LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció

„Én egy igazán pályát tévesztett ember voltam…”

Share

Tavaly robbant be bájos sópárnáival a Baby Mountain, és a sikerük azóta is töretlen! Egy csodás termék, amely minden édesanya életét megkönnyíti. Koch-Babics Évivel beszélgettünk, aki őszintén mesélt a családi vállalkozás mindennapjairól, a pályaválasztás nehézségeiről és persze a Sóhegyecskékről!

 Mesélj kicsit a termékeidről, hogyan működnek pontosan a Sóhegyecskék?

A sópárna sokféle fájdalomra lehet gyógyír, ráadásul teljesen természetes! Ha felmelegítve használjuk, segít a felső légúti megbetegedések okozta panaszoknál, a középfülgyulladás fájdalmaiban, és megszünteti a mellgyulladást, ami szoptató édesanyák számára bizony nagyon fontos. A só remek hőtartó, így meleg terápiás eszközként használhatjuk. Ez csak pár példa arra, hogy mi mindenre képes a só…

Honnan jött az ötlet, hogy sórpárnákat kezdj el gyártani?

Kaptunk egyet ajándékba, amikor a kislányunk, Rózi megbetegedett. Férjemmel, Lackóval mindketten egészségügyi főiskolát végeztünk, tudtuk, hogy a sóterápia mennyire hasznos. Rózi annyira beteg volt, hogy nem voltak sem éjjelek, sem nappalok, ezért használni kezdtük a párnát. Ösztönösen megkereste magának a kiságyában, és rögtön jobban lett tőle. Ekkor ötlött fel bennem… Itt egy egyszerű és kézenfekvő dolog, ezt tényleg minden anyukának ismernie kell! A sópárna teljesen természetes és humános módszer – ellenben például a nóziszívóval.

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a Sóhegyecskéknek? Miben rejlik az egyedisége?

Az volt a célom, hogy szép dolgokkal vegyük körbe a babákat, hiszen az esztétikai nevelést érdemes korán elkezdeni. Miután eldöntöttük, hogy vállalkozásba kezdünk, akkor biztos voltam benne, hogy a mi termékeinknek lesz arculata, dizájnos lesz. Rengeteg babaszoba-dekoráció márka van a piacon, és én őket szeretném kiegészíteni. Szerettem volna, ha ezt -, ami lényegében egy gyógymód-, be tudnánk illeszteni a trendekbe. Ezért választottam a pasztellszíneket, mivel egyre elterjedtebb a skandináv stílus.  Nem akartam felaprózni a piacot, csupán egy kiegészítő terméket készítettem.

Lackóval és Rózival Kőszeg mellett élünk, így kézenfekvő volt, hogy a sópárnákon a hegycsúcsok kőszegi nemezből fognak elkészülni. Nekem ez szívügyem, így úgy érzem, még „hazaibb”.

Mi motivált abban, hogy belefogjatok a vállalkozói létbe? Mivel foglalkoztál korábban?

Őszintén megmondom, én egy igazán pályatévesztett ember voltam… Szerintem fontos erről beszélni, mert nagyon tud szenvedni az ember, ha nincs jövőképe. Egyáltalán nem találtam meg az utam a főiskolán. Gyógytornászként végeztem, de éveken át csak kínlódtam. Nem akartam ezt csinálni…

Ezt a stresszt úgy tudtam magamban feloldani, hogy önállósodtam és vállalkozni kezdtünk. Azért nem szeretném teljesen befeketíteni a főiskolai éveket, hiszen ott ismertem meg Lackót, és miatta mindenképpen volt értelme ott lennem.  Ráadásul egy megbízható egészségügyi tudást szedtünk magunkra, amelyet fel tudtunk használni.

Mióta létezik a BabyMountain, milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Október közepén leszünk egy évesek! A kezdeti időszak nagyon izgalmas volt. A környezetem most van abban a korban, hogy házasságot köt és babát vár. Facebookon meglátták a volt csoporttársaim a termékeimet, és azonnal lecsaptak rájuk. Az első havi megrendelésem főként az ismerőseimből állt. Már az elején egy kicsit bepánikoltam, mert nem éreztem olyan jónak a varrótudásom, hogy ekkora mennyiséget legyártsak. De mint minden, úgy ez is megoldódott…

Kértem a vásárlóimat, hogy osszák meg a történetüket, hiszen én csak azt tudtam, hogy Rózinak mennyi mindenben segített a Sóhegyecske. Nagy megdöbbenésemre szinte mindenki visszaírt, ráadásul csupa jót! Óriási élmény, hogy készítek valamit itthon a saját kezemmel, ami hasznos, aztán eljut egy másik családhoz és boldoggá teszi őket! Karácsonykor kezdtek igazán beindulni a megrendelések. Egyre többen szeretnek hasznos dolgot ajándékozni, egyre kedveltebb, hogy kézműves terméket vásárolnak egymásnak az emberek.

Milyen termékek alkotják jelenleg a kínálatot?

Klasszikus szürkével indultak a Sóhegyecskék, aztán megszületett a pasztell kollekció. Ezt kibővítettük a gyógynövényes szériával. Ezekben levendula, citromfű és kamilla található. Ezek azért picik, mert fülpárnaként működnek, így teljesen a babafülre tud koncentrálódni minden hatás.

Szerettük volna a hegyes stílust átvinni a babadekorációba, így az idei őszt babadekor iránnyal indítottuk! Mindig is úgy gondoltam, hogy egy valamirevaló babaszoba nem teljes „fa-girland” nélkül! Ehhez kizárólag tejfestéket használunk, ez nem ártalmas sem a kismamának, sem a babának. A díszeket természetes méhviaszos ápolóval kenjük le. Hiába nyal bele a baba, akkor sem lesz baja, hiszen nem káros az egészségre. Ezen kívül található a webshopban strapabíró papírzsák, és a harmadik termékünk a biopamutból készült óriás puhahegy. Imádják a gyerekek ölelgetni…

Kiknek készülnek a termékek, kizárólag gyerekeknek?

Most már felnőtteknek is, de ez is a visszajelzések után alakult így. Eleinte csak a gyerekekre fókuszáltam aztán jöttek a levelek, hogy „apunál is bevált – már nem horkol”. Kismamák is használni kezdték, hiszen lázra, fejfájásra már nem tudtak mit beszedni a várandóság alatt. Ezért született a Hello Mommy & Daddy! kollekció.

Dolgozó nő vagy, édesanya és feleség. Hogy fér bele az idődbe a vállalkozás?

Erre szoktam azt mondani, hogy pengeélen táncolunk minden nap. Ettől függetlenül persze imádom minden percét! Amikor megfogalmazódott bennem, hogy belevágok, akkor az volt az első kikötésem, hogy a Rózitól ne vegyek el időt. Mindemellett őszintén elmondhatom, hogy szükségem volt erre a vállalkozásra azért, hogy ne „épüljek le” hamar. Imádom, ahogy a kockát rakosgatja egymásra a kislányom és közben nagyokat nevet, de úgy éreztem, van bennem valami, egy másik oldal, ami ebben nem teljesedik ki. Nem akartam bölcsödébe sem beadni csak amiatt, hogy én itthon varrok. Mondhatnám, hogy Rózi az időbeosztó és a tesztelő a cégben… De viccet félretéve, Lackóval lényegében közösen csináljuk a munkát. A terméket én készítem, én foglalkozom a marketinggel, de a kivitelezésben és minden másban a párom segít.

Hetente van egy anyanapom¸ amikor Lackó itthon van egész nap a kislánnyal, én ekkor magammal tudok foglalkozni, illetve a vállalkozással.

 

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Miért ajánlja a GoodStuff magazin a Sóhegyecskét?

Mert…

  • igazi hazai termék,
  • kizárólag természet erejét használja fel,
  • gyógyszer nélkül is véget vethetünk a fájdalomnak,
  • gyönyörű 🙂
  • és minden korosztálynak segít!

 

[/message]

Szeretnél Te is egy csodás Baby Mountain Sóhegyecskét?

A webshopot ITT találod!

Kövesd a Baby Mountain Facebook oldalát!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *