LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Mozizom Rácsodálkozom

12+1 extra részlet, amit tuti, hogy nem vettél még észre a Harry Potter filmekben

Share

20 éve már, hogy J. K. Rowling megírta a kis varázslótanonc történetét, azóta pedig egy egész generáció nőtt fel Harry Potter történetén. De tényleg mindent tudunk a filmekről? Lehet, hogy tudunk újat mondani.

Rowling regénysorozatát filmben is megnézhetjük, hiszen a Warner Bros filmstúdió megvette a megfilmesítés jogait, és 2001-ben be is mutatta az első kötetből készült filmet. Most jöjjön 12+1 extra információ, amiket eddig biztos, hogy nem figyeltél még meg. Ugye hogy így van?

1. Dolores Umbridge ruháinak színe

foto: © Warner Bros.

Harry Potter és a Főnix rendje című filmben érkezik a varázslóiskolába, a Roxfortba egy új tanár. Őt Dolores Umbridge-nek hívják, és a Mágiaügyi Minisztérium megbízásából tevékenykedik az iskolában, mint főisnspektor. A szigorú Umbridge mindenkit terrorizál, és ahogy egyre őrültebb és gonoszabb úgy lesz egyre sötétebb az általa  viselt ruhák színe is.

2. Az első rész és az utolsó rész szimmetriája

foto: © Warner Bros.

Míg az első részben (Harry Potter és a bölcsek köve) Hagrid, a Roxfort vadőre Sirius (Harry nagybátyja) motorkerékpárján viszi el Harryt az iskolába, addig ugyanezzel a járművel hagyja el Harry a Privet Drive 4-et az utolsó részben, hogy aztán elinduljon az utolsó küldetésére, amit Dumbledore bízott rá a fiúra, és barátaira.

3.  Rémszem Mordon és Bill Weasley közti hasonlóság

foto: © Warner Bros.

Ugye hogy mennyire hasonlítanak? Ez nem véletlen! A Rémszem Mordont alakító Brendan Gleeson, aki brilliánsan személyesítette meg a sötét varázslatok kivédése tanárt nem más, mint a Bill Weasleyt játszó Domhnall Gleeson édesapja. Wow! Egy családi “vállalkozás”, amiről csak kevesen tudnak.

foto: © Warner Bros.

4. Ez egyik híres trió cseréje

A könyvek szerint Malfoy legjobb barátai Crack és Monstro voltak, ám a filmben a Crackot alakító színészt letartóztatták a 6. film forgatása előtt, így az utolsó két filmben nem szerepelhetett. Helyette egy új színészt szerződtettek, ő Blaise Zabini, aki Draco Malfoy mindenre elszánt gonosz barátját alakítja.

foto: © Warner Bros.

5. Várandós Bellatrix Lestrange

A félvér herceg című film forgatásakor Helena Bonham Carter már várandós volt. A stáb ezért úgy döntött, hogy bő ruhákkal rejtik el a színésznő domborodó hasát. A gonosz boszorkányt csak közeli felvételek mutatták és mindig valamilyen tárgy, vagy bútor mögé volt rejtve a jeleneteikor.

foto: © Warner Bros.

6. „Ott nyílok, ahol zárul.”

Az első Harry Potter könyv 1998-ban jelent meg, ez az évszám, amikor a Roxfort csata játszódik az utolsó könyv szerint. Harry Potter első kviddecsmeccsén (az első könyv során) elkapja a cikeszt, amin a következő felirat szerepel “Ott nyílok, ahol zárul.”A cikeszt később Dumbledore halála után Harryre hagyja, ám a Mágiaügyi Minisztérium azt hiszi, hogy valamit rejt a cikesz. Harry a Voldemort elleni utolsó csatában tényleg felhasználja a cikeszt, ami a feltámadás kövét rejti. Tehát amikor a cikesz először kinyílt, az évszám is, ahol zárul az egész történet. Csavaros igaz?

foto: © Warner Bros.

7. Valódi érzelmek a filmvásznon

Emlékszel azokra a jelenetre az első filmben, amikor a diákok első alkalommal lépnek be a Nagyterembe, hogy részt vegyenek az iskola ünnepségén? A gyerekek meglepett arca ebben a pillanatban valódi volt: a Harryt, Ront és Hermionét és a többieket alakító színészek itt látták meg a film díszletéül szolgáló termet és a dekorációt.

8. Mit keresett az utolsó részben Cho Chang? 

foto: © Warner Bros.

Emlékszel Cho Chang-ra, Harry Potter első szerelmére, aki szintén megjelenik az utolsó filmben? Cho itt iskolai egyenruhát viselt, és a Roxfortban volt más diákokkal, mintha még mindig az iskolába járna. Ami elég fura, hiszen Cho egy évvel idősebb volt Harry-nél és már végezni kellett volna az iskolában, hiszen az utolsó részben már Harry is végzős.

foto: © Warner Bros.

9. Hermione és patrónusa

Ron Weasley patrónusa egy Jack Russell Terrier vadászkutya, amelyet néhány vidékeken a vidrák üldözésére használnak. Hermione patrónusa pedig vidra, ami azért érdekes, mert a fiú és a lány 6 köteten keresztül tagadja nagyjából, hogy éreznek egymás iránt valamit. A hetedik kötetben azonban egymásra találnak, mindenki nagy örömére.

foto: © Warner Bros.

10. Tonks hajszíne

A könyvekben Nymphadora Tonks-t olyan boszorkányként írják le, aki képes megváltoztatni a megjelenését. Többször szerepel a könyvekben rózsaszín hajjal, de ezt a filmekben nem vették át, nehogy Umbridge-hez hasonlítsák az emberek. A filmben Nympadore így lila színű hajat kapott.

foto: © Warner Bros.

11. Draco Malfoy felesége

Az utolsó film epilógusában megjelenik a felnőtt Draco Malfoy, akit Tom Felton alakít. Ebben a jövőbeli kitekintésben látható Draco és könyvbeli felesége, Astoria. Az Astoriát alakító színésznő Jade Gordon akkoriban valóban Tom Felton barátnője volt, így szívességből vállalta el, hogy néhány másodperc elejéig házaspárt alakítanak pasijával Tommal.

foto: © Warner Bros.

12. A családfa és a Starbucks 

A Főnix rendje című filmben, amikor Harry megvizsgálja Sirius családfáját a falon, akkor látja, hogy a családfa nem tiszta ágát (azokat a rokonokat, akik nem követték a szabályokat) fekete lyukakkal tüntették el. Ám a családfa mellett egy vicces jelet is felfedezhetünk a családfán: úgy tűnik, hogy a Black családnak van egy kis része abban, hogy a Starbucks létre jöjjön 🙂

foto: © Warner Bros.

+ 1 Hermione és Viktor újra találkozik

A Tűz serlege részben közel került egymáshoz Hermione és a Drumstrang iskola egyik diákja Viktor Krum. Krum szintén a Trimágus tusa résztvevője, és a negyedik részben több romantikus jelenetet kaptak Hermione-val. Az utolsó filmben újra felbukkan Bill Weasley és Fleur esküvőjén Viktor, és felkéri táncolni Hermionét, ami Ronnak kifejezetten nem tetszik. Ezeket a jeleneteket végül nem rakták be az utolsó filmbe a készítők.

Neked megvolt valamelyik “titkos” részlet? Melyik a kedvenc Harry Potter részed? 

forrás

http://goodstuff.hu/2016/08/24/roxfort-kavezo-nem-csak-harry-potter-rajongoknak/

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

 • 1

You Might also Like

5 hozzászólás

 1. Dorcica320 2019-04-23

  Nagyon király! Tök jó, hogy észrevetted ezeket a részleteket és meg is osztottad velünk. Hajrá, így tovább!

  Válasz
 2. Kira 2020-01-12

  Nagyon szuper én imádom a Harry Pottert aki még nem olvasta el, nézte meg a filmet szerintem feltétlenül tegye meg szuper jó a film is kB felrobban z az izgulastol ami benne van én pl ma is megneztem az egyik részét is és tökre izgultam pedig már vagy 10000x megneztem! Igazából pedig gratulálok aki ezt így leirta és levezette nekünk hálásak lehetünk neki mert amit még eddig nem tudtunk azt most megtuttuk köszönjük szépen ezt szerintem mindenki nevében mondható aki elolvasta ezt az oldalt és szereti is a Harry Pottert! Így tovább és megegyszer köszönjük hogy megosztottad velünk én pedig amit leirtam hogy olvassátok el, nézzétek meg filmben tényleg tegyétek ezt!!!! Szuper joooo! 🙂🙂🙂🙂

  Válasz
 3. Riri 2020-08-31

  Thank you very much for sharing these hidden details with us! I’m the biggest fan of the Harry Potter series! Please continue to analyze the hidden details !!! Share even the smallest funny or interesting things with us. So thank you very much !!! ☺️😉👍🌈 ♥ ️

  Válasz
 4. Jazmin 2021-03-07

  +1: Blaise Zambini megjelenik nem csak az utolsó 2 részben,hanem azz elsőben is mikor Draco Malfoy bemutatkozik Harrynek

  Ui.:Bocsi ha ez nem így van de szerintem ő volt az 🙂

  Válasz
 5. Nekem ezek fel sem tüntek köszi , hogy megmutattad csak így novább

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *