LOADING

Type to search

Budapest Ez+az Inspiráció

Gondolj a nélkülözőkre is, adakozz okosan – átvevőhelyek szerte az országban

Share

Karácsony közeledtével eszünkbe jutnak azok az emberek, akik nem dúskálnak a javakban. Akiknek az ünnepi vacsora jó esetben egy szelet kenyér. A gyerekek, akiknek a Jézuska nem tud ajándékot hozni. Jó érzés minden évben összekészíteni egy kis csomagot és elképzelni a felcsillanó ismeretlen szemeket, elképzelni az örömüket, amikor ők is ajándékot kapnak. Ha ti is úgy érzitek, hogy szeretnétek adományaitokkal a rászorulókon segíteni, akkor itt megtalálhatjátok a számotokra legszimpatikusabb lehetőséget.

Tündérpakk Alapítvány

Az alapítvány kis tündérei saját autóikkal járják az országot, hogy a krízishelyzetbe került és rossz anyagi körülmények között élő családoknak segíthessenek. Minden segítséget és felajánlást szívesen fogadnak.

http://tunderpakk.hu/

Mikulásgyár

Évek óta gyerekek és felnőttek ezreinek tette élhetőbbé és boldogabbá a szeretet ünnepét ez a kezdeményezés, mely ebben az évben tart a legtovább nyitva. Idén is több ponton gyűjtik az adományokat december 1. és 22. között: az Ötvenhatosok terén és a Lurdy házban, de akik ide nem tudnak eljönni a honlapon még több gyűjtőpontot is találhatnak. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat várnak a szervezők. Akik adományukkal ellátogatnak az Ötvenhatosok terére, azokat klassz programokkal is szórakoztatják és még számos újdonsággal is találkozhat.

http://mikulasgyar.hu/

Cipősdoboz Akció

Az 1996-ban alakult Baptista Szeretetszolgálat a szegények, elesettek, üldözöttek, hajlék nélkül maradottak megsegítésére jött létre. Az évekkel ezelőtt meghirdetett karácsonyi Cipősdoboz akciójának célja a rászoruló, árva, nagycsaládos, vagy beteg gyerekek karácsonyi megajándékozása, melyhez idén is várják az egy cipősdobozba beleférő adományokat, ajándékokat. Idén először a Liliput Játékvilággal közösen online is lehet cipősdobozt készíteni. Látható Szeretet kampányuk keretében pedig ebben az évben is lehetőség van, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott cipősdoboz ajándékot készíthessenek. A jelentkezőknek elküldik egy-egy gyermek bemutatkozó anyagát és kívánságát, amely segítségként szolgál az ajándék elkészítéséhez.

http://ciposdoboz.hu/

Kicsi Pakk

A statisztikák szerint több mint 21.500 gyermek él család nélkül Magyarországon, ezért a Kicsi Pakk Alapítvány néhány évvel ezelőtt elhatározta, hogy százötven állami gondoskodásban élő gyermek kívánságait összegyűjtik és teljesítik.  Legfontosabb tervük erre az évre, hogy minél több cég megismerje munkájukat és ajándékozzon célzottan, hogy a kicsik valóban azt találják a fa alatt, amire vágynak. Ezért nagyon örülnének, ha minél több vállalkozás keresné meg őket.

https://www.facebook.com/KicsiPakk/

Angyal Vagy

A kezdeményezést 2016. karácsonyán indította el közösen a Telekom VOLT Fesztivál szervezői és az Akvárium Klub csapata. Ez egy meghívásos alapon működő jótékonysági projekt, melynek célja nehéz körülmények között, otthonokban élő gyerekek karácsonyi kívánságainak teljesítése. Ennek keretében a szervezők azt szeretnénk, hogy bármely baráti társaság, vagy munkahelyi közösség létrehozhassa a maga “angyalvagy” csoportját azzal a szándékkal, hogy a környezetében lévő egy-egy otthont, családot, vagy akár csak egy szakkört, zeneiskolát segítsen, az őrangyala legyen.

https://www.facebook.com/groups/332163980590523/

Jótékonysági Karácsonyi Vásár – Kőleves

A december 9-ére meghirdetett vásárra érkezők vásárlásaikkal három szervezetet támogatnak: a Heti betevőt, amely minden vasárnap hajléktalanoknak oszt ételt, a KUCKÓ Önkéntes Programot, akik rászoruló gyerekeknek szerveznek klassz programokat, legyen szó fociról vagy akár angoltanításról, valamint a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát kezdeményezést, amelynek szervezői évről évre küzdenek azért, hogy minél kevesebb kutyus sínylődjön menhelyen. A jövő szombatra meghirdetett jótékonysági program keretében rengeteg hazai tervező munkáiból válogathattok.

https://www.facebook.com/events/1938852619715464/

Noé Állatotthon

Szintén december 9-én kerül megrendezésre a már hagyományosnak számító Állatok Karácsonya a szervezet XVII. kerületi otthonában. Az odaérkezők kiválaszthatnak maguknak egy állatkát (cicát, kutyát, de még sok más állatot is), akiket szeretnének meglepni egy kis figyelmességgel.

http://noeallatotthon.hu/index.php

Katolikus Karitász

Nehéz sorsú családoknak gyűjtenek december elsejétől egészen Karácsonyig mesekönyvet, édességet, tartós élelmiszert, hogy számukra is szebbé tegyék az ünnepet. Minden nap 11-20 óra között fogadják az adományokat a budapesti Szent István-bazilika karácsonyi vásárában felállított Karitász adományponton.

https://karitasz.hu/korabbi-hirek/karacsonyi-adomanygyujtes

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *