LOADING

Type to search

Fashion Inspiráció

Viselj idén ősszel magyar kézműves ékszereket – mutatjuk a legszebbeket!

Share

Ha már megállíthatatlanul ősz van, akkor érkezzenek az ősz színei, a bordó, az okker sárga, a narancssárga, a sötétbarna, az aranybarna, az olajzöld vagy éppen a vörös és különböző árnyalatai a nyakláncokon, függőkön, vagy éppen fülbevalókon.  

Ha már elővedted a vastag pulóvereidet, akkor ezeket bátran feldobhatod egy-egy magyar ékszerész által tervezett nyaklánccal, vagy kitűzővel, ami tökéletes őszi színekben pompázik. Hoztunk neked néhány magyar ékszerészt, akiktől őszi hangulatú ékszereket szerezhetsz be, ha szeretnéd az évszakhoz hangolni a kiegészítőidet. És miért ne tennéd? Ha meglátod ezeket a szépségeket, nem fogsz tudni ellenállni te sem… 🙂 Mi szóltunk!

KóBor függők

Kovács-Borik Ágnes mindig is szeretett kézműveskedni és ékszereket készíteni, süthető gyurmákkal foglalkozni. Az angoltanárként dolgozó Ágnes a szünetekben az ékszereknek szenteli az életét, és olyan nyakláncokat, függőket álmodik meg, amiket mindenki örömmel visel. A KóBor függők oldalán csodás ékszereket találsz tőle, de mi megmutatjuk az őszi kedvenceinket is alább 🙂

A bolygók és égitestek ihlette kollekcióban több olyan ékszer a kedvencünk, amik igazán őszi színekben pompázik. A vörösen csillogó Fornex törpegalaxis ihlette függő, és a Tejútrendszer sötéten csillogó függője igazán elegáns, és bármilyen felsőt, vagy ruhát feldob, ha viseljük. Itt tudod megnézni a többi galaktikus szettet! A textil szett (amikhez fülbevaló és nyaklánc is tartozik) igazi őszi színei téged is megbabonáznak majd. Itt rálelsz!

Vajda Timi – Egyedi üvegékszerek

Timi egyedi üvegékszereket készít, és szívesen jár vásárokra, ahol cuki pultjánál mindenféle színben és fazonban találsz ékszereket. Az ősz és a természet színei megihlették Timit is, aki egy arany és világos barna színű szettel ünnepelte az évszakot. A gyűrűt, fülbevalót és medált tartalmazó szettet itt megtalálod!

Soadyart – a cuki ékszerek lelőhelye

Ha valami kedves ékszerre vágysz, akkor itt jó helyen kutakodsz! A Soadyart ékszerei vidámak, kedvesek és a gyerekektől a felnőttekig mindenki megtalálja a kollekció között a kedvenceit. Az ékszerek különböző technikákkal készülnek és rengeteg féle választható a Soadyart Facebook oldalán, de a márka gyakori vendég a különböző piacokon (legutóbb a Pici Piacon lehetett nézelődni a csodás ékszerek között!).

Nekünk az egyik nagy kedvencünk a halloweeni szett, ahol a boszik, a fekete macska és a rémísztő pókok kapnak főszerepet. Az őszi színekben horgolt kitűző remek kiegészítője lehet egy sötétebb kabátnak, vagy pulcsinak, az őszi leveles nyakláncról nem is beszélve. Ha szereted a karkötőket, akkor az őszi leveles/pöttyös kiegészítőket ne hagyd ki! Itt tudsz nézelődni az ékszerek között!

Sikarts ékszerek

Az egész akkor kezdődött, amikor Szabó Orsolya férje vett egy motort. A motor kulcsán egy egyszerű csomózású paracord kulcstartó volt, ez pedig elindított valamit Orsolyában. Az ékszerész először paracord karkötőket készített szabadidejében, majd jöttek a makramé, illetve később a shamballa karkötők. Azóta pedig egy egész webshopra való termék készült el.

A Sikart makramé, és különböző csomózási technikákkal készít ékszereket, amikhez kristályokat, és köveket is felhasznál. de kulcstartók, és nyakörvek is megtalálhatók a kínálatukban. Színes őszi kiegészítőket találtunk a webshopban, nekünk a fentiek a kedvenceink.  Itt megtalálod a termékeket!

Cirrhopprecycle újrahasznosított ékszerek

Balogh Kinga újrahasznosítható alapanyagból készít különböző ékszereket. Az anyaguk lehet pamut, vagy éppen petpalack, a lényeg az újrahasznosításon van. A Cirrhopprecycle ékszerek lehetnek fonottak, szövöttek, makramé technikával is készülhetnek, de az őszi sláger most a színezett petpalack függők.

Ugye milyen szépséges a fenti fülbevaló? Szárított virág és petpalack felhasználásával született meg ez az ékszer,  ami az akvarellszerű festésüknek köszönhetően szemet gyönyörködtető. Kinga oldalán még további csodákra lelhettek!

Baboon golyós ékszerek

A Baboon márka ékszerésze egyedi kézzel festett fa golyók és kerámia ékszerek ötvözetét készíti a vásárlóinak. A feltűnő függők és nyakláncok egyáltalán nem nehezek, de mégis felismerhetőek, és elegánsak. Az ősz közeledtével ők is visszanyúltak a természethez, így született meg az arannyal, pirossal, fényes barnával kombinált nyaklánc is.  Ha érdekel a kollekció többi darabja is, itt megnézheted!

Még több magyar kézműves termékre vágysz? Erre tessék:

Magyar ékszertervezők, akiknek munkáit látnod kell!

Olyan nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy meg is mutatjuk neked, hiszen ékszerből is érdemes a magyart választani. Szöllősi Tímea összeállítása. Melyik nőt ne lehetne levenni a lábáról egy csodás ékszerrel? Készüljön akár bőrből vagy zsinórból, legyen klasszikus vagy high-tech, sosem elég belőlük. Freya Glass …

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *