LOADING

Type to search

Ajánlom Karácsony

10 könyv, amire érdemes lecsapni a karácsonyi szezonban

Share

A karácsony az egyik legjobb időpont az évnek, hogy valami izgalmas olvasmányt beszerezzünk. Tudják ezt a kiadók is, hiszen ilyenkor rengeteg könyv jelenik meg. Egyre-másra próbálják felhívni a figyelmünket a friss megjelenésekre, az akciókra, illetve rengeteg lista készül, hogy kinek melyik könyvajándék a legjobb választás a karácsonyfa alá.

Jöjjön most az én listám, ezek azok a könyvek, amiket én szívesen ajánlok beszerzésre. Hiszen nincs karácsony könyv nélkül, könyvet ajándékozni pedig nagyon jó dolog! Ha mást nem legalább magunkat meglephetjük egy-két szuper olvasmánnyal a téli szünetre 🙂

 

 

Hidasi Judit – Gondolatmappa (Álomgyár Kiadó)

Mi más lehetne a dobogó első helyén, mint a Goodstuff oldal megálmodójának új regénye? Hidasi Judit előző köteteivel már belopta magát a szívembe, így a nemrég megjelent Gondolatmappára is nagyon fáj a fogam. Ajánlom mindenkinek, aki úgy érzi, hogy egy kicsit elakadt az életében, vagy éppen le szeretne lassítani. Erre a karácsony a legjobb időszak, hiszen ilyenkor van időnk magunkra, és a saját gondolatainkra. A Gondolatmappában olvashatsz a szerelemről, inspirálódhatsz minden nap, erőt meríthetsz a szavakból, amelyek benned visszhangzanak tovább. Kell ennél jobb ajándék bárkinek is? Nah ugye!

„Ezért nincsenek nálunk fogyókúrás tippek!” – interjú a Good Stuff főszerkesztőjével, Hidasi Judittal

 

 

Dorothea Benton Frank – Karácsony receptre (21. Század Kiadó)

Nálam nincs karácsony, karácsonyi olvasni való nélkül. Dorothea Benton Frank külföldön igazi sztár a nőket megcélzó elgondolkodtató és megható könyveivel. A Magányos nők klubja után most újabb, ráadásul karácsonyi történetét jelenteti meg a kiadó. Már a borító is azonnal karácsonyi hangulatot eredményez, a megható történetben pedig egy idős asszonyt ismerhetünk meg, aki egy családi dráma közepébe csöppen. Az ünnepi hangulatú történetben receptek is központi szerepet kapnak, ráadásul szerencsére a könyv végén összegyűjtve meg is találjuk mindet, így a mi is elkészíthetjük őket.

 

 

Yotam Ottolenghi – Ramael Scully: NOPI szakácskönyv (GABO Kiadó)

Ha már receptek, akkor nincs karácsony szakácskönyv nélkül.  Yotam Ottolenghi világszerte ünnepelt izraeli-brit séf, a modern gasztronómia ismert képviselője. A sikeres séfnek a Sohóban megtalálható a NOPI névre hallgató étterme, amely rövid idő alatt a brit főváros kultikus helye lett. A könyvben 100 receptet ismerhetünk meg a szakácstól, aki garantálja  az ízek és aromák lenyűgöző párosítását.

 

 

Matt Haig: A lány, aki megmentette a karácsonyt (Kolibri Kiadó

A tavalyi karácsony egyik legszebb története A fiú, akit Karácsonynak hívtak címmel jelent meg, és idén a folytatás is elérkezett. A megható történetben (ami egyaránt szól a gyerekekhez, és a felnőtthez) a Mikulás után most egy lányt ismerhetünk meg, aki elszántan hisz a karácsonyban. A szegény körülmények között élő Ameliát azonban egy dologházban fogják munkára, a lány pedig egyre kevésbé hisz abban, hogy a csodák tényleg megtörténnek. A kedves történetben a Mikulás mellett felbukkannak a dolgos manók, a rénszarvasok, akik azért dolgoznak, hogy a karácsony a legjobb legyen és az emberek újra bízni tudjanak a csodában.

 

 

Christelle Dabos: A tél jegyesei (Kolibri Kiadó

Christelle Dabos trilógiájának első kötete számos irodalmi díjat nyert, és igazán impozáns történetet ígér. A történet egy Anima ​nevű városról szól, ahol a tárgyaknak lelkük van. Az itt élő emberek különös adottságaik révén kommunikálni is tudnak a tárgyakkal. A történet főszereplője Ophélie a tárgyakkal való kommunikálás mellett briliáns ügyességgel közlekedik a tükrökön keresztül, és a kaland csak itt kezdődik igazán. Ha szeretnénk egy kamasznak örömet okozni, akkor A tél jegyesei ifjúsági fantasy történet jó választás lesz.

 

 

Elena Ferrante – Az ​új név története (Park Kiadó) 

Az írónő történetei egyet jelentenek a csodás családtörténetekkel, amiben bőven van romantika, és rengeteg megható pillanat. Az új név története a két barátnő ifjúkorának elbeszélése, ahol főszerepet kap a szerelem, a féltékenység, a szabadságvágy és a lemondás is. A Brilliáns barátnő méltó folytatása lesz Az új név története, ami a két nő életútjának elmesélése közben magával sodorja majd az olvasókat.

 

 

Varga Judit- Juditu- Dekor.Álom (BOOOK Kiadó

Varga Judit, vagy ahogy a blogjából ismerjük, Juditu végre elkészítette első könyvét, aminek központi szerepét a DIY technikákkal létrehozott dolgok és a dekorálás teszi ki. Juditu már évek óta dekorálja és alakítja saját lakását (és másokét) kiváló érzékkel. A dekoratőr és lakberendező most megosztja a tapasztalatait azokkal, akik szintén bele szeretnének kóstolni a “csináld magad” dolgok világába. A könyvben 20 DIY technikával elkészíthető ötletet találhatunk, és mellé rengeteg inspirációt ahhoz, hogy mi is belevágjunk egy-egy lakásátalakításba, vagy csak a karácsonyi ajándékok saját kezű elkészítésének.

 

 

Pamela Druckerman – Nem harap a spenót (Libri Kiadó

A híres gyereknevelésről szóló könyv új külsőt kapott, és így egyre többen megismerkedhetnek azzal a különleges szemlélettel, ami a francia anyukákra igaz. Pamela Druckerman amerikai újságíróként került Párizsba, és a francia fővárosban lett anyuka. Itt figyelte meg a francia anyukákat, akik könnyedén oldják meg a gyereknevelést, legyen szó éjszakai alvásról, vagy éppen a gyerekek társas viselkedéséről. Az újságíró elhatározta, hogy megosztja a tapasztalatait, ezzel segítve minden nemzet anyukáját, hogy ők is lazábban és humorosabban álljanak a gyereknevelés mindennapi kihívásai elé. Ha van egy babát tervező (vagy éppen várandós) barátnőd, akkor jó választás ez a könyv ajándékba.

 

 

Lev Tolsztoj – Anna Karenina (GABO Kiadó

Egy klasszikus szépirodalmi kötet mindig jó választás. Lev Tolsztoj különleges két kötetes története új borítót kapott, így új köntösben várja az orosz irodalom (újra)felfedezését. A világirodalom egyik leghíresebb könyve a házasságtörésről szól, melyben Konsztantyin Dmitrics Levin, Anna Karenina  és az Alekszej Vronszkij között feszülő szerelmi háromszögről olvashatunk. A történet a cári Oroszországban játszódik, és igazi téli olvasmány.

 

 

Sarah Perry – Az essexi kígyó (21. Század Kiadó

A KULT könyvek sorozatban jelent meg nemrég Sarah Perry regénye, Az essexi kígyó, ami már sok irodalmi díjat bezsebelt. A történet az 1800-as évek végén játszódik Londonban, ahol az a szóbeszéd járja, hogy az egykor a lápvidéken garázdálkodó s emberéleteket követelő mitikus szörny, az Essexi Kígyó újra feltűnt. A történet női főszereplője az amatőr természetbúvár Cora a mítikus lény “nyomába ered” miközben megismerkedik  Aldwinter plébánosával.

 

 

 

gsbox_banner

Olvasd el ezt is:

10 most kapható könyv, amit minden nőnek el kell(ene) olvasni

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *