LOADING

Type to search

Ez+az Főoldal Inspiráció Karácsony

10 film, amit minden karácsonykor megnézünk (és nem unjuk) …

Share

Azt már nagyon nehéz lenne szem elől téveszteni, hogy vészesen közelít a karácsony: egyre nagyobb a dugó, egyre csak nő az embertömeg és egyre türelmetlenebbül próbáljuk beszerezni a még hátralévő ajándékokat. De a nagy káoszban ér egy kicsit behúzni a kéziféket és néha olyat is csinálni, ami kikapcsol. Például megnézni ezeket a filmeket: 

Reszkessetek betörők

Volt egy idő, amikor rosszul voltunk Kevintől és az egész filmtől. Majd jöttek a gyerekek és hála nekik megtanultuk értékelni ezt az alkotást. Tényleg! A film már klasszikusnak számít, és ha gyerekszemmel nézzük, még jól is szórakozhatunk, ahogy Kevin hősiesen megvédi házukat.

Igazából szerelem

Kicsit ez is kezd elcsépelt lenni, de ezt semmiképp nem hagyhatjuk. Annyi a titok, hogy egész évben soha, de soha nem szabad megnézni, és akkor Karácsony környékére már nagyon fogjuk várni és klassz lesz végre leülni a TV elé és kiélvezni minden egyes pillanatát. Nekem az a kedvencem, amikor Hugh Grant táncra perdül. Ja, és amikor Jamie, alias Colin Firth megkéri Aurelia kezét…

Négy karácsony

Kellemes kis alkotás arról, hogy milyen remek eltölteni a Karácsonyt családi körben. A történet és a gondok ott kezdődnek, hogy a fiatal pár, Kate és Brad nem tud elutazni egzotikus nyaralásukra és kénytelenek együtt tölteni az ünnepeket a családjukkal, pedig isten lássa lelküket, irtóznak tőle. Mindeközben sok titokra is fény derül, de az biztos, hogy könnyesre fogjátok nevetni magatokat.

Karácsonyi történet

Az 1940-es években játszódó film Ralphie egész decemberét végigköveti, miközben a kisfiú arról álmodozik, hogy hátha Karácsonyra megkapja álmai puskáját. Persze erre kicsi az esély, mert mindenki nagyon veszélyesnek tartja, még maga a Mikulás is. Édes karácsonyi klasszikus.

Mi a manó!

Buddy, a kisbaba egészen véletlenül kerül az Északi-sarkra, ahol aztán a Mikulás felügyelete alatt cseperedik. Mivel nem igazán tudott beilleszkedni, felnőtt korában felkerekedik, hogy megkeresse igazi apukáját. És igen, itt kezdődnek a humorosabbnál-humorosabb kalandok. Nem mondanám, hogy Will Ferrell a kedvenceim közé tartozik, de ebben a filmben egyszerűen nem tudtam utálni.

Karácsonyi lidércnyomás

Kicsit beteg alkotás, de aki valami másra vágyik, annak biztosan be fog jönni Halloween város gonosz kis ceremóniamesterének, Rosszcsont Jack kalandjai. A sztori onnan indul, hogy ez a szegény kis Jack megunja a sok kötelező ijesztgetést és elirigyli a Mikulás hálás feladatát. Elrabolja hát  és átveszi a hatalmat Karácsony felett.

Karácsonyi vakáció

Ahogy Kevin kalandjait sem tudjuk megunni, úgy bármikor tudunk nevetni a Griswold család bénázásán is. Clark a tökéletes karácsony bűvöletében él, és egész családját arra buzdítja, hogy mindent tegyenek meg, hogy az idei végre egy tökéletes ünnep legyen. Egész jól teljesítenek, de mivel nem tudnak kivetkőzni magukból, kő kövön nem marad körülöttük. A kérdés csak az, hogy mennyire fullad katasztrófába egy újabb karácsonyuk.

Holiday

Bármikor meg tudnám nézni Iris és Amanda, a két összetört szívű lány történetét, amely igazán akkor kezdődik el, amikor az interneten keresztül házat cserélnek az ünnepekre. Bár csalódottak és a hátuk közepére nem hiányzik egy pasi, azért megtalálja őket a szerelem. Szerintem az egyik legkarácsonyibb film, Ja igen, és Jude Law… Ah!

Hivatali karácsony

Nincs is jobb, mint az év vége közeledtével a fáradt gőzt a munkahelyen, kedvenc kollégáink társaságában kiengedni. Főleg, ha közben a főnök be akarja zárni a boltot. Vagy mégsem? Akárhogy is alakul, egyre nagyobb lesz a galiba, és egyre fájdalmasabb a buli. Ami tuti, hogy ennél őrültebb munkahelyi karácsonyt még sose láttatok.

Kőkemény család

 

A bohém Stone családnak nagyon nem mindegy, hogy kit fogadnak be maguk közé. Amikor szegény Everett elhívja magával barátnőjét az ünnepekre, még nem is sejti, hogy családja mennyi borsot tör majd az orruk alá. Még az a szerencse, hogy Meredith-et sem kell félteni, aki saját húgával vértezi fel magát.

Ti melyikkel kezditek?

 

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

1 Comment

  1. DHVA 2020-12-09

    A Happiest Season idei alkotás a témában, mindenképp érdemes megnézni. A legkirályabb karácsonyi film meg akkor is a Mixed Nuts marad örökre! 😉

    Válasz

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *