LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Érezted már, hogy elszalad melletted az élet? Akkor ezt neked írtuk!

Share

Érezted úgy valaha, minta egy mókuskerékben lennél? Olyan mintha egész nap csak faltól-falig szaladgálnál? Ha közelgő napokra gondolsz remegés fog el? Fárasztó ez a tehetetlenség érzés, nem? 

Mindig van választásunk. Ha megnézzük az életünket, az esetek nagy többségében vannak dolgok, amelyeken tudunk változtatni – még ha nem is azonnal, de legalábbis belátható időn belül. Például ezen a három egészen alapvető módon:

Csináljunk kevesebbet:

Örülni valaminek és élvezni valamit, vagy kiélvezni magát az életet nem csak úgy megtörténik. Figyelmet kell szentelni azoknak a dolgoknak, amelyek örömet okoznak az adott pillanatban. Sokszor nem tudjuk értékelni azt, ami van, amíg azon aggódunk, hogy mennyi minden hiányzik. De ha nem zsúfoljuk tele a napunkat és hagyunk magunknak egy kis helyet, máris könnyebbnek érezzük a többi feladatot. Mindig meg lehet állni egy kicsit és megkeresni azokat a pozitív dolgokat, amelyekkel az adott pillanat megajándékoz bennünket.

Éljen az öngondoskodás!

Lehet, hogy kicsit elcsépelt és ezerszer hallottuk már, amikor az egészséges élet kerül szóba: táplálkozz egészségesen, sportolj rendszeresen és aludj sokat. Ezeket a tanácsokat is mindig elmismásoljuk, ahelyett, hogy komolyan vennénk, mert tényleg számítanak. Persze, csak ha fontosak vagyunk magunknak.  Úgyhogy mostantól azokat az energiákat, amelyeket a kifogások keresésére fordítottunk, csoportosítsuk át arra, hogy elkezdjük megcsinálni azokat.

Tegyünk valami olyat, amit élvezünk!

Nem lehet boldog az életünk, ha nem csinálunk valami olyat, amit élvezünk. Úgyhogy gyerünk, találjuk ki, melyek ezek a dolgok és kezdjük el csinálni. Minél többször, annál jobb. Ha nem tudjuk, hogy vágjunk bele, egyszerűen csak el kell kezdeni figyelni önmagunkat. Mi az, ami érdekel? Mi az, ami szóba jöhet? Régebben mik érdekeltek, mit szerettünk volna kipróbálni, megcsinálni? Kicsit olyan ez, mint ruhát venni. Többet is fel kell próbálni ahhoz, hogy kiderüljön, melyik áll a legjobban, melyik az igazi.

Csak úgy lenni…

Ahhoz, hogy lassítsunk egyet az életen és a fárasztó rohanásból egy pozitív tapasztalat legyen, időt kell szakítani arra, hogy csak úgy legyünk. Ezt többféleképpen is tehetjük: sétálhatunk egyet, leülhetünk csendben egy csésze teával, de akár meditálhatunk is. Ami fontos, hogy megengedjük magunknak azt, hogy értékeljük az élet adta pillanatokat.

Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, jó eséllyel vágunk neki a mókuskerék elleni küzdelemnek. Ahelyett, hogy hagynánk, sodorjon magával egy újabb fárasztó örvény, a fentieket szem előtt tartva, visszavehetjük az irányítást az életünk felett. És a végén még élvezni is fogjuk!

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Semmire sincs időd? Lassíts le és élvezd az életed! Az ÖRÜL 10 pontja

Az ember feltalálta a kereket, hogy gyorsabban fuvarozhasson. Aztán feltalálta az internetet, hogy gyorsabban jusson információhoz. Aztán feltalálta a multitaszkingot, hogy többet dolgozhasson. Aztán megtébolyodott… Modern életünk iróniája: miközben az emberiség a mindennapi életben is munkára fogható technológiák fejlesztésén fáradozik annak érdekében, hogy minél több időt takarítson meg magának, ezt az időt arra fordítja, hogy újabb és újabb dolgokkal kezdjen foglalkozni.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *