LOADING

Type to search

Ez+az Rácsodálkozom

Ők hogyan teszik fel a *nagy* kérdést? Íme a brit uralkodócsalád eljegyzési körképe!

Share

Legutóbb Katalin és Vilmos eljegyzésének gratulálhatott az egész világ, ám most újra elő lehet készíteni az ünnepi teáscsészéket Angliában, ugyanis állítólag közeledik egy újabb jeles bejelentés…

Az elmúlt néhány hónapban rengeteg pletyka keringett Harry herceg és barátnője Meghan Marke eljegyzéséről, de a hivatalos bejelentés még várat magára. A királyi család rajongói jól tudják, hogy az eljegyzés bejelentése a palota feladata, ráadásul előzőleg a királynő és a jegyespár privát találkozójára is sor kerül. Nos, ameddig ez nem történik meg, nosztalgiázzunk azon, hogy az uralkodócsalád többi párja hogyan jelentette be anno az eljegyzését, és milyen eljegyzési fotóik voltak.

 

Az Anyakirálynő (Erzsébet brit királyné) és VI. György király

foto: http://www.countryliving.com/

Állítólag háromszor is megkérdezték Erzsébet királynét (született: Elizabeth Bowes-Lyon), mire igent mondott VI. György királynak. Végül az örömhírt a The Royal Telegraphy jelentette be 1923. január 23-án a palota jóváhagyása után. A jegyes párról az akkori kor szerint fekete-fehér eljegyzési fotó készült, amit Erzsébeték londoni lakóhelyén rögzítettek. Az Anyakirálynő 101 éves korában hunyt el, megélte dédunokái Vilmos és Harry születését is. Férje, György király 1952-es hirtelen halála nagyon megviselte az uralkodónőt, 1953-ban le is mondott címéről, így lánya II. Erzsébet került a trónra.

II. Erzsébet királyné és Fülöp edinburgh-i herceg

foto: http://www.countryliving.com/

Közel 70 éve már, hogy az ifjú Erzsébet hercegnő és Fülöp herceg (aki hadnagyként szolgált akkoriban) bejelentette, hogy eljegyezték egymást. Fülöp egyébként harmad unokatestvére volt II. Erzsébetnek, ám ez akkoriban nem számított problémának. A bejelentést ezzel a szöveggel hozták nyilvánosságra 1947-ben: “Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, hogy Mountbatten főhadnagy (Fülöp) leánykérésére a király örömmel adta beleegyezését ” Tudtad, hogy 2007. november 20-án a királyi pár 60. házassági évfordulóját, azaz gyémántlakodalmát ünnepelte? Nem semmi hosszú házasság az övék! A királyi párnak 4 gyermekük van, és II. Erzsébet királyné Nagy-Britannia leghosszabb ideig regnáló uralkodója, a maga 91 évével.

Margit hercegnő és Anthony Armstrong-Jones

foto: http://www.countryliving.com/

II. Erzsébet királynő húgát Margitot 1959-ben jegyezte el Anthony Armstrong-Jones. A királyi család a karácsonyi készülődéssel volt elfoglalva, így meglepetésként ért mindenkit a hír. Az eljegyzési fotók Windsor kastélyéban egy nappal az eljegyzés bejelentése után készültek. A riporterek is úgy írták le az egészet, hogy meglepetés, de örömteli. Erzsébet királyné, Margit nővére az esküvő alkalmából Snowden grófjává tette Margit leendő férjét, aki egyébként fényképészként dolgozott.

Károly herceg és Lady Diana

foto: http://www.countryliving.com/

Több hónapnyi találgatás után 1981. február 24-én jelentette be a Buckingham palota délelőtt 11-kor, hogy Dianca Spencer elkötelezte magát Károly herceg mellett.  Lord Maclean a királyné és az edinburgh-i herceg nevében a palotában rendezett ünnepségen a következő nyilatkozatot adta közre: “Nagy örömömre szolgál, hogy a királynő és az ír királyi herceg szeretett fia, a walesi herceg, nőül veszi Lady Diana Spencert.”

Állítólag a bejelentés előtt csak 3 héttel mondta el szándékát Károly herceg, így az eljegyzés után a BBC riporterei azonnal lecsaptak a férfire, akit Diana előtt több nővel szóba hoztak. Mindenki Kamillára fogadott, aki állítólag szeretője volt a férfinek (és későbbi felesége, de erről kicsit lejjebb írunk), az eljegyzést azonban kitűzték, és hamarosan követte a világraszóló esküvő, amit több millió ember követett a tévén keresztül, ahogy azt is, hogy a házasságuk lassan tönkre megy és váláshoz vezet.

William és Harry szerint Diana volt a legjobb anya a világon

András herceg és Sarah Ferguson (Sára yorki hercegné) 

foto: http://www.countryliving.com/

1986 március 19-én a Buckingham-palota kapujára kiragasztott papíron közölték a világgal, hogy megtörtént András és Sarah között az eljegyzés. A királynő aláírásával rögzített bejegyzést szerint nagy örömmel jelentették be, hogy újabb közelgő királyi esküvő van kilátásban. András és Sarah első közös megjelenése párként a BBC tévé előtt volt, ahol a szerelmesek viccelődve hangoztatták, hogy miért szerettek egymásba. András szerint szerelme vörös haja volt az egyik dolog, ami lángra lobbantotta a szívét.

Anne hercegnő és Timothy Laurence

foto: http://www.countryliving.com/

Miután Anne hercegnő első házassága zátonyra futott Mark Phillips-szel 1992 áprilisában, a királyi család inkább óvatosan próbálta a hercegné szerelmi életéről nyilatkozni. Ám minden hiába, hiszen nemsokkal később Timothy Laurence királyi haditengerészeti parancsnokságának vezetője eljegyezte Anne hercegnét, amit december 5-én a Buckingham palota a pletykák megcáfolására meg is erősített. A második eljegyzés bejelentéséhez nem készültek hivatalos fotók, így a palota sem tudta közleménybe adni.  A lagzira sem kellett sokat várni, a pár december 12-én össze is házasodott Skóciában.

Eduárd wessexi herceg és Zsófia hercegné

foto: http://www.countryliving.com/

Sokáig pletykálták, hogy Eduárd (aki egyébként 9. a trónöröklési rangsorban II. Erzsébet 3. fiaként) titokban homoszexuális, ám a herceg hivatalosan közölte, hogy nem. 1999 januárjában 5 év kapcsolat után el is jegyezte Sophie Rhys-Jones (Zsófia hercegnét), akivel 1993-ban találkoztak. Zsófia hercegné 2003-ig saját PR vállalatát vezette, majd felhagyott ezzel, és csak a palotának szenteli életét és hivatalos ügyekben vesz részt férjével.

Az eljegyzési fotókat a St James-palotában készítették, ahol a Zsófia bevallotta, hogy ultimátum révén harcolta ki az eljegyzést, de mivel a legjobb barátok Eduárddal, és emellett szerelmesek is, így ez nem volt akadály.

Károly herceg és Camilla Parker-Bowles

foto: http://www.countryliving.com/

A pár egy ünnepségen jelentette be házassági szándékukat 2005-ben a Windsor kastélyban. Az eljegyzési nyilatkozatukban szerepelt az is, hogy Károly fiai (Vilmos és Harry herceg) is támogatják apjukat a döntésben, és szeretnének neki sok boldogságot kívánni a jövőben. Később a királynő is kiadott egy nyilatkozatot (állítólag pusztán formaiságból), amiben kifejezte, hogy örül fia Károly boldogságának.

Vilmos herceg és Kate Middleton

foto: http://www.countryliving.com/

Ahogy változnak az idők, úgy lesz a házasság és eljegyzés bejelentése egyre modernebb. Sok találgatás után Vilmos herceg végre feltette a kérdést Katalin (született Kate Middleton) édesapjának (Michael Middletonnak), aki jóváhagyta a leánykérést. A királyi palota 2010 november 16-án jelentette be a Twitteren, hogy Vilmos és Katalin hamarosan összekötik az életüket.

gsbox_banner

forrás:

 

http://goodstuff.hu/2017/09/24/17-foto-az-orult-luxusrol-dubaiban/

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *