LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Mozizom

10 film, ami felér egy motivációs tréninggel!

Share

Filmnézés közben egy teljesen más ember bőrébe bújhatunk bele és elleshetjük az életének inspiráló, és motiváló mozzanatait. Mindannyian ismerjük Woody Allen, James Cameron vagy éppen Quentin Tarantino nevét. Ezek a rendezők képesek arra, hogy olyan érzelmeket adjanak át a vásznon, ami sokakra hatással van. Hoztunk 10 filmet, ami téged is inspirál majd arra, hogy motiváltabb, sikeresebb vagy éppen erősebb legyél az életben.

1. Harcosok klubja (1999) 

A képesség mellőzni… azt ami nem fontos. Nem a munkád vagy. Nem a bankszámlád vagy. Nem a kocsid vagy. Nem a pénztárcád vagy. Nem a rohadt egyenruhád vagy. A világ éneklő-daloló szarkupaca vagy.

Tyler Durden őszinte szavait sokan idézik még a mai napig is David Fincher híres filmjéből. A Harcosok klubja olyan alkotás, amely több leckét is kínál a nézőjének. A film egyik legnagyobb tanulsága, amelyből profitálhatunk, hogy rájövünk arra, hogy hogyan engedjük el az anyagi javainkat. Tyler Durden szerint a Harcosok klubja arról szól, hogy felszabadítson a modern élet láncaitól, amelyek befolyásolják az életünket. A Harcosok klubja egyike azoknak a filmeknek, amit ha bármikor végig nézünk újabb és újabb érdekes dologra jövünk rá. Ugye te láttad már?

2. Acélizom (1977)

Mindig nagyon erős emberekről, diktátorokról és hasonló dolgokról álmodtam. Mindig olyan ember szerettem volna lenni, mint Jézus, akire évezredek óta emlékeznek.

Az Arnold Schwarzeneggerről szóló önéletrajzi film sok testépítő vizuális Bibliája, de ennél ez az alkotás jóval több. A film bemutatja, hogy egy kis osztrák faluból is lehet világraszóló karriert összehozni. Arnold a 70-es években kezdett testépíteni, majd később ő lett Mr. Olimpia és ezzel elkezdődött a filmes karrierje is. Az Acélizomban Arnold Schwarzenegger osztja meg gondolkodását, hozzáállását, ami nagyon inspiráló, és nem csak akkor, ha testépítő szeretnél lenni, hanem akkor is, ha úgy érzed, hogy szeretnél a kitartásodon javítani.

3. A titok (2006) 

Te vagy saját sorsod alakítója. Te vagy a forgatókönyvíró. Te találod ki a sztorit. Te forgatod a tollat, és az eredmény mindig tőled függ.

Rhonda Byron híres könyve sokaknak segített már az életben. A könyvből készült egy amerikai dokumentumfilm is, amit alább magyarul meg is nézhetsz. A 2006-ban megjelent és világsikert aratott film és könyv a vonzás törvényéről szól, azaz arról az elképzelésről, hogy kellőképpen pozitív hozzáállással mindent elérhetünk az életben.

4. A közösségi háló (2010) 

Mindenki ismeri a világon a Facebook-ot, ám a keletkezéséről már kevesebbet tudunk. A közösségi háló című film bemutatja Mark Zuckerberg életét, hogyan lett egy lúzer egyetemi programozóból a világ legsikeresebb és leggazdagabb embere.

5. Az igenember (2008) 

Az igenember egy vicces film, amiből a humor mellett sok tanulságot is felfedezhetünk. A filmben Jim Carrey játssza Carl Allen-t, átlagos él, és nem mer semmit sem csinálni, mert fél a következményektől. Egy nap egy önsegítő szemináriumban elsajátítja az igen mondás képességét, és nem képes semmire ezután nemet mondani. A férfi élete teljesen megváltozik. Te belegondoltál már, hogy mennyi mindent szalasztasz el, mert nem mondasz igent?

6. Csúcshatás (2011) 

A filmben Bradley Cooper egy sikertelen írót játszik, aki kipróbál egy intelligens gyógyszert, ami azonnal változást hoz az életébe. A gyógyszer ugyanis megnöveli az agykapacitását, így önmaga tökéletes verziójává válik. A férfi olyan dolgokra lesz képes, amikre eddig senki a világon. A film felnyitja az ember szemét, hogy mennyire nem vagyunk kreatívak, és mennyire nem használjuk ki a képességeinknek csak a kevés százalékát.

7.  A Wall Street farkasa (2013) 

A Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio alakítja nem mellesleg zseniálisan) bróker életéről szóló film nagyon különleges. Bemutatja, hogy a semmiből induló kisember, hogyan lesz a Wall Street nagyágyúja. Igaz közben sok kilengése volt (bűn, korrupció, illegális drog fogyasztás), de a film alapjául szolgáló kitartást sokaknak inspiráló lehet. Igaz, a rossz példákat kéretik nem követni.

8. Lopott szavak (2012)

Bradley Cooper még egy filmmel szerepel a listán, és itt is írót alakít, ám nem olyat, mint a Csúcshatás című filmben. A filmben a Bradley által alakított Rory egy fájdalmas, de igaz történetre lel, amit sajátjaként mutat be. A férfi sikereket ér el a könyvvel, de a szavak mögött valaki másnak a története lapul és ez bizony sok morális kérdést felvet.

9.  A boldogság nyomában (2006)

Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy nem vagy képes rá.

Ez a film megtanítja az embert, hogy sosem szabad feladni. Will Smith egy olyan apát alakít, aki elveszti munkáját és gyermekével együtt hajléktalánná válik. A férfi azonban nem mond le az álmairól, és végül happy end lesz a történet. Közben nagy harcok árán az apa szemszögéből ismerhetjük meg az élet, és a boldogság titkát. Megéri megnézni, ez a film téged is el fog gondolkodtatni!

10. Good Will Hunting (1997)

Ez a megható film rengeteg inspiráló beszélgetést tartalmaz az egyetemi tanár (Robin Williams) és a szegény, de tehetséges takarító (Matt Damon) között. A fiúban ugyanis rengeteg tehetség rejlik, amivel akár matekzsenivé is válthat, ám ezt nem egyszerű elérni, és itt jön a képbe a professzor, aki jó tanácsokkal egyengetni pártfogoltja göröngyös útját.

Neked melyik a kedvenced a listából? Valamit kihagytunk? Kommentálj! 

5 nagyon jó film írókról, és az írás szépségeiről, amiből inspirálódhatsz!

forrás

gsbox_banner

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

 • 1

You Might also Like

3 hozzászólás

 1. Király Viktória 2017-12-02

  Életrevalók is ide való film

  Válasz
 2. Simon Anita 2019-06-04

  Egy asszony illata?
  Amerikai szépség?
  Truman-show?

  Válasz
 3. Fedor Sándor 2020-03-20

  Minden héten háború

  Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *