LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

18 tökéletes érzés, amit csak az ért, aki szereti a zenét

Share

Van egy idézet, ami így szól: A zenének a férfiszívben tüzet kell szítania, és könnyet fakasztania a női szemből. Beethoven mondta ezt, és mi ezzel egyet is értünk. De jöjjön még tizennyolc olyan érzés, amit csak a zene szerelmesei ismerhetnek.

1. Mikor egy régi kedvencet újra felfedezel, és hirtelen minden, MINDEN érzés visszajön a múltból.

2. Mikor annyira tetszik egy dal, hogy direkt nem hallgatod rongyosra, nehogy megund.

3. Egy új dalra lelsz és már az első tíz másodperc után tudod, hogy ez is a kedvencek közé kerül.

4. A fülhallgató bedugva a füledben, és jön egy dal, amit még eddig nem hallottál. De annyira jó, hogy abbahagysz minden mást, és csak a zenére figyelsz. Aztán azon kapod magad, hogy újra meg újra meghallgatod.

5. Az év legrosszabb napja van. Aztán eszedbe jut egy dal, ami felvidíthat. És persze meg is történik.

6. Rossz passzban vagy. Sőt, inkább úgy mondanám, hogy egyáltalán nem találod a helyed. Aztán hirtelen jön egy zene, ami úgy érzed csak neked szól. Mintha neked írták volna. És akkor megköszönöd: Köszönöm zenei istenek, hogy a tökéletes aláfestő zenét megalkottátok a fájdalmamhoz…

7. Amikor annyira fáj egy melódia, hogy hangosan bömbölsz rajta. Igen. Újra meg újra. És nem, ezt egyáltalán nem találod cikinek.

8. Rálelsz egy régi kedvenc feldolgozására vagy akusztikus verziójára. Erről pedig napokig beszélsz a barátaidnak.

9. A kedvenc bandád koncertjén vagy, és úgy érzed egy másik univerzumba keveredtél, ahol csak te vagy, és az a néhány ezer többi rajongó.

10. Amikor meghallasz egy élő verziót egy régi kedvenctől, az olyan, hogy … áh! Erre nincsenek is szavak. Művészet a legtisztább formában.

11. A buli közepén megszólal AZ a dal, és te elveszíted a fejed.

12. Találkozol a “zenei lelki társaddal”. Ezt a kapcsolatot más nem is értheti.

13. Az életed nagyobb és fontosabb eseményeihez pontosan tudsz kötni egy-egy dalt.

14. Mikor rájössz, hogy a kedvenc zenészed/zenekarod új albumon dolgozik. JÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ DE JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

15. Egyedül vagy és semmi más dolgod nincs, mint elmerülni a zenében. Újrahallgatsz régi kedvenceket, és bemutatkozol néhány újnak. Ez neked pont annyira boldogító élmény, mint másnak egy egzotikus utazás.

16. Viszonylag ritkán történik meg veled, de ha megtörténik akkor az maga a varázslat: egy régi kedvencből tökéletes feldolgozás készül. És (ez már tényleg hihetetlen) de jobb, mint az eredeti. Hogy lehetséges ez?!

17. Bármilyen reggeled is van/volt, mikor elindulsz otthonról és bedugod a fülhallgatót a füledbe már a saját filmedben vagy, aminek te vagy a főszereplője.

18. Úgy gondolod, hogy semmi nem olyan tökéletes a világon, mint a zene. Átérezni a varázsát újra, meg újra fantasztikus érzés, aminek a rabja vagy…

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

12 ok, amiért egy koncert *szinte* a legjobb terápia!

Miért is? Élettani hatásai fontosak, és jók! Össze is szedtük, hogy lásd miért jó neked. Meglátod a végén te is egyet fogsz érteni velünk! (És már nézed is, hogy a kedvenc zenekarod mostanában hol lép fel!) 1. A légkör, ami magával vonz Amint belépsz a koncert helyszínre azonnal érezni fogod a helyiségben …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *