LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Élem Mozizom

Öt film dolgozó anyákról, amelyből erőt meríthetsz

Share

Ha ezeket megnézed te is belátod majd, hogy mi, dolgozó anyák vagyunk a legtökösebbek a világon, igaz csajok? (Naná, de azért néha nem árt megnézni egy-egy inspiráló történetet sem.)

Erin Brockovich, zűrös természet

Erin, a háromgyermekes anya igaz története, aki bekönyörgi magát egy ügyvédi irodába adminisztrátornak, majd az évszázad egyik legnagyobb céges perét viszi végig egy ipari mogul ellen. A történet igaz, bár azóta Erinről nem igazán tudunk, annyi biztos, hogy karakterét nagyon megszerettük, ráadásul Julia Robertsnek Oscar-díjat is hozott. Nagyon felszabadító nézni ezt a filmet, hiszen a végére úgy érezzük, hogy néha a “földi halandók” is képesek legyőzni a gyárakat, és az iparmágnásokat.

Rossz anyák

Tegye fel a kezét, aki még soha nem felejtett el egy szülinapi tortát, vagy beadandó feladatot, vagy suli utáni foglalkozást? És most az tegye fel a kezét aki ezen nem szorongott, esetleg még sírt is, és közben azt szipogta: “Rossz anya vagyok!” Pedig nem vagy az. Ha már ez egyáltalán eszedbe jut, akkor biztosan nem. A filmben Mila Kunis az, aki szembenéz a ténnyel: nem bír mindent egyedül. És a tanuláság, hogy nem is kell.

Csak tudnám hogy csinálja!

Mármint az örökös egyensúlyozást a család és a karrier között? Hát ez az! Néha mi sem tudjuk, de azért nekivágunk nap, mint nap. És van, amikor jobban sikerül, és van, amikor egyáltalán nem. Sarah Jessica Parker a szokásos neurotikus nő szerepében ugyan egy kicsit idegesítő, de ettől még szeretjük ezt a filmet, már csak azért is mert benne van Pierce Brosnan. És végre egy olyan történet, ahol a férfi támogató, és mi ennek is nagyon örülünk, mert tudjuk, hogy nem tudnánk egyedül működtetni ezt a család nevű cirkuszt. Szóval hajrá apukák! Szükségünk van rátok!

Csokoládé

Vianne (Juliette Binoche) és az ő kalandja. Újra meg újra képesek vagyunk megnézni ezt a mesét, ahol az anya egyáltalán nem tökéletes, sőt! Karaktere megmutatja, hogy nekünk is folytonos változásra és kompromisszumra van szükségünk ahhoz, hogy élni tudjuk az örökké változásokkal teli életünket. A francia városka, mint díszlet, és a csokoládé formába öntött mesterművek, csak cseresznyék a hab tetején. És akkor még nem is szóltunk a többi női főszereplőről. Judi Dench zseniális, mint mindig.

Szép kis nap!

Melanie Parker (Michelle Pfeiffer) csak ezt az egy napot szeretné túlélni. Az eső esik, a gyerek lemarad a hajókázásról, neki viszont karrierje egyik legfontosabb tárgyalására kellene mennie. Szerencsére jön George Clooney, aki a segítségére siet. Pergő párbeszédekkel és váratlan helyzetekkel teli film, amiben egyébként semmi váratlan nincs, hiszen ilyen egy nap, ha borul a gyerek programja. Majdnem. A nap végére persze minden rendbe jön. Jó, azért egy kicsit váratlan, hogy Clooney siet az anyuka megmentésére, ilyen nem minden nap esik meg velünk.

Mi is ezt kívánjuk nektek! Bármilyen nehéz is volt a nap, az biztos, hogy vége, és jön egy következő, ami már nem lesz ilyen nehéz. (Vagy de, viszont azt is megoldod, te, Wonderwoman…)

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

Az anyaság nem csak könny és lehányt ruha! De igen, ez is a része

Nem, nem csak lerépázott póló, fájó mellbimbó és dzsuvás lakás. De meg kell mutatni ezt is, még akkor is, ha sokaknak nem tetszik. A múlt héten egy remekül rajzoló norvég édesanya, Jade Nordahl képein keresztül mutattuk be a hétköznapokat: Ennyire őszinte és vicces rajzokon még sosem láttuk az anyaságot Mert …

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *