LOADING

Type to search

Családozom Élem Főoldal

25 kijózanító kérdés, amivel tesztelheted, van-e jövője a kapcsolatnak

Share

Természetesen nem elbizonytalanítani akarunk. Ha arra vagy kíváncsi, vajon van-e értelme dolgozni a kapcsolatodon, de te már nem látsz tisztán, rendszerint tanácsért fordulsz valakihez. Legtöbbször azonban te is tudod a választ, elég csak néhány célzott tesztkérdést feltenned magadnak.

Ha egy kapcsolatnak nincs túl sok jövője, az többnyire már az elején látszik, csak az ember szeret finoman elsiklani az ilyesmi felett. Hiszen amúgy tök jó minden, senki sem tökéletes, majd alakul – mondván magának az elsiklás közben ilyeneket és hasonlókat.

Nos, ha valami nem megy, az nem megy, ez előbb-utóbb ki fog derülni. Jobb mihamarabb túlesni rajta. Készen állsz?

Tedd fel ezt a huszonöt kérdést magadnak és válaszolj őszintén!

#1 Apróságok bosszantanak, nem ritkán nüanszokon megy a vita, egészen odáig, hogy az is kérdés, minek vagy vele egyáltalán?

#2 Egyébként is gyakran jut eszedbe megoldásként a szakítás, ha feszültség van köztetek – vagy ha nincs, csak valami felszabadító dologra vágysz az életedben?

#3 Mikor érzed jobban magad: ha vele vagy, vagy ha rá gondolsz?

#4 Harmóniában és szeretetben élsz vele és ezt mélyen, folyamatosan, hiba nélkül érzed, még akkor is, ha éppen összevesztetek valamin?

#5 Azért vitatkozol vele, mert fontos, hogy alapvető kérdésekben hasonló véleményen legyetek, vagy azért, mert – bár tagadod – számos apró dolga robbanásig bosszant, úgyhogy időnként kénytelen vagy lecsapni?

#6 Tanulsz tőle, mert érdekel téged és szimpatikus számodra, ahogy gondolkodik, ahogyan az életét éli, avagy tanulsz tőle, hiszen folyamatosan okít és próbál fejleszteni téged?

#7 Inkább kibeszéled őt másokkal, vagy inkább kibeszélsz vele másokat?

#8 Azon agyalsz, hogy vele kell-e lenned vagy sem, avagy alapértelmezés, hogy igen, és ezen belül próbálod kezelni a kapcsolat hullámait?

#9 Mi van több: megmagyarázhatatlan szorongás és bizonytalanság, vagy megmagyarázhatatlan öröm, sorsszerűség és rajongás?

#10 Melyiket választanád: holnap össze kell házasodnotok, avagy soha nem házasodhattok össze?

#11 Ha biztosan tudnád, hogy pontosan úgy lesztek egymással már mindig, ahogy most vagytok, akkor is akarnád?

#12 A családod és a barátaid előtt bármikor bátran és büszkén vállalod, vagy ebben azért nem vagy annyira biztos?

#13 Van szex, jó a szex, de különösebb ok nélkül nem dédelgetitek és csókolgatjátok egymást?

#14 Ő az első, akinek elmondod, ha valami nagy jó vagy nagy rossz történik veled?

#15 Mi vagy te az ő számára: prioritás vagy lehetőség?

#16 Őszintén beszélhetsz a barátaiddal arról, hogyan alakul a kapcsolatotok, vagy úgy érzed, jobb, ha elrejted, de legalábbis kozmetikázod a valóságot?

#17 Szívesebben töltenek veled, veletek időt a te barátaid, mióta együtt vagytok, avagy pont hogy kevésbé lelkesek?

#18 Valóban az időzítés nem tökéletes, vagy valami egyéb zavar van abban, hogy dilemmáztok, elköteleződjetek-e egymás mellett, annak ellenére, hogy minden közel tökéletesnek tűnik?

#19 Igaznak érzed azt a gondolatot, miszerint az időzítés soha nem tökéletes a megfelelő ember nélkül, és hogy a megfelelő emberrel viszont semmi nem állhat az utadba?

#20 Melyik a gyakoribb gondolat: a tapasztalatok elemzése, amiket az eddigi párkapcsolataidban szereztél, avagy a jelenlegi kapcsolatod jövőjéről való elmélkedés?

#21 Hogy álltok azokkal a kérdésekkel, amikben elengedhetetlen az egyetértés: hol szeretnétek élni, akartok-e gyerekeket stb.?

#22 El tudsz-e tölteni vele hosszabb időt (mondjuk két hetet, szünet nélkül) összezárva – viszonylag – kellemesen?

#23 Ha a hátralévő életedet egy (addig) lakatlan szigeten lennél kénytelen eltölteni és csak egyetlen embert vihetnél magaddal, ő lenne az?

#24 Ha túl sok a bizonytalanság köztetek és körülöttetek, vajon igaznak tekintheted-e azt a megállapítást, hogy ebben a kapcsolatban legfőképpen a bizonytalanság a biztos?

#25 Ha kompromisszumok helyett könnyebben mondod azt: én ilyen vagyok, ezzel azt is mondod, hogy nem te vagy a megfelelő időben a megfelelő ember nekem, nemde?

Ha segítettünk, örülünk! Ha kell még a kérdésekből, akkor ülj le vele beszélgetni!

gsbox_banner

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *