LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

Változnak a nappali fények, változz te is! 10 tipp, hogy ez az ősz csupa jót hozzon!

Share

Az évszakok változását megélni csodálatos lehet. Ősszel kicsit elhalkul a világ, és remek alkalom arra is, hogy változtass az életeden.

1. Tedd túl magad rajta, egy kicsit gyorsabban

Nehezen indult a nap, leborítottad a blúzod kávéval, nem érkezett meg a küldemény, amit vártál. Nincs tökéletes nap, és előfordulhat, hogy szinte óránként ér valami bosszúság. Akkor most egész nap puffogni fog ezeken a semmiségeken, vagy konstatálod, hogy ez egy ilyen nap és töltesz magadnak egy másik kávét? Az állandó rosszkedv ellen te vagy az egyetlen aki tehet valamit. Például ne nyafogj.

2. Ne aggódj a szerelem miatt

Sokszor érezzük magunkat magányosnak, és nehéz elhinnünk, hogy leszünk még igazán boldogok. Pedig a boldogság sok formában jöhet! Rádmosolyog a szomszéd, flörtöl veled a pincér, felhív egy barát, megölelnek a szüleid. Ne várd az instagrammon #tokeletespasimvan – szerű kapcsolatot, mert lehet, hogy a te életedben sokkal több a szeretet és a törődés!

3. Legyen tartásod

Elég volt abból, hogy az undok kolléga rongyként bánik veled? Állj ki magadért a következő inzultusnál. Úgy érzed több fizetést érdemelsz mert kettő helyett dolgozol? Beszélj a feletteseddel, hogy hogy érzed magad a pozíciódban! Húzódik egy régi, kellemetlen beszélgetés? Ess túl rajta! Ne hagyd, hogy mások uralják az életedet, mert semmivel, SEMMIVEL nem vagy rosszabb, mint a többiek!

Ha bármikor elbizonytalanodnál, hallgasd meg ezt a dalt!

4. Új szezon, új ruhatár

Ideje selejtezni! A régi göncök, amelyeket már évek óta elő sem vettél feleslegesen foglalják a helyet. Hívd át a csajokat és csereberéljetek, vagy vidd el valamelyik alapítványnak a felesleges ruhákat. Lehet, hogy egy nálad nehezebb sorsúnak hatalmas örömet szerzel vele! Az pedig nagyon jó érzés…

5. Új ruhatár, új smink készlet

Engedj meg magadnak néhány új dekor kozmetikumot. A tapasztalatunk az, (mert nálunk is ez a helyzet), hogy mindenféle töredezett púderek és rúzsok hevernek a neszeszeredben… Szabadulj meg tőlük!

6. Tanulj valami újat

A tanulás szótól sokaknak azonnal borsózni kezd a háta, pedig egyáltalán nem kellene, hiszen ismereteink tágítása mindig új világokat nyit meg. Felkeltette a figyelmedet egy kurzus a Facebook-on? Menj el! Régóta szeretnél új társaságot megismerni? Erre remek lehetőség ha egyezik az érdeklődési körötök! Olvass egy jó könyvet, ismerkedj más kultúrákkal, iratkozz fel új Youtube csatornákra.

7. Válassz egy új hobbit!

Imádod a kutyádat? Mi lenne, ha besegítenél egy menhelyen? Rengeteg olyan dolog van, ahol elkél a segítség! Eddig csak főztél, de most már a sütés is érdekel? Nincs is jobb, mint otthon kipróbálni egy-egy új receptet! Mit szólnál ahhoz, ha belevágnál egy új sportba? Kérdezd meg a csajokat, hátha náluk is van néhány ötlet, és együtt is csinálhatjátok.

8. Szeresd magad, és ne a szelfiket!

Saját magunk szeretete nem arról szól, hogy folyton azzal vagyunk elfoglalva, hogy milyen szépek vagyunk. Sokkal inkább arról, hogy tisztában vagyunk a belső értékeinkkel, tartásunkkal, tudjuk, hogy mennyit érünk, és ettől nem tántoríthat el senki. Foglalkozz egy kicsit kevesebbet az instával, és többet azzal, hogy meg tudsz-e magadnak bocsájtani, ha hibát követsz el. Aki nem szapulja magát folyton, másokban is azt az érzést kelti, hogy erős.

9. Veszítsd el a telefont

A következő lépés, hogy leszoktatod magad a technikáról. Elég a telefonból, tabletből és egyebekből. Menj ki a természetbe, sétálj a barátaiddal, figyelj a beszélgetésekre. Hagy a posztolást, a kommentelést, az egész mizériát!

[message type=”success|error|info|notice”]Goodstuff tipp: Menjetek el borozni a barátaiddal. Ha mindenki megérkezett szedjétek össze a telefonokat. Akinek először pittyen a mobilja, fizeti a következő kört. A második fizeti a második kört. És így tovább… A játék hátránya, hogy akit egyszer sem hívnak eléggé elázhat a végére… Aki pedig nagyon “bizi” sok pénzt fog költeni a barátai szórakozására. :)[/message]

10. Mit is akartál mindig megcsinálni?

Nem kell holnap Toszkánába költöznöd. Nem kell azonnal felállnod, és otthagynod az állásod. De jó ha tudod, hogy az idő megy, és kelleni fog egy terv. Lehet egy hónapra, vagy egy évre előre, de írd le, hogy mit szeretnél elérni. Kezd az apró dolgokkal, és haladj az egyre nagyobb dolgok felé. Lehet mondjuk az első pont, hogy ebben a szezonban kevesebbet idegeskedsz mások hülyesége miatt. A lista tetején pedig állhat egy utazás, vagy egy új üzlet! Tervezd meg hogy jutsz el oda! És ha sikerült legyél magadra nagyon büszke!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

11 klasszikus film, amitől azonnal őszi hangulatba kerülsz

Ha szereted az őszt, és szeretnél a hosszú, forró nyár után őszi hangulatba kerülni, akkor ajánlunk néhány filmet, amit ha megnézel várni fogod a hulló falevelek szezonját. Sült gesztenye, forró tea, takaró alatti olvasás, iskolakezdés, reggeli köd, illatos gyertyák, réteges öltözködés. Van akinek ezt jelenti az …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *