem nagyon tudtam vegyszermentes kozmetikumok ajánlani problémás bőrre. Ez indította el bennem azt a gondolatot, hogy változtatni kellene.  Aztán szép lassan elkezdett alakulni. Mielőtt a Magister Products elindult volna, néhány termék már az azt megelőző évben gyógyszertári kozmetikumként forgalomban volt a gyógyszertárunkban, és a saját vendégkörünk már ekkor megismerte őket.

Melyek a legnépszerűbb termékeitek?

Ez szezontól is függ, de ami folyamatosan népszerű, az a Fogfehérítő fogkrém és Hialuron nappali arckrém. Ezeket folyamatosan, minden héten gyártjuk, de szine semmi nincs, ami három hétnél tovább állna a polcokon. Minden nagyon friss, ami egyrészt a célunk is, másrészt szerencsére nagy a felvevő piacunk is, mert a webshop mellé idén besorakoztak a márkaboltjaink, és a “Magister Lányok”.

Hol vannak ezek az üzletek?

Szombathelyen és Miskolcon, és most tervezzük a következő üzletünk nyitását is, amely remélhetőleg Budapesten lesz az egyik bevásárlóközpontban.

És kik azok a „Magister Lányok”?

Idén januárban indítottam egy kezdeményezést,  amelyben forgalmazásban segítő közvetítőket kerestem. Nagyon sokan jelentkeztek az ország különböző részeiről, és szerencsére mindenki annyira motivált volt, hogy nem is kellett szűrnünk őket. Ők lettek a „Magister Lányok”, akik mára már nagyon sikeresek.

Rengeteg munka lehet összefogni egy ekkora vállalkozást. Ezt hogyan oldod meg?

Jómagam és a párom tartjuk össze a rendszert, aki bár fogorvosként dolgozik, nekem is rengeteget segít: elkészíti a fotóinkat, a bejegyzéseket, a fordításokat és a szövegírásokat, nagyon jól kiegészítjük egymást. Sokszor még a legközelebbi hozzátartozóink is csak akkor döbbennek rá, hogy mennyit dolgozunk, amikor velünk töltenek egy-két napot. De a legnehezebb számomra nem is magát a vállalkozást vezetni, hanem az a fajta türelem, amelyre mindig szükség van. Mert idő volt kivárni, mire jöttek az első pozitív visszajelzések, mire szájhagyomány útján elterjedt a termékek híre az egész országban.

Minden egyes léptéknövelést, bázis kiépítést, új termék bevezetést egy reményekkel teli várakozás előz meg, melynek természetes ritmusát meggyorsítani nem szerencsés.

Mivel én egy dinamikus és lendületes személyiség vagyok, nem volt könnyű „a türelem rózsát terem” közmondás szerint élni.

Igen, azt mondják, hogy nincs jobb reklám, mintha egymásnak ajánlják az emberek….

Így van, ezért van az például, hogy a neten lépten- nyomon nem ütközik az ember Magister reklámokba. Mert én az emberekben hiszek, akik szeretnek bennünket! Ők azok, akik terjesztik jóhírünket. Meggyőződésem, hogy a termékeink a lehető legjobbak, mindegyikért kezeskedem. A marketing büdzsénket hirdetések helyett, inkább a márkaüzleteink kiépítésére forgatjuk vissza, hogy minél szélesebb körben tudjunk jelen lenni. Itt motivált, szakképzett eladóval, teszterekkel, bőrápolási tanácsokkal és újdonságként bőrdiagnosztikai vizsgálatokkal is várjuk a vendégeinket.

Mi az, ami megkülönbözteti a termékeidet a piacon lévő többi hasonló kozmetikumtól?

Azért nehéz a kérdés, mert őszintén megmondva sohasem próbáltam más márka termékeit és jellemzően nem is figyelem a konkurenciák oldalait. Egyrészt azért, mert szakmámból kifolyólag sokkal kreatívabb vagyok, másrészt mindig is tudtam mit akarok, és tudom, hogy miért lesz egy termék kiemelkedő és nem egy a sok közül. Hiszem, hogy mindegyik termékünk hoz magával egy pluszt, ami egyedivé és utánozhatatlanná teszi. Az alapillérek a komplexitás és a szakértelem.

Egy adott bőrtípusra való arckrém például úgy születik meg nálunk, hogy előveszem a friss nemzetközi szakirodalmat és megnézem, melyek azok a hatóanyagok, irányelvek, melyeket elismernek. Párhuzamosan segítségül hívom Dr. Veres Klárit, aki bőrgyógyász szakorvos jelöltként, és Pochron Biankát, aki mesterkozmetikusként segíti a Magister csapat munkáját.

Ennek a három különböző területnek az összeolvadása, az ötleteléseink és természetesen a saját előképzettségem, amely úgy érzem, hogy a termékek minőségében és a sokszínűségében is látszik, komplexen alkot egy maradandót. Nem elhanyagolható szempont a formulálás területén, ha valaki például tudja, hogy melyik hatóanyag, hogyan szívódik fel, hogyan jut be a bőr különböző rétegeibe, milyen segítő molekulák kellenek ehhez, ismeri a bőr anatómiáját. Jómagam ezeket az ismereteket öt plusz három évig sajátítottam el egyetemi szinten, melyek életem legnehezebb, de egyik legszebb évei voltak. Ezek bizony kellettek ahhoz, hogy valóban hatásos kozmetikumokat tudjunk gyártani.

De nem csak a hatás, nálunk az aromaterápiás élmény is igen fontos, mert szeretném bizonyítani, a legfinomabb illatokat és a leglágyabb krémeket is meg lehet komponálni vegyszermentesen.

Nagyon tetszik nekem, hogy a weboldalatokon található termékeknél az összes összetevője és hatóanyag részletezve van és mindegyiknek a jótékony hatását is külön meg tudjuk ismerni. Miért tartod ezt fontosnak?

Igyekszem figyelni arra, hogy a vásárlóink tudják, pontosan mit tartalmaznak a készítményeink, amit aztán használnak majd és konkrétan tudják mire számíthatnak, ezért folyamatosan gondozzuk és bővítjük a termékoldal leírásainkat.

Mi az, ami inspirál egy új termék megalkotásánál?

Egyrészről a Magister Lányok, akik személyes kapcsolatban állva a vevőinkkel, nagyon sok kérést és gondolatot a közvetítenek felém, másrészről pedig mindig tele vagyok ötletekkel és néha úgy érzem, nekem aztán könnyű dolgom van! Olyan, mintha lenne valamiféle külső erő, ami segít nekem és motivál. Sokszor úgy érzem, mintha vezetve lennék, mert néha hihetetlen dolgok jutnak az eszembe és ilyenkor van, hogy bemegyek a laborba és pár óra alatt megszületik egy tökéletes termék, a tökéletes névvel, egyedi hatóanyagsorral. Szinte el sem hiszem, de így készült el a Macaron és Moccame habkrémünk.

Milyen termékekkel készülsz, mi a következő fejlesztésed, amit a közeljövőben készülsz piacra dobni?

Vásárlói kérésekre érkeznek az arctisztító habok, melyek kifejezett hiánytermékek a natúrkozmetikumok piacán. Akik voltak már valamelyik előadásomon, vagy követik az oldalt, tudják, hogy nem vagyok a szappanos arctisztítás híve, aki persze elkötelezett híve, nem beszélem le róla.  De tudnunk kell, hogy még a természetes szappanok is lúgosak, melyek a bőr savköpenyét károsíthatják (egészséges bőrnél ez átmeneti, de gyulladt, érzékeny bőrnél akár hosszabb ideig is), ezért hívtuk életre az arctisztító habokat, mely nem szárítanak és bőrazonos kémhatással bírnak. A kisbabákra is gondoltunk, ezért legújabb baba masszázsolajunk már elérhető!

Vegyszermentes készítmények, fantasztikus hatóanyagok, elegáns csomagolás és mindezt elképesztően jó árakon lehet megvásárolni. Ezt hogyan tudjátok elérni?

Őszinte leszek, nagyon nehéz tartani ezeket az árakat, mert a minőség tekintetében nem kötök alkukat, de küldetésem, hogy Magyarországon széles körben elérhetővé tudjam tenni kozmetikumainkat, mindazoknak, akik számára a vegyszermentes bőrápolás értékkel bír. Az ősszel, olyan bővítéseket vezetünk be a gyártás területén, melyekkel egységnyi idő alatt több kozmetikumot tudunk előállítani és ezzel a jelenlegi csapatunkkal megoldható lesz még a karácsony előtti hajrá is.

Mekkora csapat kell egy ilyen profi szintű vállalkozáshoz, márkához?

Nagyon sokan dolgozunk azért, hogy elkészüljenek ezek a termékek. Szeretném, ha az emberek látnák bennük a sok munkát, mert ez a csapatom érdeme. Kézműves termék létrehozásához rengeteg emberi erő kell: krémet legyártani, kiszerelni, becímkézni, befóliázni, dokumentálni – ez mind nagyon sok idő, és tényleg nagyon sok emberi munka van benne. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megválaszthatom, kikkel dolgozom együtt, mert ők mindannyian pozitívak, lendületesek, szeretik a Magistert és előre viszik az ügyét. Ez a szeretet benne lakik a kész termékekben, a szemfülesek, észre is vehetik! 😉

Hogy látod, nehéz női vállalkozóként érvényesülni?

Hát el kell, hogy mondjam nem könnyű az üzleti világban nőként, főleg egy nagyobb céget képviselni férfiak előtt. Sokszor az is problémát okoz, hogy nem csak nő vagyok, de még fiatal is. Nagyon sok pozitív élményem van, de sajnos több olyan negatív tapasztalatom is, amikor a páromnak kellett színre lépnie, mert gyakorlatilag nem foglalkoztak velem.

Ezeken mennyire tudod túltenni magad?

Fiatal vagyok egyre több tapasztalattal. Erényem, hogy elég jól bírom a terhelést és a kritikát, de néha azért magamra tudom venni ezeket az igazságtalanságokat. Úgy érzem, azért él az a társadalmi szellem, hogy az idősebbnek, a családosnak joga van „jól megmondani” nekem. De hálát adok az égnek, mert ezek az élmények azért kisebbségben vannak, és néha annyira szerencsésnek érzem magam, mert fantasztikus emberekkel hoz össze a sors.

Fiatal is vagy, nő is vagy. Szerinted ennek ellenére melyek azok a tulajdonságok, amelyek sikeressé tettek a szakmádban?

Azt gondolom, hogy nagyon céltudatos vagyok és a folyamatos segíteni vágyás dolgozik bennem (ezért is lettem gyógyszerész is). A legfontosabb mégis a kitartásom, az, hogy pozitívan nézek a jövő felé, és hogy nagyon nehéz elvenni a kedvemet. De ez csak azért működhet így, mert a hivatásom az, amit szeretek!

Szeretnél folyamatosan értesülni a Magister Products újdonságairól? Akkor kövesd a Facebook oldalt ITT!

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld a termékeket, akkor irány a Webshop!

Ha pedig Magister termékteszekre vagy kíváncsi akkor erre tessék:

Leteszteltük a Magister Voyage termékeit, és *tényleg* kevesebb lett a ráncunk!

Komolyan. Négy hónap tesztelés után bátran le merjük írni. Hozzátartozik a lényeghez, hogy szinte az első voltam, akinek Ildikó (Dr. Mester Ildikó, a Magister Kozmetikumok alapítója és készítője) elküldte a nappali és az éjszakai krémet, és akkoriban még nem volt meg a “hivatalos” eredmény, hogy mennyire is jó a …

Leteszteltük: Magister Products AHA mélytisztító arcmaszk

Aki ismeri a zöldagyag áldásos hatását az is olvasson tovább. Ez a termék ugyanis annál jóval többet tud… A Magister Productsd kifejezetten tavaszi bőrápolási termékként dobta piacra könnyen használható maszkjait (a zöldagyagos variáció mellett van egy vulkáni agyagos is!), nálam viszont nem volt kérdés, hogy régi …

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *