LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

11 dolog, amit egy erős nő soha nem tesz

Share

Sok mindenben különbözünk, de néhány dologban (szinte) teljesen ugyanolyanok vagyunk…

1. Nem sajnáltatjuk magunkat

Csalódunk helyzetekben, emberekben. Megbántanak, és nem kérnek bocsánatot. Ez természetesen nekünk is fáj, de nem toljuk rá másra a bajunkat. Nem tartunk panasz napot, és nem várjuk el, hogy a környezetünk körbeugráljon azért, mert rossz napunk van. Természetesen nekünk is jól esik a kényeztetés és a figyelem, de figyelünk arra, hogy inkább azzal törődjünk: hogyan tovább? Nem pedig azzal, hogy még kinek panaszoljuk el a bánatunk.

2. Nem titkoljuk el, ha hibázunk.

Ez van. Senki nem tökéletes. Ha nem dolgozunk, nem vétünk hibát. Mi, mindkettőt csináljuk, így előfordul, hogy belecsúszunk valami kellemetlen dologban. De ilyenkor vállaljuk, hogy ez a mi sarunk.

3. Nem engedjük, hogy a férfiak kioktassanak (csak azért, mert férfiak)

Szívesen vesszük a tanácsokat, ha kértük. Ha nem, akkor nem akarunk litániákat végighallgatni arról, hogy mit viseljünk, hogyan viselkedjünk – mások szerint mi a jó.

Mansplaining – mikor a férfi azért szakíthat (?) félbe, mert férfi, és ő persze jobban tudja

Lehet, hogy a kifejezéssel még nem találkoztál, de azt biztosan tudod, hogy mit jelent. A man(férfi) és az explain(magyaráz) szavakból tevődik össze. Soha nem fogom elfelejteni azt a tárgyalást, amikor először találkoztam a jelenséggel. Egyedüli nőként vettem részt egy négyfős ebéden, komoly férfiakkal, vezető …

4. Nem megyünk bele a “semmilyen” kapcsolatokba

Mások talán nem értik, hogy miért válogatunk ennyit, de hé! A mi életünk, nem igaz? Nem fogunk azért valaki mellett kikötni, hogy legyen mellettünk valaki. Inkább várunk türelmesen.

5. Nem hagyjuk, hogy tiszteletlenül bánjanak velünk

Nem. Senki nem tehet ilyet a másikkal. Ha bármilyen gonosz, vagy illetlen kifejezést tesznek ránk kiállunk magunkért. Hiszen ehhez SENKINEK nincs joga. És megvédjük a gyengébbet, ha ilyet tapasztalunk.

6. Nem maradunk csöndben

A véleményünket vállaljuk, még akkor is, ha éppen a nyáj mást béget. Hiszünk benne, hogy azért van hangunk, hogy használjuk!

7. Tudjuk, hogy  nem kell mindenkinek megfelelnünk

Vannak vállalásaink, és tisztában vagyunk a kötelességeinkkel is. Nem hanyagoljuk el a környezetünket, de pontosan tudjuk, hogy mi az az elvárás, ami már erőszakos ránk nézve, és aminek nem kell megfelelnünk. A saját életünkben mi vagyunk az elsők, és nem mások elvárásai.

8. Nem hagyjuk abba a tanulást

Akár iskolában, akár otthon a négy fal között, de tanulunk. Képezzük magunkat, mert tudjuk, hogy minden kudarc tanít valamit, és soha egy percig sem hisszük azt, hogy már mindent tudunk. Nem. De igyekszünk a legjobbra törekedni. Hiszen ez a siker kulcsa.

9. Nem bántunk, nem szólunk be, és nem cseszünk ki nőtárssal

Nincs arra szükségünk, hogy másokon kompenzáljuk a hibáinkat – hiszen ezekkel mi is tisztában vagyunk. Hiszünk magunkban annyira, hogy nem kell más kezére rátaposnunk a sikerért. Támogatjuk és elismerjük, ha valaki eléri az álmait.

10. Nem kérünk folyton elnézést

Sajnos a nők nagy részébe bele van kódolva, hogy akkor is bocsánatot kér, ha éppen a munkáját végzi. Akinek van önbizalma nem kér folyton bocsánatot.

11. Nem rejtegetjük, akik vagyunk

Lehet, sokan nem értenek velünk egyet, és sokan irigykednek ránk. Sokat dolgoztunk, és dolgozunk azért akik vagyunk, és amit elértünk. Nem hiszünk benne, hogy másnak kellene mutatnunk magunkat. Büszkék vagyunk arra, amit elértünk, és ha ez a környezetünkben nem tetszik másoknak, akkor ők soha nem voltak igazán őszinték hozzánk. Ugyanis azt tudjuk, hogy bármilyen erősek is vagyunk, szükségünk van a szeretteink támogatására, és az őszinte barátokra.

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

15 film arról, milyen erősek is tudunk lenni mi, nők

Vannak nők , akik nagyszerű cselekedeteikkel képesek másokat inspirálni, és legyőzni az élet legnehezebb kihívásait is. Erősek és függetlenek, bölcsek és sikeresek, tehetségesek és bátrak – íme 15 filmes női karakter, akiktől érdemes tanulnunk! Megmaradt Alice-nek Mintha kulcslyukon át tekintenénk be egy család …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *