LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Kipróbáltuk Szépítkezem

„A hely, ahol a világ összes pénzét el tudnám költeni…”

Share

Mit szólnál egy olyan varázslatos bolthoz, ahol nem létezik az idő? Mert a történelem újra és újra megismétli önmagát – a divatban. Feljegyzések a Szputnyik shopban tett látogatásomról.

Amikor a főszerkesztőnek megemlítettem, hogy a Szputnyik shopba készülök, megrázta a fejét és annyit mondott: Csak óvatosan…

Valami egészen félelmetes és bizarr dolgot képzeltem el, de ez a félmondat csupán annyit rejtett, hogy a Szputnyik Shopban a világ összes pénze nem lenne elég ahhoz, hogy elégedetten, megfelelő mennyisséggel induljak haza.

Miért? Olyan drága és borzasztó a készlet?

Közel sem.

A Szputnyik shop maga a mennyország azok számára, akik szeretnek különbözni. Akiknek nem mindegy, mit viselnek.

Rendben, nem a ruha teszi az embert, ezt jómagam is tudom, de amióta világ a világ, az öltözködésünk mi magunk vagyunk. Én valahogy minden egyes ruhámban, a szakadt „játszóstól” az elegáns darabokig, saját magamat látom. A személyiségem egy része textil formában. Így gondolkodik az üzlet is.

A sajnos (vagy nem sajnos) világéletemben gyűlöltem ruhát vásárolni. Igen-igen, nő létemre. Bizony. Sosem tudtam csak úgy céltalanul csatangolni, hiszen minden ilyen alkalommal kizárólag a tömeggyártásban készült „ruhakölteményeket” láttam vállfákra aggatva, semmi mást. Egyéniséget kialakítani? Felejtsd el.

Általában amikor szükségem volt új ruhára, akkor tudatosan berobogtam az adott üzletbe, megvásároltam és már szaladtam is haza – kerültem a felesleges „még ezt is nézzük meg” köröket. Itt azonban a szárnyaló képzeletemnek csak a záróra szabhatott határt…

Igyekeztem nagy erőkkel megfogalmazni a fejemben, hogy mi is a Szputnyik Shop. Az egyik eladó mosolyogva annyit felelt: „Divat a múltból, stílus a jövőből.”

De legyünk egy kicsit konkrétabbak. Mit találsz, ha a Szputnyikba lépsz?

Elképesztő mennyiségű ruha, kiegészítő, cipő és csecse-becse. Cifrázhatnám mindezt különböző jelzőkkel, de nem szívesen címkézném fel a kínálatot… Bár saját magamat nagyon nehezen kategorizálom be, azt mondják rám, én olyan „alteros” vagyok.

Csak a mihez tartás végett: itt ennek semmi jelentősége!

Végre egy üzlet, amely nem azt süvölti a vásárló arcába, hogy legyél ilyen, most ez a divat! Nem kell konkrét irányzatot követned ahhoz, hogy találj valami kedvedre valót. A Szputnyik shop legfőbb célkitűzései között szerepel a kezdetektől fogva, hogy minden betérő vásárló a saját személyiségéhez megfelelő darabokkal távozhasson – mind ezt úgy, hogy nem hagyja ott egy egyetemista sem a lakbérre valót.

 

Azonban nem csak ebben annyira különlegesek az üzletek. A Szputnyik nem csak azért tart vintage kincseket, hogy rátaláljunk önmagunkra. A kisszériás, egyedi tervezésű kollekciókat, a régi idők kiegészítőit a környezettudatosság szellemében árusítják.

A ruhaipar a legkörnyezetszennyezőbb iparágak között „jeleskedik”, hiszen a kifejezetten egyetlen szezonra gyártott ruhadarabok készítése rendkívüli mennyiségű energia és víz felhasználásával jár. Majd aztán hónapokkal, de gyakran már hetekkel később nehezen lebomló hulladékként végzik.

Nos, itt nem ez történik. Az itt talált kincsek feladata nem az, hogy egyszer örömet okozzanak, majd a kukában végezzék, hanem az, hogy tovább éljenek a vadászat végén a vásárló ruhatárában.

Egyetlen „bánatom” a Szputnyik Shoppal kapcsolatban, hogy remekül kialakított webshopot is üzemeltetnek. Még a lakásból sem kell kitennem a lábam, anélkül is elkaphat a vásárlási láz…

Na, Te melyikbe mész?

Irány a Szputnyik shop D-20 két percre az Astoriától, Dohány utca 20. alatt, vagy

Szputnyik shop K-22 az alábbi címen: 1061 Budapest, VI. Király u. 22. (Káldy u. 1.)!

A webshopot ITT találod!

Szputynik Shop a Facebookon!

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *