LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest

A budapesti embercsempészek kegyetlen világa Csabai Márk tolmácsolásában

Share

A hatlövetű című gengszterekről szóló könyve után Csabai Márk most újra kemény terepre téved: új könyvében az embercsempészek cseppet sem nyugodt, és erőszakmentes világát mutat meg az olvasóknak.

Budapest te csodás, kegyetlen és ismerős város

Mindig különleges élmény, ha olyan könyvet olvashatok, aminek központja Magyarország, és azon belül is Budapest. Mivel a fővárosban élek már lassan 7 éve, így ismerem a helyszíneit, a kis utcáit, és a kevésbé kedves környékeit is, hiszen sok helyen megfordultam már és bejártam sok helyét. Viszont mindig találok új helyszíneket, új utcákat és új helyeket, és ebben a Határtalanok is sokat adott. Sok mindent megtudtam a maffia és a gengszterek világáról főszereplőnk Csatai Csaba, azaz a főszereplőnk által. A férfi a Bobrov-klánban dolgozik, és nem tisztességes munkával keresi a pénzét, de mégis vannak érzelmei, és ezek vezetik őt egy nagyon nehéz helyzetbe. Csaba beleszeret a főnök lányába, és ezt megtudják, ez pedig tiltott a maffiózok körében. Csabát megpróbálják félreállítani, ám mint kiderül, itt sokkal messzebbre nyúlnak a szálak a főnök lányával való kapcsolatnál.

Csaba rengeteg rázós helyzetbe keveredik, de ott vannak mellette ismerősei, a maffiózók vagy gengszterek, akiket igazán beszélő nevekkel látott el az író. Megismerhetjük Pacalt, az autóneppert, Kuglit a pofonjairól híres férfit és az Alaa névre hallgató bevándorlót.

 

A menekültkérdés, amiről mindenki beszél és mai mindenkit foglalkoztat

Csabai Márk kivételes képességgel dolgozza fel a 2017-es év legfoglalkoztatobb témáját, azaz a menekültkérdést. A könyvben Budapesten jelen van a helyzet, ráadásul a fővárosunk egyfajta kapu Európára, így a terroristák és a maffia, és az embercsempészek kapcsolata külön kiemelt helyzetet kap a kötetben. A Határtalanok cím is sejteti, hogy itt bizony nem csak Budapesten, illetve Magyarországon, hanem határon túlon is folynak az ügyletek. A könyv olvasása közben tökéletesen képbe kerülünk a maffiózok és gengszterek hálózatával, megtudjuk, hogy hogyan épül fel a hierarchiai rendszer, ki miért felelős, és persze megismerjük az egész Európára kiterjedt embercsempész hálózat mozgatórugóit és céljait. Főszereplőnk, Csaba is gyorsan átlátja ezt az egészet, ám sokszor kevésen múlik az élete ebben a kegyetelen világban. Szerencsére a segítők mellette állnak, és amellett, hogy együtt túlélnek néhány rázós helyzetet a fekete humor sok vidám pillanatot is hoz a cselekménybe. Csabai Márk rengeteg olyan karaktert írt bele a Határtalanokba, akikkel talán már mi is találkoztunk, de nem ismertük ezeknek az emberek sötét múltját, és céljait. Jó egy kicsit képbe kerülni, és belátni a sötét helyzetekbe anélkül, hogy mi is megsérülnénk lelkileg, vagy akár testileg.

Nem mentes az erőszakos jelenetektől, és a néha vulgáris káromkodásoktól a könyv, de ez kell is ide. Mert ettől lesz fejbevágóan mai, és izgalmas a regény. A Határtalanok egyébként kivételesen sok fejezetet (szám szerint 51-et)  kapott, ráadásul vannak félfejezetek is, amik bár rövidek, de a történet szempontjából sok érdekességet, és feszült helyzetet hoznak. Szinte a könyv elejétől a végig nincs egy üresjárat se, pörgős menekülések, bunyók és persze bújkálások és rengeteg titok van a könyvben, miközben a tét nem kicsi…

Ha szeretnétek egy izgalmas és mai témákat feszegető gengszteres maffiózós magyar krimit olvasni, akkor a Határtalanok jó választás. Férfiaknak nagyon ajánlott, de női szemmel olvasva is érdekes a regény. Van benne bőven érzelem, hiszen a maffiózók is érző lelkek, és Csatai Csaba egy szerethető vicces figura. Egyébként pedig hátborzongató belegondolni, hogy a Határtalanokban leírt dolgok megtörténhetnek Budapesten, és itthon Magyarországon, miközben mi nem is tudunk róla, mert annyira a felszín alatt zajlanak.

gsbox_banner

Tags:
Babicz Anett

A Social Media világában élek, amiből az olvasásba menekülök. Mindig hordok magamnál könyvet, még akkor is, ha csak a boltba ugrom le. Vidéken nőttem fel, amit imádok, de Budára járok haza. Legszívesebben állandóan utaznék, és célom, hogy a világ összes (cuki) állatát megsimogassam.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *