LOADING

Type to search

Fashion Inspiráció Szépítkezem

Színes ékszerek (nem csak) merész nőknek!

Share

Egy Zalaegerszeghez közeli kis faluból indultak hódító útjukra ezek a csodás ékszerek, melyeket finom stílusukkal és sokféle színükkel bármilyen alkalomra hordhatunk. Ha egyszer meglátjuk őket, soha többé nem mennek ki a fejünkből és csak azon gondolkozunk, hogy melyik legyen a következő, mert egy nem elég. Interjú Mrázik Vicával a Papillon kézzel készült fonalékszerek megalkotójával.

Hogyan indult a vállalkozás, mi indította el benned az ötletet?

Textiltervezőként végeztem, de végül úgy alakult, hogy mégsem helyezkedtem el ebben a szakmában, viszont szerettem volna a textileknél maradni, még ha kisebb tárgyak megalkotásával is. Így jött létre tavaly nyáron a vállalkozásom, amelyben fonalból készítek ékszereket. Tavaly júliusban voltam először a termékeimmel egy design vásáron és azóta nincs megállás.

Milyen volt a kezdet?

Kicsit magától értetődő volt, talán azért is, mert egyre nagyobb igény van a hazai kézműves dizájn termékekre. Rengeteg a vásár országszerte és sok az olyan oldal és egyre több az olyan bolt, ahol tudjuk ezeket értékesíteni. Sok példa is van már előttünk, hazai alkotók előtt, így piacot sem volt nehéz találni neki.

Milyen különlegességeik vannak az általad készített ékszereknek?

Ezek úgynevezett fonalékszerek, amelyek kötélre készülnek és hímzőfonallal vannak betekerve, vagyis az alapanyagok végtelenül egyszerű, hétköznapi anyagok, mégis különleges hatást lehet velük elérni. A színekkel játszva lehet egy ékszer elegáns, vagy hétköznapi, vidám viselet is. Úgy érzem, hogy az emberek a merész színvariációk és az élénk színkombinációk miatt találják érdekesnek, ezért szívesen viselik az ékszereimet.

Hogy történik egy új darab megalkotása, van valami, ami inspirál, ami ötletet ad?

Igazából az inspiráció állandóan jelen van. Most már sokszor a vásárlók visszajelzéseit is figyelembe veszem, vannak kedvenc színek, amelyek kelendőbbek és ezeket többet is használom, de mindig szeretek kitalálni valami újat is. Karácsonykor is lesz egy minikollekció, amihez még egy plusz elemet és selyemfonalat fogok használni, ezáltal szeretnék különleges, ünnepi hatást elérni. A megújulás is mindig egy nagy inspiráció, fontos, hogy mindig valami újjal álljon elő az ember.

Említetted az előbb, hogy vannak színek, melyeket szívesebben vásárolnak. Melyek ezek?

A menta, a lazac és a türkiz. Ez az színkombináció, amelyet mindig csinálok, mert ezeket nagyon szeretik az emberek. De ott van a fekete-fehér is, ez egy olyan klasszikus párosítás, amely soha nem megy ki a divatból. A legtöbben a rózsaszín és a türkiz darabokat keresik és kedvelik. Ezekből sem szabad soha kifogynom.

Milyen termékeket készítesz?

Fülbevaló, nyaklánc és karkötő. Fülbevalóból kétféle is van: az egyik egy pici bedugós, amelynek bőr van a közepében és vannak a nagyobb darabok, amelyeket inkább nyárra készítettem. A karkötők is kétféle méretben vannak, és van még a rövid fazonú nyakláncom.

Az elmúlt kicsit több, mint egy évben milyen visszajelzéseket kaptál?

Nagyon szeretek vásárokon részt venni, jó érzés személyesen is találkozni a vásárlókkal, szerencsére egyre több visszatérő is van közöttük. Mindig nagyon sok pozitív visszajelzést kapok tőlük, igaz eleinte inkább különleges alkalmakra vásárolták, de most már egyre többen veszik és hordják hétköznapokra is. Ezek a vélemények mindig nagyon inspirálóan hatnak rám és visznek előre.

Hol lehet megnézni és megvásárolni a termékeidet?

Egyelőre Budapesten az Astoriánál a Le Petit Design-ban és Zalagerszegen a Pitypang dizájnban, valamint november 23-án lesz a Csészényi Design vásár és ott is megvásárolhatók lesznek a Rákóczi téren a Görbe Bögre kávézóban. Itt az emeleten lesz ez a nagyon családias hangulat vásár, ahol kávézás közben lehet nézelődni és vásárolni.

Milyen terveid vannak még a jövőre nézve?

Készülök egy új típusú nyaklánccal, amely az előbb is említett különleges selyemfonalból készül és lesz rajta még egy gyöngy elem, amely ünnepi hangulatot kölcsönöz majd neki. A Soady Art-tal közösen van egy közös szettünk, amelyhez Soady Art, azaz Andi adja a fülbevalót, én pedig a karkötőt. Ezt a szettet ráadásul díszdobozban kínáljuk, ezért karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

Mi az, amit szeretnél üzenni az ékszereiddel?

Nagyon szeretem a színeket és az ékszereimmel szeretném bátorítani az embereket is arra, hogy ne csak nyáron hordjanak színes ékszereket, hanem legyenek merészek és a sötétebb évszakokban is bátran viseljenek egy kis színt.

Mi biztosan így fogunk tenni, mert Vica ékszerei tökéletesen feldobják még a legsötétebb téli napokat is!

(A nyitóképet Szendi Péter készítette.)

gsbox_banner

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *