LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció

„Arra vagyok a legbüszkébb, hogy mindent a saját erőmből értem el…”

Share

Hogyan toppant az életedbe a címkejáték?

5 évvel ezelőtt megszületett a kisebbik lányom, és különleges játékot szerettem volna neki. Akkor fedeztem fel a rongyikat, amiket a babák gyűrögetni és rágcsálni tudnak. Azt gondoltam, mennyire jópofa és könnyedén elkészíthető játék ez. Az alkotás nem állt tőlem távol, korábban is készítettem már táskákat, kis neszesszereket, így megpróbálkoztam ezzel is. Az első darabok neki készültek, majd az ismerőseim körében is egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott a címkerongyik iránt. Idővel továbbgondoltam, elkészültek a különböző kockák és figurák, ekkor már Facebookon bonyolítottam az eladásokat.


Hol szerzed be a szükséges alapanyagokat a játékokhoz?

Külföldön találtam egy remek helyet, ahol digitális anyagnyomtatással készülnek el a textilek. Ez a módszer tűpontos és gyönyörű anyagokat eredményez. A játékok töltőanyagai teljesen antiallergének. A fagolyók és fakarikák – amelyek szintén szerves részei a játékoknak – kezeletlen natúr bükkfából készülnek, azokat egy esztergályos készíti Budapesten. Nem oldódik belőlük semmi, és ami fontos, hogy nem jönnék szét a fa rostjai a használat során.

Mindegyik termék 100% Öko-Tex pamut, amely káros anyagtól mentes. Pamut és poliészter szalagokat használok hozzájuk, amelyek szintén nem eresztik a színűket a mosás során. Nyilván elhasználódnak a játékok az évek alatt, de színük nem oldódik, nem kopik.

Mi a legfontosabb ismertetőjegye a termékeidnek? Hogyan épül fel a termékpalettád?

Hathetes koráig a gyerkőc csak foltokat lát, a nagyon élénk és kontrasztos dolgokat veszi észre. Mivel a termékeimben a színek és a formák dominálnak, ezzel serkenthetjük a gyermek mozgását. Később mindenhez hozzányúlnak és a tárgyakon az apró, könnyen fogható dolgokat keresik. A címkék felülete recés, ami szintén stimulálja őket. Fogzás idején szívesen rágcsálják a babák a rongyikat, ezzel tudják enyhíteni a fájdalmat. Éppen ezért a címkerongyik három rétegűek, így tökéletesen felszívják a nyálat alvás és fogzás idején is.

A finommotorikus készségét tudja fejleszteni nagyobb korában a fagolyók és karikák birizgálása. A babakockával nagyon jól lehet motiválni a kúszni tanuló babát is, ha elgörgetjük előtte, megpróbál majd odakúszni hozzá. A piramis játék egy logikai torony, amely egy kúpalakú formából és hat különböző nagyságú korongból áll.  A kúpra az egyre kisebb korongokat kell felhelyezni, és ezzel fejleszthető a kicsi logikai készsége.

A termékkínálatban már több, mint húsz állatka megtalálható, köztük a varázslatos unikornis is. Karácsonyra pedig bővül a csapat pingvinnel és szarvassal. Ezeket magukkal tudják vinni, és nagyobb gyerekeknek is adható, akiknek már nem vásárolnának címkerongyit.

Idén a babáknak is lehet saját karácsonyfája, ugyanis készítettem egy textilfát, ahol a díszeket címkék alkotják, így nyugodtan rágcsálható, cipelhető, lehet vele aludni és az ünnepek után is díszítheti a babaszobát.

Minden termékem legfőbb ismertetőjegye a sok-sok címke… 🙂

Ezek szerint a játékok nem csak babáknak készülnek…

Bár a cégnévben az szerepel, hogy babajátékok, természetesen nem csak kicsiknek vásárolhatóak a termékek, vannak, akik kifejezetten kisiskolásoknak vásárolják meg a címkeállatkákat.

Kizárólag egyéni megrendeléseket teljesítesz?

Így van. Meg lehet nézni, milyen alaptermékeim vannak, ezután a vásárló kiválaszthatja az anyagot. A levelezésben megbeszéljük vannak-e egyéni kérések, esetleg szeretne-e névhímzést a játékba. Az elkészítési határidő 3-4 hét.

Ha egy törzsvásárló ír, hogy hamarabb lenne szüksége egy játékra, akkor őket előreveszem – honorálva ezzel azt, hogy tőlem vásárolnak továbbra is. Nincsen minimális készletem, nagyon ritkán járok vásárokra, mert kezdettől azt tartottam fontosnak, hogy ezek nem sorozatgyártott termékek. Amilyen játékot kézhez kap a vásárló, arról tudja, hogy azt csak és kizárólag az ő gyerekének készítettem személyre szabottan.

Hányan alkotjátok a vállalkozást?

A logisztikai részben segít nekem egy másik vállalkozó mami, ő intézi az ügyfélkezelést, illetve a szállítással kapcsolatos teendőket. A varrást nem mertem kiadni a kezemből, ezt a részét továbbra is egymagam végzem. A KisTojás babajátékok rendkívül figyelemigényes termékek. Fontos a precizitás, hiszen ezeket fogja rágcsálni majd a gyerkőc.

Vállalkozó nő vagy és egyben édesanya is. Hogyan szervezed össze a hétköznapjaidat?

Lényegében sosincs szünet. A kétkezi munkát igyekszem délelőttre tenni, így délután már csak az online teendőkkel kell foglalkoznom, amely során nem probléma, hogy a gyerekeim körülöttem játszanak. A házimunka megvár, a nagyobb tennivalók a hétvégére maradnak. Miután a gyerekek elaludtak, még tudok az adminisztrációval és az elmaradt teendőkkel foglalkozni. A vállalkozói lét hátránya egyértelműen az, hogy nehéz összeegyeztetni mindent tökéletesen, ellenben óriási előnye az a szabadságérzet, amelyet egy alkalmazotti pozíció nem tudna megadni. Számomra az volt a legfontosabb, hogy olyat csináljak, amit szeretek és megfelelő időt tölthessek a családommal. Hiába lett volna miből elmenni nyaralni, ha egyszer anyát nem engedték el a munkahelyéről….

Négy éve csinálom ezt, két éve már főállásban. Nincs mellette más tevékenységem, mint esetleg sok kézművesnek, ebből tartom el a családomat. A kulcs: az elszántság. Mielőtt vállalkozó lettem, egy multi cégnél végeztem irodai munkát. Olyan pozíciót hagytam hátra, amelyre sokan vágynak. De számomra mindig fontosabb volt, hogy a kreatív énemnek is teret adjak.

 

Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Befejezni végre a webáruházat, ez inkább a rövidtávú terv. Hosszabb távú terveim nincsenek kifejezetten. Nem azért, mert nincsen rájuk szükség, csak annyi megrendelés érkezik, hogy most főként rövid távokban dolgozunk és gondolkodunk. Illetve én mindig is szerettem kisebb lépésekben előre haladni.

Mi a legfőbb küldetése a vállalkozásodnak?

Fontosnak tartom, hogy egy játék, ne csak szép, divatos, hanem hasznos és értékálló is legyen. Ezért arra törekszem a játékok kitalálásánál és elkészítésénél, hogy több funkciót is ellásson, és amikor már kinőtte a gyerkőc, akkor is el lehessen tenni emlékbe. Hiszen egy kézműves termék nem olcsó, ám olyan szívmelengető érzés elővenni a hímzett kockát akár iskoláskorban, amit a századik plüss nem tud megadni. Az a célom az, hogy mosolyt varázsoljak a címkeimádó gyerkőcök arcára!

A vállalkozásban arra vagyok a legbüszkébb, hogy mindent a saját erőmből értem el. A mai napig el tudom mondani, hogy folyamatosan fejlődöm. A legfontosabb üzenete a vállalkozásnak a praktikus termékek készítése mellet az, hogy az emberek merjenek belevágni! Az is nyugodtan vállalkozásba foghat, akinek „csupán” egy jó ötlete van. Hiszem, hogy a pénzcsináláshoz nem minden esetben kell pénz. Kis lépésekben is lehet előre haladni.

Hol lehet titeket elérni?

Nem sokára elkészül a webshop, de addig is Facebookon és Instagramon lehet leadni a rendeléseket.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Úgy tűnhet, messze még a karácsony, de akik Évi műhelyéből szeretnének ajándékot vásárolni az ünnepekre, azok mindenképpen siessenek! 😉  A legvégső rendelési időpont karácsonyra december 2-a! Aki esetleg lecsúszna a dátumról, az a december 08-án tartandó online vásáron még válogathat néhány készleten lévő termék közül!

[/message]

KisTojás a Facebookon!

Az Instagramon is érdemes körülnézni!

gsbox_banner

Tags:
Csepely Zsófia

Másodéves joghallgató, aki az írást még csak most becézgeti. A vasszigor jog és az ábrándos irodalom egyéjszakás kalandjából született meg. Kiolthatatlan tanulási vágy, örökös ismerkedés az élettel - így telnek az átlagos hétköznapok. Éppen átlépve a második X-et még hisz a tökéletes társban, vagy annak híján a tökéletesen megírt szerelmi történetekben.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *