LOADING

Type to search

Élem

Mitől lesz a férfi Férfi? – Avagy a szívdöglesztő pasik 10 jellemzője

Share

Sok mindenben nem értünk egyet, de ebben a tíz dologban általában megdönthetetlenül, vitathatatlanul egy véleményen vagyunk. 

Ha felvetődik a téma; mit várunk el egy hímtől, azért akad néhány olyan alap kvalitás, ami garantáltan vonzóvá tesz számunkra egy Férfit.

Ha jobban belegondolunk, akár Ádám és Éváig is visszakövethető az az útkeresés, ahogy a két nem próbálja megnyitni, megérteni, felfedezni az egymáshoz vezető ösvényeket: a férfi „becserkészni” a kiválasztott nőt, mi pedig befogadni, elfogadni Őt.

Konkrét, fix összetevős, univerzális recept erre nincsen, soha nem volt és elég valószínű, hogy soha nem is lesz. De az elmúlt kb. fél évszázadban, mióta egyre nagyobb teret hódít a nyilvánosság, az internet, a blogok: egyre kendőzetlenebbül merünk beszélni kapcsolatainkról, a vágyainkról, az ideáljainkról. Kiderült, hogy sok mindenben nagyon is egyet értünk, ha szóba jön a téma; ki (milyen) a jó pasi.

Nos, kedves urak, ha olvassátok ezeket a sorokat, biztos találtok benne olyat, amit még lehet gyakorolni, fejleszteni (majd aztán tesztelni rajtunk).

  1. Férfias fellépés

A pasik ezt a kritériumot nagyon sokszor félre értelmezik: azt gondolják, ha eleget kondiznak, ez a pont kipipálva. Persze, fontos az esztétikum is, de ennél sokkal nagyobb hatással van ránk egy kedves érintés, egy ápolt megjelenés, egy határozott, de udvarias gesztus, vagy a belső békéből fakadó megnyugtató kisugárzás. Ne csak a testedet edzd, hanem az eszedet, lelkedet is!

2. Fejlett humorérzék

Az életben folyamatosan adódnak furcsa, „cikis” helyzetek, amik kezeléséhez elengedhetetlen egy jó adag humorérzék. A vicces pasik szórakoztatóak, magabiztosak, okosak (hiszen a frappáns poénok kieszelése nem kis agyi munkát igényel), kreatívak és szexisek. Légy laza, hogy én is elengedhessem magam melletted, nevettess meg és máris nyert ügyed van!

3. Figyelmesség

Mindig ámulatba ejtő, ha egy férfi megjegyzi amit mesélünk neki, és pár nap vagy hét múlva is vissza tud utalni annak egy-egy apró részletére. Ebből automatikusan arra asszociálunk, hogy majd a leendő gyermekeinknek is gondoskodó apja lesz. Ha valóban érdekel egy nő, tanulj meg figyelmesen hallgatni és közben „jegyzetelj” gondolatban.

4. Ambiciózus hozzáállás

Áhitattal vagyunk képesek hallgatni egy okos férfi jövőre vonatkozó terveit: találj motivációt, legyenek ötleteid, életcéljaid, tudd, hogy mit akarsz elérni a munkádban a következő öt-tíz évben, ne ragadj meg a jelenben. Ezek olyan elvárások, amit saját magunk felé is támasztunk; hát miért érnénk be kevesebbel a potenciális partner-jelöltünket illetően? Borzasztóan illúzióromboló egy besavanyodott, unalmas munkakörében ragadt férfi kiégettsége.

5. Nagyvonalúság

Ez nem csak a pénzről szól, hanem az érzelmek kifejezéséről is. Ne fukarkodj a bókokkal, az időddel, a türelmeddel; éreztesd, hogy sokat jelent neked az, aki melletted van.

6. Eredetiség

Légy egyedi! Ne legyél lusta új helyeket felfedezni a randi-alanyoddal, ne ragaszkodj a sablon-szövegekhez, légy spontán és mutasd meg, ki vagy igazán. Még akkor is, ha úgy érzed, nem biztos, hogy tetszeni fog nekünk. És mi van ha mégis? Előbb egymásra találunk, ha megismerjük egymást.

7. Megbízhatóság

Ha egyszer megígérsz valamit, az legyen úgy: egy úri ember szava mindig szent és sérthetetlen. Hogyan is várhatod el, hogy komolyan vegyünk, ha korábban te csináltál saját magadból bohócot előttünk a felelőtlen ígérgetéseiddel?!

Egy esélyt mindenki kaphat. Egyet.

8. Jó modor

Ne csak addig tartson az udvariasságod, amíg bejutsz a „zsákmányod” bugyijába, és ne csak velünk legyél udvarias. Sokkal beszédesebb, hogy hogyan viselkedsz a pincérrel az étteremben, az eladóval a boltban, vagy egy idős hölggyel az utcán. A konfliktushelyzetek megoldására is rengeteg elegánsabb megoldás létezik, mint a trágár beszéd és az erőfitoktatás.

9. Háziasság

Bár alapvetően női kvalitás a gondoskodás, az otthoni sürgés-forgás, de nagyon imponáló, amikor egy pasi nem téved el a konyhafiókban és rendben tartja a környezetét. Ne feledd; nem csak a férfiak szívéhez vezet a gyomrukon keresztül az út…

10. Intelligencia

Az intelligens viselkedés tulajdonképpen a fentieket összefoglaló férfiúi (vagyis inkább emberi) minőség. Szerencsére fejleszthető; ha elég nyitott és befogadó vagy és rendelkezel némi önkritikával, akkor könnyen megtanulhatod, hogy bizonyos helyzetekben hogyan viselkedj intelligensen – még akkor is, ha esetleg a felnevelésed során erre nem került sor.

Jó hírünk van: bár a külsődleges jegyeid egy részét viszonylag kevésbé tudod befolyásolni, úgy, mint a genetikád; a magasságot, a kopaszodásra való hajlamot, a szemed színét… ám a felszín alatt rejlő adottságaid annál inkább – mi nők pedig sokkal inkább habarodunk bele abba, ezért megéri dolgozni rajta.

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Az érzelmes és szenvedélyes nők 10 “rossz” tulajdonsága…

Veled is előfordult már, hogy csak néztél és nem értetted mit csináltál rosszul? Amikor a szívedre, az eszedre, az érzéseidre hallgattál és mégis te voltál az, aki rosszul érezte magát? Ennek ideje véget vetni. 1. “Ez teljesen bolond!” – mondta a szeretett férfi, amikor kiborultál valami miatt. Igen. Bolond vagy, hiszen …

Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *