LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az

6 dolog, amit megtanított nekünk a Szex és New York

Share

Rendben, tudjuk, hogy ez csak egy film… És a boldog végek sem olyanok a való életben, mint a képernyőn, de bárki bármit is mond, mi imádjuk a négy new york-i nő kalandos életét.  Hoztunk 6 fontos dolgot, amelyekre megtanított minket a sorozat.

Lehetsz büszke ÉS hajadon!

És nem kell attól félned, hogy egyedül fogsz meghalni, csak azért, mert a szomszéd néni ferde szemmel néz rád. Ezernyi oka lehet a szingliségednek, és teljesen rendben van az is, ha TE magad választottad ezt az állapotot. Úgyhogy fel a fejjel és légy büszke arra, ahol éppen tartasz!

Néha mindannyian padlóra kerülünk…

A kérdés csak az, fel tudunk-e állni onnan. És igen! Az erős nők is időnként úgy érzik, hogy gödörbe zuhantak, de mi tudjuk, hogyan kell onnan kimászni. Minden hiba a múltunkból a jelenünk része, és a jövőnket formálja.

Ne foglalkozz azzal, mit gondolnak mások rólad!

Bár nagyon sokszor piszok nehéz nem figyelemmel lenni mások véleményére. A legjobb azonban, amit tehetünk, hogy a saját megérzéseinkre hallgatunk és úgy élünk, ahogy mi szeretnénk. Ha másoknak gondja van velünk, az nem feltétlenül a mi problémánk. Pláne, ha nem is képesek elénk állni…

Mindig tartsd szem előtt, hogy mi a jó neked!

Ó, igen. A legnagyobb tanulságok egyike, amelyről az esetek többségében hajlamosak vagyunk elfeledkezni, amikor Ámor belénk döfte azt a francos nyilat. Amikor ránk talál a szerelem, akkor a párunk és a kapcsolatunk kerül az első helyre, ami valóban nagyon szép dolog. Csak figyelmen kívül hagyjuk az egyik legfontosabb dolgot: önmagunkat. Ne sorold magad másodrendű szereplővé a saját életedben!

Nem mindig a szőke herceg a tökéletes társ…

Néhányunknak van egyfajta ideálja, néhányunknak egyáltalán nincs zsánere, de az egész biztos, hogy nem tudjuk megválasztani, kibe szeretünk bele. Az érzések mindenféle tudatos befolyás nélkül alakulnak ki, és lehet, hogy az új szerelmünk egyáltalán nem olyan, amilyet kislányként elképzeltünk magunk mellé. Vagy nagylányként. A legfontosabb, hogy nekünk megfelelő legyen és boldoggá tegyen – mindenki más véleménye csak széljegyzet a margón.

Nem akarunk megfelelni!

Sem a főnökünknek, sem a barátainknak, sem a párunk számára. Ha valaki képtelen minket önmagunkért szeretni, annak jobb, ha megmutatjuk, hogy a kijárat éppen ott található, ahol beléptek az életünkbe. A másoknak és a világnak való megfelelés rengeteg időt és energiát emészt fel, és az esetek többségében teljesen hiábavaló az erőlködés. Ha valaki nem veszi észre, mennyi csoda rejlik bennünk, akkor az távozhat a szánalmas gondolataival együtt!

 

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

“Carrie és Big ma már nem lehetne egy pár!” – állítja Candace Bushnell, az író

Több mint tíz éve már, hogy a sorozat elstartolt az HBO-n és a rajongókat még mindig érdekli minden, ami Szex és New York. Ha belegondolunk abba, vagy újranézzük ezredjére is a történetet átfut az agyunkon, hogy mégis Carrie mi a jó francot csinál? Miért engedi vissza újra meg újra Big-et?

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *