LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Családozom Inspiráció Kipróbáltuk

„Ha magát adja az ember, akkor lesz egy márka igazán hiteles!”

Share

Kislányként hobbiból varrt táskákat, egy évtizeddel később pedig már a saját brandjét indította útnak. Séllei Lillával beszélgettünk a Lilla Sellei Bags és Pocket Trailer márkák alapítójával.

Vagány, de praktikus. Praktikus, de vagány. Ilyenek Lilla termékei, aki szívvel-lélekkel beleteszi magát minden alkotásába. Egyszerű, hétköznapi problémákra alakítja a termékeit, mind ezt stílusosan teszi.

Jelenleg két márkát is menedzselsz. Hogyan indultál el a vállalkozói világban?

Az a sztereotípia, hogy egy nő vagy a cipőket, vagy a táskákat szereti rám teljesen igaz – én a táskákat imádom, már 13 évesen odavoltam értük. Persze sosem lett volna annyi zsebpénzem, mint amennyi táskát szerettem volna megvenni magamnak… Így kezdtem el az általános iskolai évek vége felé táskákat varrni. Anyukám varrógépe mindig kéznél volt, hiszen anyukám is rendszeresen varrt. Eleinte csak saját felhasználásra készítettem táskákat, aztán persze az osztálytársnők is lecsaptak rájuk.

A táskás vonal tíz évvel ezelőtt fordult komolyabbra, akkor indult a Lilla Sellei Bags márkának a Facebook oldala. Ebben az időben még főiskolára jártam, könnyűipari mérnöknek tanultam. Az oldal létrehozásának a célja az volt, hogy legyen egy felület, amely összegyűjti a munkáimat. A táskák mellé persze kellettek írásos tartalmak is, ugyanis azt a Google jobban szereti. Mivel nem volt tőlem idegen az írás – hiszen már az iskolaújságba is írogattam -, így elindítottam ezen a felületen egy divatblogot. Érdekes, hogy ennek kapcsán kaptam meg az első, fizetett állásomat, az akkor virágkorát élő cotcot.hu-nál lettem divatszerkesztő.

Mennyire volt nehéz az újságírást összeegyeztetni a táskakészítéssel?

Amikor főállásban az újságírással kezdtem foglalkozni, a táskakészítés kicsit parkoló pályára került, sem időm, sem energiám nem volt rá.

Később megszületett a kisfiad, majd a kislányod. Akkor mi változott meg?

A kisfiam most öt éves (a lányom kettő), nem volt egyszerű időszak, különösen azért, mert mikor az első gyerekem született, mindössze 25 éves voltam. Ráadásul még egy barátnőm sem babázott. Így kicsit egyedül maradtam a problémákkal, emellett szabadúszóként folyamatosan dolgoztam tovább. Amiért viszont nem bánom, hogy sosem voltam “főállású anya” az az, hogy most már látom, mennyire nehéz a gyerek után visszatalálni a munka világába. A szabadúszó újságírói lét előnyei közé tartozott az is, hogy újra több időm lett a táskákkal foglalkozni, tervezni és varrni.

Mikor és hogyan született meg a másik márka, a Pocket Trailer?

A Pocket Trailer egy barátnőm buzdítására született meg 2014 tavaszán. A Pocket Trailer egy heveder, amivel a kismotor és a futóbicikli cipelését lehet megkönnyíteni. Sok anyukának lehet ismerős a helyzet, hogy a kismotort sosem lehet otthon hagyni, hiszen sír utána a gyerkőc, és egyébként is gyorsabban lehet vele haladni, de amikor megunja a hajtást, akkor cipelni kell… Megkért a barátnőm, aki akkoriban, velem együtt, éppen ezzel a problémával küzdött, hogy találjak ki valami megoldást erre. Ezután egy este alatt megszületett a termék, majd arra gondoltunk, érdemes lehet körülnézni, vajon másnak is szüksége van-e rá.

A barátnőm grafikusként megtervezte a logót, én pedig a termékfejlesztéssel foglalkoztam. Bár csak teszt szintjén indult el az üzlet, mégis megdöbbentően nagy igény volt rá. Talán mi lepődtünk meg a legjobban… Eleinte még csak webshop sem volt, csupán egy mappa a Facebook oldalunkon a termékekről, és e-mailben lehetett leadni a rendelést. Az embereknek tetszett, és szépen fejlődni kezdett ez a márka is.

Kikből áll a márkák mögött álló csapat?

A barátnőm egy idő után másra kezdett fókuszálni, így kivált, egyedül folytattam. A legnagyobb segítségem azóta az anyukám és persze a férjem. Ha az ő támogatásuk nem lenne, akkor ez nem is működne ennyire sikeresen. A férjem, ha kell, akkor elmegy a nagykerbe, ha Pici Piac van, vigyáz a gyerekekre, ő készíti a márkákhoz tartozó grafikai és nyomdai dolgokat, és még hosszan sorolhatnám, mi mindenben segít.

Kik alkotják a célközönséged?

A Lilla Sellei Bags övtáskái mamiknak készültek, de a vásárlókör ennél sokkal szélesebb. Az anyukákon kívül például a kutyások is nagy rajongói a táskáknak. Van olyan vásárlóm, aki bringás futár – neki is rendkívül praktikus, hogy az átlagos övtáskáknál nagyobb méretű a termék, de nem akadályozza a közlekedésben. A Pocket Trailer célközönsége pedig egyértelmű: azok a kisgyerekes anyák, akiknek gyermekei kismotoron, futóbringán vagy éppen rolleren száguldoznak, de sok rollerrel közlekedő anyuka vásárolja magának is a járművéhez, sőt vannak olyanok is akik a jógamatracukat is ezzel hozzák-viszik.

Hogyan tudnád összefoglalni a vállalkozásod filozófiáját?

Annyira ösztönösen csinálom ezt az egészet, hogy nem tudnék összefoglalni egy konkrét filozófiát. Mindkét márka én vagyok. Mindkét márkában benne vagyok, nemcsak mint tervező, hanem mint felhasználó is – minden nap használom a termékeimet. Szerintem, ha magát adja az ember, akkor lesz egy márka igazán hiteles. Ennyi a titok.

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a termékeidnek?

A felhasználók kreativitását is életre hívják. Mondok egy példát, kapható a webshopban vízlepergető zsák, amit a babakocsi kerekeire lehet húzni. Egy vásárlóm, aki édesanya, mindig a kabát alatt, magára kötve hordta a gyerkőcöt. Ősszel azonban, amikor a játszótéren szaladgált, a gyerek cipője piszkos lett. Ő a kerékzsákot a kiscipőre húzta, így megóvta attól, hogy piszkos legyen a ruhája, mikor hazafele a hátára köti a gyerkőcöt. De a Pocket Trailer felhasználása is roppant széleskörű, még évek múltán is meg tudnak lepni az anyukák, mi mindenre jó! Ezért gondolom, hogy az anyukák a hétköznapok szuperhősei, hiszen mindenre találunk megoldást.

Hol találkozhatnak a vásárlók a termékeiddel?

Mindkét márkának van webshopja és a Facebook oldala, illetve a Pici Piacon állandó résztvevő vagyok. Budapesten egy offline boltban vagyunk elérhetőek, és több viszonteladói webshop is forgalmazza a Pocket Trailereket.

Pocket Trailer – A hétköznapok szuperhőseinek

 

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Te is szeretnél egy táskát a Lilla Sellei Bags kínálatából? A webshopot ITT találod!

Kövesd a Pocket Trailer és a Lilla Sellei Bags Facebook oldalát az újdonságokért!

[/message]

 

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *