LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal Inspiráció Mozizom Utazom

13 film, amitől azonnal utazni vágyunk!

Share

Országok és városok, ahová vágyakozunk, történetek, amelyeknek mi is szívesen a részesei lennénk. A remek történetek mellé plusz bónusz, hogy csodás tájakra visz el gondolatban…

Nagyon klassz bebarangolni egy várost vagy egy országot és felfedezni azokat a helyeket, amelyeket már kedvenc filmünkben láttunk. Induljunk is útnak, miénk az egész világ!

Párizs  – Julie és Julia: Két nő egy recept

Nem csak Meryl Streep és Amy Adams miatt imádjuk ezt a filmet, hanem mert egyszerre vezet be a blogolás világába és repít bennünket a csodás Párizsba. A film Julia Child életét követi nyomon a Franciaországban eltöltött évektől egészen napjainkig. Miközben a fiatal Julie elhatározza, hogy megfőzi a híres szakácsnő könyvében található összes receptet, úgy elevenedik meg Julia élete és Párizs iránti szerelme.

Vágysz még néhány párizsi filmre? Akkor olvasd el ezt is:

Utazó filmkockák – 12 film, ami kedvenc Párizsunkban játszódik!

Hol máshol indíthatnánk útjára új cikksorozatunkat, mint Párizsban? Elkísértek minket? Mielőtt lemegy a nap Francia csók Éjfél Párizsban L’ecsó Frantic/Őrület Amélie csodálatos élete Julie & Julia A varázsige: I love you! Mókás arc Moulin Rouge Sabrina Az ördög …

Provence – Bor, mámor, Provence

 

A film a levendulamezőiről és illatos borairól híres Provence-ba kalauzol minket. Bár Russell Crowe kissé slamposnak tűnik, mégis imádjuk, ahogy kezdeti tiltakozása után megízleli a vidéki egyszerű életetben rejlő szépséget.

Bruges – Erőszakik

Bár kicsit elvont, de kitűnő alkotás. Colin Farrell ragyogót alakít benne, főleg, amikor egyfolytában azom morgolódik, miért is utálja annyira Bruges. (Ami egyébként egy valóságos ékszerdoboz szerintem.) Utálja a kilátást az Óratoronyból, utálja a gyönyörű középkori teret, gyűlöli a kocsmákat. És minél jobban utálja Colin, annál jobban megszereti a néző…

India – Gettómilliomos

Ez a film fájdalmasan élethűen ábrázolja Indiát és bár néha lélegzetelállító, azért nagyon ijesztő és durva is egyben. Életem legmegterhelőbb filmje volt ez annak ellenére, hogy végig csodáltam a főszereplőt és a benne rejlő szeretetet. Nem tudom képes leszek-e valaha újra megnézni…

Mexikó – Volt egyszer egy Mexikó

Az El Mariachi és a Desperado folytatásában már Johnny Depp is csatlakozik Antonio Banderas és Salma Hayek remek játékához. Szuper a zene és bár a nagyon látványos helyszíneken játszódó történet csak a fantázia műve, azért jó elképzelni, hogy mi lenne, ha mi is ott lehetnénk.

Kolumbia  – A smaragd románca

Aki fiatalabb korában látta ezt a filmet, tuti többször is eljátszott a gondolattal, hogy bárcsak  Kathleen Turner helyében lehetne. Mellesleg egy  híres regényírónőt alakít, aki testvére keresésére indul a dzsungelbe, ahol nem várt segítséget kap a Jack Colton-t alakító Michael Douglas-től, aki bátran kalauzolja a titokzatos meglepetéseket rejtő őserdőben üldözőik elől.

Afrika – Távol Afrikától

Egészen más korba repít minket ez a film, de aki megnézi annak azonnal rabul ejti a szívét. A házas bárónő és a vadász szerelme eleve el van ítélve és nem történhet meg, de a férfi és a nő mégis hatalmas lángra lobban egymás iránt. Eközben pedig mi is szerelmesek leszünk és onnantól kezdve mindig Afrikáról álmodunk.

Toszkána – Napsütötte Toszkána

Diane Lane fantasztikusan játsza a szerepét, amely abból is látszik, hogy a mozi sikere óta még mindig odáig vagyunk Toszkánáért és bármikor azonnal odaköltöznénk. Még akkor is, ha csak egy régi, romos villánk lenne…

Kanada – Egy hét

A film egy rákkal küzdő fiatalember egy hetes útját követi végig Kanada újain. Elsőre talán morbidnak tűnik a téma, de érdemes megnézni, mert igazán felemelő alkotás.

Barcelona – Vicky, Cristina, Barcelona

Tegye fel a kezét, aki miután látta ezt a filmet, nem akart azon nyomban repülőjegyet venni Barcelonába! Irigylésre méltó, ahogy a spanyolok élik az életüket és megélik az érzelmeiket. Jó látni a szenvedélyüket. És ez az, amit ez a film valójában megtanít nekünk.

Izland – Walter Mitty titkos élete

Ezt a filmet csak többszöri nekifutásra sikerült megnézni, mert kicsit furcsa az a sok minden, ami a főhős fejében játszódik. De ahogy megérkezik Izlandra, valami egészen fantasztikus dolog történik és egy igazi szórakoztató kaland lesz.

Repülőterek és Hotelek – Egek ura

Az utazáshoz általában a repterek és a szállodák is hozzátartoznak, úgyhogy nem hagyhattuk ki ezt a filmet sem. Mert miközben nagyon érdekesnek képzeljük valakinek az életét, aki egész évben ide-oda repked, azért látjuk, hogy mennyire magányos is egy ilyesfajta csavargó élete.

Bárhová – Bakancslista

Zseniális alkotás a mozi két nagy öregjével. Sokszor hallottuk már, de az üzenete bármikor megállja a helyét: gyerünk, kezdjünk el végre élni! Csak légy boldog, és biztos abban, hogy ha el kell menni, akkor mindenfajta sajnálkozás nélkül teheted majd.

Úgyhogy mire várunk még? Indulás!

Forrás: theplanetd.com

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Hangolódj Toszkánára ezzel az öt csodálatos filmmel!

Gyere és utazz velünk és ezzel az öt filmmel Olaszország legszebb régiójába, Toszkánába, ahol a mediterrán kultúra keveredik az ínycsiklandozó gasztronómiával, és a történelmi látnivalókkal. Az olasz reneszánsz bölcsője, a csizma középső szárának leghosszabb tengerpartjával (330 kilométer) rendelkező régiója …

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *