LOADING

Type to search

Élem

Lehull a lepel, avagy minden kutyának és cicának joga van az egészséges élethez!

Share

A kutya és a cica mindenhol szinte családtagnak számít. Miért ne kaphatnák ők is azt a törődést, amelyet gyermekeinknek adunk? Főleg, ha olyan vegyszermentes ápolószerek és egészséges eledelek is elérhetők, mint amelyeket a Biozoo forgalmaz.

Manapság, ha bio termékekről van szó, azonnal az ember jut eszünkbe, pedig sokunknak vannak kutyái, cicái is. Honnan jött az ötlet, hogy a kis kedvenceknek való bio kozmetikumokkal és eledelekkel foglalkozzanak?

Első körben mi is emberi bio és natúrkozmetikumokat kezdtünk el forgalmazni (ami jelenleg is folyik). Minden évben megrendezésre kerül Nürnbergben egy Vivaness nevű kiállítás, amelyre humán bio és natúrkozmetikum gyártók vonulnak fel. Ott találkoztunk először a Hund und Herrchen márkával, az első valódi natúrkozmetikum termékcsaláddal, amit kutyáknak készítettek, és amelyet először nem is tudtunk hova tenni.

Gyors piackutatást végeztünk és akkor döbbentünk rá, hogy milyen gyakori a bőrproblémával, allergiával küzdő házi kedvenc. Nem sokkal később elkezdtük tesztelni a termékeket állatorvosokkal, kutyakozmetikusokkal, sőt saját magunkon is, és rájöttünk, hogy amellett, hogy nagyon hatékony készítmények, hiánycikkek vagy inkább úgy fogalmazok hiánypótló termékek is egyben. Ez volt közel két évvel ezelőtt.

Úttörőként nehéz lehetett elindulni. Mivel kezdték a termékek népszerűsítését?

Először olyan felhasználói réteget céloztunk meg, ahol sok kutyus megfordul, így jutottunk el a kutyakozmetikusokhoz. A kutyakozmetikusok, akik amúgy nagy mennyiségben használják a samponokat és ezért elég sok vegyszernek vannak kitéve, nagyon örültek neki, mert nem csak a vendégeknek segíthettek, hanem saját magukon is. Ahogyan egyre többen használták a szalonokban és tapasztalták a termékek jótékony hatását, úgy jöttek az igények a gazdiktól más termékekre is az általunk meghatározott szigorú minőségben, mint például a fültisztító, fogkrém, ezüst spray, mancsápoló, stb.  Elkezdtünk még több terméket felkutatni, hogy mindenre kiterjedő alternatív, azaz természetes megoldást tudjunk biztosítani.

Milyen visszajelzéseket kaptak a tesztelések kapcsán?

Elmúlt a vakarózás, ezáltal gyógyultak a sebek, vagy az operációk után gyorsan regenerálódtak a hegek. A lepedékek a fogkrém-fogtisztító kombináció segítségével egy alkalom után lejött, vagy a fültisztító-fülcsepp kombináció megszűntette a fülgyulladást…

Melyek azok a jellegzetes problémák, amelyekkel a kutyusoknak meg kell küzdeni?

Rengeteg kutyával találkoztunk, akik állandóan rágták, vakarták magukat, vagy korpásodtak. Ahogyan mi emberek, ők is nagyon sok vegyszernek vannak kitéve, viszont az ő bőrük fele olyan vékony mint a miénk, így még érzékenyebbek. Tehát egyrészt a vegyszerekkel való külső érintkezés sok problémát okoz (kifejezetten a rendszeresen kozmetikába járóknál), de beszélhetünk akár az allergiák által okozott bőrproblémákról, sőt a szervi rendellenességekről is, amelyet például a silány minőségű eledelek válthatnak ki. Éppen ezért kezdtük el ezt az egészet egy küldetésnek felfogni!

Miért fontos, hogy tiszta, biogazdálkodásból származó termékeket használjunk házi kedvenceinknél?

Sokszor halljuk, hogy csirkeallergiája van a kutyának. Azonban ez téves infó! A legtöbb esetben nem a csirkehús a hibás, hanem a silány minőségű hús, mert ezeket a csirkéket olyan helyen tartják, ahol se fű, se föld, se napfény. Növekedési hormonokkal nyomják tele őket és feldolgozás után ezek nagyon káros hatással lehetnek kedvencünk életére, egészségére. Sokan nem tudják, hogy jogilag az állatoknak szánt ápolószerek egy szinten vannak a tisztítószerekkel, vagyis nem kötelesek a gyártók ráírni a flakonra az összetevőket. A napokban el is készült ezzel kapcsolatban egy tanulmány, amit ingyenes letölthetnek a gazdik weboldalunkról. Érdemes végigolvasni, mert sok olyan dologra hívjuk fel figyelmüket, ami eddig tabu volt és érdemes tisztán látni, ha kedvenceink egészségéről van szó. https://www.biozoo.hu/bio-eletmod-kedvencednek-ingyenesen-letoltheto-e-konyv

Mit gondol, nagyjából mennyi kutyát, cicát érintenek ezek a problémák?

Az, hogy silány minőségű, mesterséges adalékanyagokkal, tartósítószerekkel teli eledelt kapnak, vagy vegyszeres samponnal mosdatják őket, illetve találkozik bőrük vegyszerrel, szinte biztos vagyok benne, hogy valamelyik kategóriába minden háziállat beleesik Magyarországon! Ezért is indítottuk a BioZoo-t, hogy mindenre ami az állattartással kapcsolatos, természetes megoldást tudjunk nyújtani a lehető legtisztább minőségben. Az eledelektől kezdve az ápolószereket át az otthoni tisztítószerekig!

Mivel már rendelkezünk a termékek egy olyan skálájával, hogy ki tudjuk váltani azokat a termékeket, amelyeket a kutyakozmetikákban használnak, most augusztusban indítottuk útjára a Bio kutyakozmetika hálózatot http://www.biokutyakozmetikak.hu, amely egy franchise rendszer. Szerencsére elég nagy az érdeklődés, nagyon élvezzük és nagyon örülünk a sok tapasztalatnak és reméljük, hogy nem sokára egyre több kutya és cica rendszeres vendége lesz valamely szalonunknak.

Gondolom nagyon sok gazdi megörült az Önök által forgalmazott termékeknek. Milyenek a visszajelzések?

Van egy zárt Facebook csoportunk, ahol folyamatosan jönnek a visszajelzések az ápolószerekkel kapcsolatban. Itt főképpen a kutyakozmetikusok osztják meg a tapasztalataikat. Az oldalunk reklámozására pedig most fekszünk igazán rá!

Csak hogy néhány visszajelzésről beszámoljak: létezik egy nagyon különleges termékünk, amely mikronizált ezüstszemcséket és hialuronsavat, valamint aloe verát tartalmaz, melynek segítségével gyönyörűen regenerálódnak a sebek, horzsolások, műtét utáni hegek. Többször tapasztaltuk azt is, hogy ezeket még a gazdik is kipróbálják, legutóbb például volt egy vásárlónk, aki a gyermeke horzsolására használta ezt az ezüst sprayt. A táplálékok esetében pedig nagyon sokan számoltak be arról, hogy megszűntek a vakarózások és újra jól érzi magát a kutyus.

Látom, hogy a webshopban elérhetőek a termékek, de hol lehet még találkozni velük?

A cégünk három divízióból áll, disztribúció, nagykereskedelem és webáruház, amely nagyker és kisker felület is egyben. Oldalunkon lehetőség van viszonteladóknak, állatorvosoknak, menhelyeknek, tenyésztőknek regisztrálni. Szépen lassan utolérjük magunkat és pár héten belül fogunk nekiállni az olyan szintű értékesítésnek, hogy üzleteket és webáruházakat fogunk megkeresni. Jelenleg is kapható már néhány termékünk itt-ott, de szeretnénk ha sok partnerrel, sok háziállatnak tudunk mindenre kiterjedő, természetes megoldást biztosítani.

Melyek azok a termékek, amelyeket a leginkább vásárolják?

Az eledelek most kezdenek beindulni, emellett a higiéniai termékek közül a kozmetikusok nagyon sok sampont vesznek és meglepően nagy az igény a fogkrém és az ujjra húzható fogkefe iránt, hisz tudjuk milyen akkut probléma a fogkő. Szezonálisan a mancsápoló, nyáron a kutyaszappanunk volt a sláger és az igazi best seller-ünk (ami egyébként saját gyártmány) a Zooro névre hallgató elhalt szőr-eltávolító kefe.

Aki nem ért hozzá annyira, annak mire érdemes odafigyelnie a táplálék választással kapcsolatban?

Nagyon nem mindegy, hogy mivel etetjük kedvenceinket, nagyon fontosak az összetevők. Minden csomagoláson fel kell ezeket tüntetni, így érdemes figyelni, hogy tartalmaz-e színezéket vagy ízfokozót, és arra is, hogy tartalmaz-e mesterséges, adalékanyagokat. Sajnos Magyarországon elég kevés a jó minőségű kutya-macska eledel, amely megfelel a mi szigorú szempontjainknak.
Így aki valóban a legtisztábban szeretné, a minősített bio eledeleinket választja.

Honnan ismerjük meg a vegyszermentes ápolószereket?

Ahogyan már említettem a kutyahigiéniás termékeknél nem kötelesek a gyártók feltűntetni az összetevőket, így amin nem szerepelnek, ott már érdemes kritikusnak lenni. Természetesen nálunk az összes terméknél leellenőrizhetők az összetevők, sőt natúrkozmetikai minősítésekkel rendelkeznek. Hogy melyek okozhatnak problémát, arról részletesen írunk E-könyvünkben.

Ami még nagyon fontos egy samponnál, hogy ne tartalmazzon parfümöt! Ez egy borzasztó nagy probléma és ezzel a gyártók igazából csak a gazdiknak akarnak kedvezni. Küldetésünknek tartjuk, hogy erre felhívjuk minél több gazdi figyelmét.

Ha szóba kerülnek a biotermékek sokan azt gondolják, hogy annyival drágábbak, hogy nem is érdemes megvenni. Ez tényleg így van?

Sokan mondják, hogy a „bio” egy felkapott marketing szó, de nagyon szigorú minősítéseknek kell megfelelni ahhoz, hogy egy termék a bio jelölést megkaphassa. Nem csak arra figyelnek, hogy maga a feldolgozott táplálék összetevői nagyrészt biogazdálkodásokból származzon, hanem arra is, hogy milyen a csomagolása, vagy a gyártónak éves szinten milyen károsanyag kibocsátása van, stb. Egyik gyártónk például a gyártás során keletkezett hőt visszafordítja az irodák fűtésére. Tehát itt egy teljességről beszélünk, az egész környezetünket érinti, hogy mit vásárolunk, milyen termékeket használunk.

Házi kedvenceknél azért is érdemes ilyen tiszta termékeket használni, mert akár az ember, akár az állat megbetegszik, a gyógyíttatás sokkal több pénzbe kerül, ráadásul a kutyáknál-macskáknál nincs TB támogatás. Akinek már kellett műteni a kutyáját, az tudja, hogy ezek a költségek milyen magasra rúghatnak. Inkább megelőzni kell! Lehet, hogy a pénztárnál többet kell értük fizetni, de nem kérdés, hogy hosszabb távon ezek a termékek érik meg ha kedvenceink egészségről beszélünk. Úgy gondoljuk, hogy egy életmód és szemléletmód váltásra lenne szükség és mind mi, mind házi kedvenceink sokkal egészségesebb és boldogabb életet élhetnénk.

Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

Hú, nagyon sok! Rengeteg fejlesztésben vagyunk benne. Van olyan termékcsalád, amelyeket mi magunk szeretnénk gyártani, erről még nem akarok részletesen nyilatkozni, de olyan termékekről van szó, amelyeket egész Európában nem lehet kapni. A kínálatbővítés pedig folyamatos, nem is tudom a két kezemen megszámolni, mennyi termékötletünket szeretnénk megvalósítani, azaz forgalmazni. Csak néhányat közülük: öko játékszereket, táplálék-kiegészítőket, gyógynövényeket, illetve a nyersetetéssel kapcsolatos ételeket.

Amennyiben egy gazdi olvassa az interjút, mit üzen neki!

Kedves Gazdi! Ne csábulj el a színes-szagos samponoknak, vagy eledeleknek! Szeretném, ha kritikusan szemlélnéd azokat a termékeket, amiket megvásárolsz kedvencednek, azaz egészségtudatosan vásárolnál, hisz kutyádért/cicádért csakis Te felelsz!

gsbox_banner

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *