LOADING

Type to search

Eszem-iszom Főoldal

8 meglepő és csodálatos eredmény, amit a kókuszvíztől várhatsz! Például másnaposságra is jó…

Share

A kókusz nedveiből készül tej, olaj, krém és még ki tudja, mik, amikre itt most fittyet hányunk (a másnaposságról a 3-as pontban). Témánk a kókuszvíz és annak csodálatos hatásai.

Nem kell a trópusokra utazni, dobozolva és konzervként is elérhető, akár két éves szavatossággal. De mire jó ez a vízszerű lötty, azon kívül, hogy finom és remek szomjoltó?

#1 Kiváló fogyókúrás szer

Zsírtartalma rendkívül alacsony, úgyhogy nyakló nélkül lehet vedelni, mégse hízik tőle a fogyasztó (fogyózó). Nem mellesleg összetett, tartalmas íze miatt kellemes telítettségérzést ad, úgyhogy éhes se lesz tőle.

#2 Olyan lesz tőle az ember bőre, hogy elfelejti, hogyan kell szűrőket tenni a fotóira

Nem ismeretlenek a kókuszkivonatot tartalmazó tusfürdők, testápolók és egyéb kenceficék, ugye? Nem véletlen. A kókusztej – melyet alapanyagként azok is használnak – szájon át alkalmazva belülről olajozza a testet, bőrre kenve pedig megdöbbentő hatékonysággal simítja ki a pattanások és más bőrhibák krátereit.

#3 Másnaposságra kókuszvíz!

Rendbe teszi a gyomrot, mint a nagyi húslevese (csak abból nincs konzerv verzió), illetve segít pótolni azokat az elektrolitokat, amiket a szokásosnál gyakoribb vizelés és hányás távolít el a mértéktelenül bulizó testének reszkető maradékából.

#4 Segíti az emésztést

Kíméletesen beavatkozik a történésekbe, megszabadít a nehézségektől, akár az igen, akár a nem bizonyult nehéznek addig. Tele van rostokkal, ami segíti az emésztést, és nem mellesleg csökkenti a savas reflux előfordulását is.

#5 Brutális energiaital – egészségtelen összetevők nélkül

Egy komolyabb edzés után szükséges bizonyos ásványi anyagok pótlása, de egyébként akkor is jól szokott jönni egy energiaital, ha simán hulla fáradt az ember. A kókuszvízben ugyanannyi energiaitalhoz képest kétszer annyi kálium és csak ötöd annyi cukor van, de a nátriumtartalom is az egészséges határokon belül mozog, ellentétben azokkal.

#6 Magas vérnyomás ellen is hatékony

Az elektrolitok egyensúlyát szabályozza, ezzel járul hozzá a megfelelő vérnyomás beállításához. Tanácsos reggelente bevágni egy bögrével, az eredménynek csodájára fog járni a háziorvos!

#7 Ásványi anyagokban gazdag, sőt, nagyon gazdag!

Kalcium, magnézium, foszfor, kálium és nátrium – nem újdonság, hogy ezekből viszonylag sokat igényel a test a működéséhez. A napi szükséges bevitel legnagyobb része megoldható kókuszvízzel! Legyengült, betegséggel küzdő szervezet esetében valóságos orvosságként hat, az egészséges embert pedig úgy varázsolja szuperhőssé, hogy közben egy csomó ideje marad hőstettekre, hiszen nem kell ásványi anyagok után rohangásznia.

#8 Életmentő is lehet

Izotóniás italként sürgős esetben a test kiszáradása ellen is bevethető. Elektrolit-összetétele kompatibilis az emberi plazmával, így akár intravénás alkalmazása is lehetséges. Ezt azért nem javasolt otthon kipróbálni…

Tök jó. És lehet kapni a trópusokon kívül is, mondjuk például itthon? Igen, patikákban, egészségboltokban árulják és nem is annyira brutálisan drága, hogy attól felmenjen a kedves vásárló vérnyomása. De ha mégis, ott a kókuszvíz…

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Miért igyál minden nap citromos vizet?

Mondjuk azért, hogy ne igyál szénsavas üdítőt, ami rossz. Neked. A citromos víznél egyszerűbb és egészségesebb dolog kevés van. Talán a marketingjén lehetne kicsit javítani. Mi például egy névadó bulival kezdenénk. Mit szóltok ahhoz, hogy Lemonka? A citrom tele van vitaminnal, (C és B!), kálciummal, vassal, magnéziu…

Forrás: lifehack.org

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *