LOADING

Type to search

Ajánlom Fashion Főoldal Inspiráció Szépítkezem

Marilyn Monroe 5 stílustippje, amit még ma is érdemes megfogadni!

Share

Sokan, és sokféleképpen próbálták megfejteni a díva varázsát, de még mindig titokkal teli. Egy valami azonban biztos: ízig-vérig nő volt, akitől van mit tanulni. (Legalábbis, ami a stílusát illeti.) 

Marilyn Monroe, a kultikus szexszimbólum, nem csak az ’50-es évekre, de napjainkra is hihetetlen hatással bír. Bevalljuk, hogy elképesztően szexis és vibráló személyiségéért és stílusáért mi is teljesen oda vagyunk.

Norma Jean egy teljesen új, izgalmas színt vitt nem csak a vászonra, hanem a divatba is. A feszülős, olykor sokat mutató, szőkeségét kiemelő fehér ruhái, élénkpiros rúzsa és tűsarkú cipői az idők során védjegyeivé váltak. S bár nem mindannyiunk hétköznapjaiba illeszthetőek jól ezek az elemek (mi például tuti kitörnénk a nyakunkat az első sarkon az ő topánjaiban), egy-egy trükköt sikeresen elleshetünk tőle – ha más nem, alkalmi viseletünkhöz; például partira, randira.

#1 Légy egyszerű és elegáns

Ne cicomázd túl magad. Se az öltözködésedet, se a sminkedet, sem pedig a kiegészítőidet illetően. Marilyn hétköznapi viseletét olyan alapdarabokból állította össze, mint az alakjához illeszkedő garbók, ingruhák, capri nadrágok. Kedvelte a semleges színeket, amik jól kombinálhatók, mint a fehér, a fekete, vagy a bézs.

Tipp: ha megtaláltad az alakodhoz leginkább passzoló szabást, vásárolj be több árnyalatban is az adott ruhadarabból.

 

#2 Légy tisztában az adottságaiddal

Marilyn egy egészen új női ideált hozott be annak idején; a homokóra alakot. Bár az őt körülvevő népes rajongótáborból ítélve, hihetetlennek tűnik, de az ő alakja sem volt tökéletes: a felsőteste aránytalanul hosszú, a dereka amorf módon keskeny és a csípője túl széles volt. De ez csöppet sem számított, mert teljesen tudatában volt minden porcikájának előnyével, és mindig úgy öltözött fel, hogy azokat megfelelően kidomborítsa – eltakarja.

Tipp: mielőtt vásárolni indulnál, nézz utána, hogy a te alkatodhoz milyen hosszúságú szoknya, milyen nyakkivágású felső (stb.) illik.

#3 Élvezd a nőiességed

Szerintünk ez az a pont, amire a legnagyobb figyelmet kell fektetnünk, manapság. Ugyanis kicsit összekeveredtek a férfi-női stílusjegyek: néha erősen el kell gondolnunk azon, hogy az utcán szembe jövő illető úr vagy hölgy volt-e, a bő pólójára, feszülős, bokalengető nadrágjára vagy a pink cipőjére tekintve.

Másrészről; nem csak az öltözködésünktől leszünk igazán nőiesek, hanem attól a belülről fakadó kisugárzástól, hogy elégedettek vagyunk és jó nőnek tartjuk magunkat, a cellulitiszünket, ráncainkat, bőrhibáinkat, plusz kilóinkat elfogadva: és mindazok ellenére.

Tipp: nézd meg magad minden nap alaposan a tükörben, és fedezz fel minden alkalommal valami új, apró részletet, amire büszke lehetsz.

#4 Találd meg a saját stílusod

Mi ugrik be rögtön, ha Marilynre gondolunk? Az érzéki, pirosra kent szája és a kihúzott macskaszemei. Ő tudta, mi áll jól neki, megtalálta, mitől lesz egyedi.

Tipp: menj be egy drogériába, és kísérletezz, vagy vegyél részt egy ingyenes smink-tanácsadáson. Nekünk is tele a sminkes fiókunk különböző árnyalatú rúzsokkal, és amire a legtöbb bókot kaptuk, az fogy a leggyorsabban.

#5 Ne becsüld alá a tűsarok varázserejét

“Adj egy lánynak egy megfelelő cipőt, és ő képes lesz meghódítani a világot.” (M.M.)

Bár mi is egy kényelmes sportcipőben rohangálunk a legszívesebben, egészen máshogy; egy igazi, előkelő nőnek érezzük magunkat egy elegáns magassarkúban. A tűsarkak még a legegyszerűbb ruhát is feldobják, kihangsúlyozzák a járásunkat, a csípőnk mozgását és óhatatlanul is odavonzanak minden férfi-tekintetet.

Tipp: vásárolj többféle sarokméretű cipőt is; és minden alkalommal az aznapi teendőid szerint dönts (de azért a gerinced, talpad, derekad egészségét is tartsd szem előtt a választásnál).

És ami a legfontosabb; a külsőd mindig az önkifejezésedet támogassa. Légy önazonos, és csak olyan darabokat hordj, amire azt tudod mondani: „na, ez igen: ez én vagyok!”.

A pénztárcádnak is jót fog tenni, ha nem költekezel felelőtlenül csak azért, mert valami éppen le van árazva.

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

10 kortalan tipp a kortalan dívától, Audrey Hepburn-től

A szépséges színésznő nem csak a filmvásznon alkotott maradandót, hanem elegáns öltözködésével is belopta magát a szívünkbe. Olyannyira, hogy még most, évtizedek múltán is bőven meríthetünk inspirációt finom és elegáns stílusából. Bár már ötven év is eltelt azóta, hogy Audrey Hepburn Hollywood király…

Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *