LOADING

Type to search

Ez+az Fashion Szépítkezem

10 tipp, hogy mostantól minden fotón jól nézzünk ki

Share

Tegye fel a kezét, akinek még sose volt mumusa a fényképezőgép! Ugye? Akkor most jól figyeljetek!

Mindannyian estünk már áldozatul a fényképezőgépnek (vagy a kevéssé tehetséges fotósnak) és láttunk viszont magunkról a pocsékabbnál pocsékabb fotókat. De most ezzel örökre leszámolhatunk, mert találtunk néhány zseniális ötletet, hogy a legtöbbet hozzuk ki egy fotóból és végre úgy nézzünk ki egy képen, ahogy szeretnénk.

Használd a nyelved

Bármilyen hülyén is hangzik ez, ez az egyik legjobb trükk. Mindössze annyit kell tenni, hogy amikor készül a fotó, nekinyomjuk nyelvünket a szájpadlásunknak. Ennél hatásosabb módszer nincs is a toka elkerülésére. Mi tettünk egy próbát és bevált!

Fordítsd el az arcod

Hacsak nem egy profi fotóssal van dolgod, jobb ha távol tartod magad a közvetlen szemből fényképezéstől. Hogy miért? Mert máshogy vetül arcodra az árnyék és ezért szélesebbnek, nagyobbnak vagy akár enyhén elszíneződöttnek is látszódhat.

Fordítsd el a testedet és változtasd meg a karod pozícióját

Ez a híres “Vörös szőnyeg trükk”. Csavard meg a testedet negyvenöt fokos szögben és a kamerához közelebb eső karodat tedd a csípődre. Egyik lábadat kissé a másik előtt helyezd el, úgy, hogy a lábujjad a kamera felé mutasson és helyezd a súlypontodat a hátsó lábadra. Meglátod, milyen klasszul fogsz kinézni!

Keresztezd a bokádat!

Ha mégis szemből fotóznának, akkor a lábikrádnál tedd keresztbe a lábad. Ettől a csípőd keskenyebbnek, a lábaid hosszabbnak mutatnak majd és még egy kicsit elegánsabb lesz az össhatás is.

Ne csináld ugyanazt, mint a többiek!

Íme a tökéletes csoportkép kulcsa: a fotó szereplői semmiképp ne csinálják ugyanazt. Mindenki álljon egy kicsit máshogy és még véletlenül se csináld azt, amit a melletted álló.

Tanulj meg mosolyogni a kamerának!

Tudjuk, a mosoly egy egészen trükkös kis dolog, ha fotózásra kerül sor. Van amikor hülye vigyor ül ki az arcunkra, van hogy túl nagyot mosolygunk, vagy éppen vicsorgásnak hat. Ezért, amikor a kamerába nézel, először pihentesd meg az arcod, majd nyisd ki a szád, de éppen csak annyira, hogy az alsó ajkad a felső fogsorod ívével kerüljön egyvonalba. Ezáltal el tudod dönteni, hogy mennyit mutass meg a fogadból.

Gyakorold a helyes pózt!

Már biztos hallottad ezerszer, de tényleg számít, az hogyan állsz. Nem csak magasabbnak nézel ki optikailag, de az erő és a magabiztosság auráját kölcsönzi, amely valljuk be, nagyon is csábító.

Figyelj az arányokra!

Egy alapvető szabály: ami közel van a kamerához, az mindig nagyobbnak fog látszani!

Lazíts!

Ha nem vagy profi modell, akkor jobb ha nem mindig törekszel arra, hogy feszes pózba vágd magad. Ha lazán és viccesen fogod fel, sokkal hízelgőbb kép készülhet rólad.

Persze ettől még nem leszel szelfi-királynő 🙂 Ha nem szereted, hogy fotóznak ne erőltesd, bár lehet, hogy te is meglepődsz majd az eredményen, hogy milyen szép vagy! Mi szóltunk!

Forrás: http://stylecaster.com/how-to-pose-for-pictures/

gsbox_banner

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *