LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom

A legjobb randifilmek, amelyek elé a férfiakat is le lehet ültetni

Share

Ne legyen túl romantikus, se túl ijesztő. Lehessen benne elmerülni, de azért annyira mégse. És ha lehet, ne legyen unalmas. De az sem hátrány, ha utána van néhány gondolat, amit felvet. Így ugyanis könnyedén tisztázhatunk néhány kényes kérdést is.

A mozizás még mindig az egyik leggyakrabban elsüthető randi téma. Természetesen csak akkor, ha utána a pár ki is beszéli a megnézett filmet egy finom kávé, vagy egy vacsora keretében, hiszen a moziban (még ha ez otthon egy dvd kíséretében történik) nem illik beszélgetni. Viszont a jótékony sötét, és kényelmes székek (vagy kanapé) egy-egy kézfogásra vagy összebújásra simán adott. A mozizás egyik nehézsége viszont az, hogy olyan filmet találjunk, amit mindkét fél egyformán élvez. Ezekkel a filmekkel ez is meglesz!

A férfiak inkább a vígjátékok és az akciófilmek felé tendálnak, míg mi nők, inkább a romantikus, szerelmes drámák vagy éppen nagyívű családtörténetet bemutató filmekért lelkesedünk inkább. Nehéz megtalálni az aranyközéputat, hogy mit is nézzünk a (leendő) párunkkal, ami neki is ugyanannyira tetszik majd, mint nekünk.

1. Páros mellékhatás

Vince Vaugh ötletéből készült filmben sok elgondolkodtató, és megannyi vicces dolog történik egyszere. A történet egy párról szól, akik elhatározzák, hogy elutaznak egy trópusi szigetre, hogy ott rendbe tegyék a házasságukat. Kapva kapnak az alkalmon három másik pár is, ám ők inkább  csak strandolnának és a koktélozgatnának az óceán mellett. Sajnos vagy éppen szerencsére ők sem bújhatnak ki a párterápiás foglalkozások alól és ez sok vicces pillanatot okoz majd a nézőknek.

2. Párterápia

Steve Carell neve garancia egy nevetéssel teli estére. A történet egy olyan párról szól (Fosterék), akik már régóta élnek együtt házasként, két gyerekkel és egy kertvárosi házzal. Hogy feldobják a legfrissebb randijukat másoknak adják ki magukat, és ebből lesz az igazi galiba. A Tripplehorn házaspár (akiknek a személyiségét egy estére elbitorolják Fosterék) igazi bűnözők, így a párnak rengeteg kalandon kell végigmenniük, hogy újra egymásra találjanak.

3. Alfie

Jude Law több filmmel is szerepel a listán, az első az Alfie, melyben a színész egy igazi nőcsábász limuzin sofőrt alakít, aki még sosem tudott olyan nővel találkozni, akinek ellen tudott volna állni. A férfi módszeresen cserkészi be áldozatait, ám néhány nő olyan leckére tanítja, amit egy örök életre megjegyez.

4. Szerelemre hangszerelve

A film, amiben Adam Levine és Keira Knightley is megmutatja, hogy tényleg tudnak énekelni. Greta és Dave együtt járnak már a főiskola óta, és közösen lépnek fel. Egyik nap Dave szerződést kap, és híres zenészként már nem érdekli őt szerelme, és szakít Greatával. A lány később hasonlóan befut, mint egykori párja, és ezt a kis bárban rátaláló a egykori lemezigazgatónak köszönheti, akit Mark Ruffalo alakít. A csodás zenék mellett New York is hozzáadja a maga tökéletes helyszíneit ehhez a romantikus filmhez, amiben a zene és a szerelem korrektül megfér egymás mellett.

5.  Elveszett jelentés

Sophie Coopola filmjében Charlotte (Scarlett Johansson), az arcátlanul fiatal, de már unatkozó feleség és Bob Harris (Bill Murray), a filmsztár útjai egy tokiói luxusszálló bárjában keresztezik egymást.  A kettőjük barátsága annyira magával ragadó, hogy a filmhez nem is kell többet mondani. A páros együtt fedezi fel Tokiót, és közben rájönnek, hogy milyen lehetőségeiket tartogat számukra az élet.

6. Juno

Mi a teendő akkor, amikor egy tinilány véletlenül várandós lesz? Ez történik Junoval (Ellen Page), aki osztálytársával egy zűrös estén lefekszenek, majd a lány terhes lesz. A lány nevelőszülőket keres születendő gyermekének, de ez nem annyira egyszerű, mint ahogy azt Juno gondolja… Hiába támogatják a szülei, és az örökbefogadó pár is nagyon rendesnek tűnik ez a döntés azonban nem egyszerű.

7.  Időről időre

Ez a szerelmi történet nem a megszokott módon halad, mert a film főszereplője Tim képes az időutazásra. A férfi találkozik Maryvel, akinek meghódítása sok időutazásba kerül. Tim mindent megtesz, hogy tökéletes életet adjon szíve választottjának, és az elbaltázott helyzeteket időutazással próbálja megoldani, ám ez nem mindig sikerül jól, hiszen az időutazásnak vannak határai, és veszélyes is lehet.

8. 50 első randi

Az 50 első randi felkerült már a legnyáriasabb filmek gyűjteményünkbe, de mozi/dvd randihoz is beilleszthető, hiszen egyszerre vicces, és elgondolkodtató. A Hawaii szigeteken játszódó történet főszereplője Henry, aki egyik reggel megpillantja Lucyt, akivel összeismerkednek és csodás napot töltenek együtt, ám másnapra a lány nem emlékszik semmire. Lucynak ugyanis egy furcsa memória zavara van, és csak 24 órára korlátozódik az emlékezete, így Henry (és persze Lucy családja) mindent megtesz azért, hogy a lánynak minden nap különleges legyen.

9. Holiday

Ha van film, amit a karácsonyi ünnep közeledtével érdemes újra nézni, az a Holiday! Jude Law, Kate Winslet, Cameron Diaz és Jack Black főszereplésével készült film egy házcseréről szól, amiben két összetört szívű nő cserél otthont az ünnepekre. Amanda Los Angelesből Londonba repül, míg Iris fordítva teszi ezt. A két nő nem akar pasikat látni, ám ez persze elkerülhetetlen. A többit pedig érdemes megnézni a vásznon!

10. Az utazó

Bár nem tartják a legjobb filmnek az Angelina Jolie és Johnny Depp főszereplésével készült filmet, mégis olyan alkotás, amit mind a férfiak, mind a nők is élveznek, már csak a főszereplők miatt is 🙂 Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie), akinek azonban alvilági kapcsolatai vannak. A közös utazás akciófilmbe csap át, és a hirtelen fellángoló szerelem sem biztos, hogy az aminek látszik.

11. 500 nap nyár

Egy szakítást nehéz feldolgozni, így van ezzel Tom is, akit 500 nap járás után kirak a barátnője Summer. A fiú megpróbálja felidézni a kapcsolatuk alakulását, hogy rájöjjön, hogy hol is rontotta el ezt az egészet.

12. Szakíts, ha bírsz

Nem készült még ennél viccesebb és valóságosabb film a szakításról, amiben Vince Vaugh és Jennifer Aniston alakíja a párt, akik megelégelve egymást kimondják, hogy legyen vége. Ám ez nem ennyire egyszerű, amikor a két fél még együtt lakik. Elkezdődik a háború, amiben a lakást is felosztják, majd következnek a barátok és a család… A szarkasztikusan vicces tragikomédia jól bemutatja a kapcsolatok valódi érzelmeit.

forrás

gsbox_banner

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *