LOADING

Type to search

Élem Főoldal

7 *női* dolog, amit szeretnénk, ha minden férfi tudna rólunk…

Share

Egy komoly kapcsolatban is hosszú időt vehet igénybe, mire rájövünk, hány percig szeret a másik zuhanyozni, melyik pizza a kedvence, és hiába ismerjük régóta egymást, száz meg száz olyan dologra fény derülhet, amit nem tudunk egymásról.

Susan Trombetti párkapcsolati szakértő és mediátor szerint a hozzá forduló párok arról panaszkodnak, hogy a másik nem ismeri igazán a hobbijukat, álmaikat: „Mindannyiunknak vannak olyan titkai, amelyeket megtartunk magunknak, és senkinek nem mondunk el, ennek ellenére teljesen normális dolog, hogy szeretnénk, ha a párunk jobban ismerne minket.”

Íme, hét dolog, amit jó lenne, ha meg tudnánk vitatni a párunkkal ahhoz, hogy a kapcsolatunk még jobb és őszintébb legyen!

Más meglepetésre vágyunk

Ha a társunk nem a legtalálóbb ajándékokat választja, hatékony kommunikációval megelőzhetjük, hogy megvegye nekünk a huszadik cicás bögrét.

Jonathan Bennett, az Ismerkedés és Kapcsolatok coach-a, valamint a Popular Man tulajdonosa szerint „ha a számunkra fontos személy rosszul választ ajándékot, az kellemetlenné teheti az adott alkalmat, ráadásul jó képet kell vágjunk a dologhoz, a valóságot bevallani pedig több mint kínos. Nem lenne sokkal jobb, ha tisztában lenne vele ő is, mi a szívünk vágya?”

Sokszor nem őszinte a mosolyunk 

Sajnos néha egyszerűbb megereszteni egy műmosolyt annál, minthogy őszintén kikommunikáljuk az érzelmeinket, akkor is, ha rosszul érezzük magunkat.

„Van olyan, hogy nyomott a hangulatunk, csak egy kis szeretet és biztonságérzet hiányzik a kapcsolatunkból” – állítja Bennett. „Ráadásul nem is mindig közlünk valós érzelmeket a társunk felé, mert nem akarjuk megbántani. Inkább mosolyt és jókedvet színlelünk, de titokban arra vágyunk, a másik öleljen meg minket, és kérdezze meg: mi a baj?”

Néha kell egy kis énidő

Ha zárkózott a párunk, vagy mi magunk vagyunk azok, könnyen beláthatjuk, hogy mindenkinek szüksége van egyedül töltött időre. Súlyos károkat tud okozni a kapcsolatban, ha nem beszélünk erről a társunkkal.

Kali Roberts párkapcsolati szakértő szerint “egy introvertált személy sokszor csak felpattan egy társaságban töltött nap végén, és elvonul, hogy kifújja magát. Ez sokszor zavarja a párját, esetleg azt hiszi, ő tett valami rosszat, ami sérelmekhez és félreértésekhez vezet. Nem vagyunk gondolatolvasók, mégis mintha ezt várnánk el a másiktól. A magunkra fordított idő szükségességéről viszont feltétlenül beszélnünk kell egymással.”

Vad karrier-ambíciókat dédelgetünk

Sokunknak vannak merész, földtől elrugaszkodott álmaink: sztárok leszünk, feltalálunk valamit, egy multicég élére kerülünk, vagy egy nap felfedeznek minket.

Trometti azt mondja: „Olykor találkozunk sikeres emberekkel, akik karrierjük csúcsán vannak, ám ez nem jelenti azt, hogy mindig is erre vágytak: lehet, hogy sokkal hétköznapibb célokat tűztek ki maguk elé, amit nem vallanak be. A kulcsa ennek a helyzetnek ismét az őszinteség: bármi is legyen az álmod, oszd meg a társaddal, és ne feledd: a siker nem jelent önmagában feltétlenül boldogságot is.”

Vonzódunk az elvont témákhoz

Lehet, hogy a párunk a politikai és világnézetünket már ismeri és elfogadta, de ha merészebb témákkal találja szembe magát, vajon nem nevet-e ki minket? Legyen szó a Nagylábúról vagy a földön kívüli életről, ne féljünk attól, hogy azt hiszi, elment az eszünk. A „normális” dolgokat néha fel lehet dobni hasonló érdekességekkel, ez közelebb hozza a két félt egymáshoz.

Trombetti szavaival élve: „Ha például abban hiszünk, hogy voltak előző életeink, nem egyszerű feladat megosztani ezt a másikkal, de nem árt, ha ő is tud róla.”

Néha szükségünk van egy kis „bűnös élvezetre”

Sokszor persze hiba „bűnösnek” nevezni ezeket, mert mindannyian különbözünk, és más okoz nekünk örömet. A szakértők szerint ha egy bugyuta sorozat kapcsol ki igazán, vagy titkon sci-fi-rajongó vagy, akkor is légy önmagad, és ne azzal foglalkozz, mások mit gondolnak rólad.

Vannak titkos fantáziálásaink

Egy egészséges párkapcsolatban nyíltan beszélnek a szexualitásról, sokan mégis sebezhetőnek érzik magukat, amikor elárulják legféltettebb titkaikat.

Kelly McDonnell-Arnold szexológus-párkapcsolati terapeuta tapasztalata az, hogy a jó kapcsolat titka a nyílt kommunikáció, a bizalom és egy csepp izgalom.

Kétségkívül a világ egyik legjobb dolga új párkapcsolatba kezdeni, kétségek nélkül, megspékelve azzal a jóleső izgatottsággal, ami a párunk személyiségének felfedezésével jár. Minden apró elszólás segít megérteni őt, amiből akár egy életen át tartó megismerési folyamat is lehet, ezért fontos, hogy nyitottak legyünk, és amit el szeretnénk mondani neki, azt mondjuk is el!

Forrás: Bustle

gsbox_banner

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *