LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

Természetes hajfestés? Valóban létezik! – Zsófi kipróbálta az Esszencia Natúr hajfestéket

Share

Elkötelezett natúrkozmetikum használóként szépen lassan kicseréltem a piperetáram minden darabját natúr készítményre. Szinte mindent kipipálhattam: arckrém, tusfürdő, sampon, dezodor. Azonban a legnagyobb kihívást a hajfesték jelentette… 

Hét évnyi hajfestés után olyan dolgok váltak eggyé a hétköznapjaimmal, mint: koponyáig vakart fejbőr, két-három centis hajtöredezés, száraz, gubancolódó haj. Persze ez is, mint minden más, emberfüggő – rám speciel így hatott a havi rendszerességű vegyszerezés.

Tudtam, hogy ezen a területen is váltanom kell, és fel voltam készülve arra, hogy nem lesz könnyű menet. Hiszen a TV-ből is jól ismert márkák készítményeit csak lekapom a polcról, összekeverem, és már kenhetem is. (Miután megvártam, hogy kellőképpen zsíros legyen a haj, hogy ne csípje szét a festék a bőröm…)

Mi lehetne ennél egyszerűbb?

Rá kellett ébrednem, hogy az egyszerűség nem kifizetődő, ha egyszer már hajam sem lesz, amit festhetnék…

Ezen a ponton lépett képbe az Esszencia Natúr Henna Hajfesték. A kínálatában kilenc színre kapható festék a világosbarnától egészen az indigó feketéig. Én értelemszerűen a hajszínemnek megfelelően egy vörös árnyalatot, a Burgundy hajfestéket próbáltam ki.

Hogyan használd?

Bemutatom lépésről lépésre, hogy lásd egyáltalán nem kell tőle félni…

Mire lesz szükséged?

  • Ecset, amivel felkened a festéket
  • Tálka, amiben kikevered a festéket. (Lehetőleg porcelán, vagy üveg.)
  • Víz, 100 gr hennaport kb. 3 dl vízzel kell összekeverni.
  • Törlőrongy, ha esetleg megmártóztatnád a fülcimpádat is. (Óriási előny, hogy ha a véletlen során a bőrünk is festékes lenne (pl. lábfej!) (Tényleg.), nem fog napokig ott éktelenkedni a festékfolt, hiszen a bőrről könnyedén lemosható a henna hajfesték.)
  • Kesztyű
  • Folpack, vagy műanyag (pl. zuhany) sapka

Hölgyeim! Lépés in-dul!

#1 Moss hajat!

Igen, ez furcsának tűnhet, de a hennahajfesték használatához tiszta fejbőrre van szükség. Tehát mosásra fel! Samponnal alaposan tisztítsd meg a fejbőröd és a hajad – javaslom ehhez az Esszencia Natúr gyógynövényes samponjait – majd szárítsd meg!

#2 Melegíts!

Most lesz szükség a 3 dl vízre. Melegítsd fel kb. 50 C0-ra, majd keverd össze egy csomag hennaporral (100 gr). (Vállig érő hajhoz egy csomag kell, hátközépig érő hajhoz két csomag is elkél.)

Ahogy kell – csomómentesre keverd össze a masszát! (Kicsit jobban, mint én az illusztráción.)

Mit fogsz tapasztalni? Egy langyos, barna keveréked lesz, melynek erősen gyógynövényes illata van. Talán első pillantásra nem túl bizalomgerjesztő, de a jó cél érdekében ezen érdemes hamar túllépni.

#3 Kend a hajadra! 😉

Jóval sűrűbb, nehezebb a festék, mint a vegyszeres termékek esetében, ezért a következőt javaslom:

Ecset segítségével vidd fel a hajtövekre a festéket, majd ha ezzel elkészültél, a maradék mennyiséget oszlasd el kesztyűs kézzel az egész hajadon.

#4 Csomagolj!

Megszokás kérdése, ki mivel csomagolja be a festett hajat, én egy csak erre a célra kinevezett zuhanysapkát használok. Ha ez nincs kéznél, teljesen jól megfelel a folpack is.

Fóliázd be a hajad és hagyd a festéket 45-60 percig a célterületen. Minél tovább áll a festék a hajon, annál mélyebb színeket kaphatunk.

#5 Szabadfoglalkozás

A következő 45-60 percben bármit csinálhatsz. 🙂

#6 Mosd le!

Ha letelt a hatóidő, mosd ki/le a henna hajfestéket. Addig öblítsd, míg teljesen tiszta víz nem csordogál a hajadból! Kerüld a sampon használatát, ha nagyon megmakacsolja magát a festék, akkor balzsammal rásegíthetsz.

#7 Száríts!

A szárítás teljesen a megszokott módon történik. A végleges hajszín 24-48 óra után alakul ki.

Konklúzió

Korábban 3-4 hetente kellett hajat festenem, ez nyilván függ a lenövéstől és minden más egyéb körülménytől is. Nos, elmondhatom, hogy ez most sem változott, ugyanilyen időközönként válik szükségessé az ismételt festés. Augusztusban próbáltam ki először, akkor még rendkívül macerásnak hittem ezt a procedúrát, de be kellett látnom, hogy egyáltalán nem komplikált.

Nem viszket tőle a fejbőröm, nem töredezik a hajvégem – egész egyszerűen egészséges látványa van a hajamnak, én ezt szerettem volna elérni. Meg is kaptam.

Szívből ajánlom az Esszencia Natúr hajápolási termékeit azoknak, akiknek fontos a természetesség (és az egészség!:))

Az Esszencia Natúr webshopját ITT találod!

Az oldalon nem csak shopingolni tudunk, hanem további érdekes tartalmakat olvashatunk a pl. helyes hajmosás menetéről.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? Le a vegyszerekkel, védd magad!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *