LOADING

Type to search

Ajánlom Inspiráció Utazom

Mi már tudjuk hová utazol jövőre! Íme a 2018-as utazási bakancslista!

Share

Utazni elképesztően felszabadító érzés. Történjen ez egyedül, párban vagy akár a családdal. Ha még csak tervezgeted a jövő évi úti céljaidat, akkor most csak figyelj! Most helyeket ajánlunk, amik nem véletlenül kerültek fel erre a bakancslistára. Mind a 15 úti cél olyan, amit az életben egyszer legalább látni kell. Vigyázat, a lista megnézése után azonnal a repjegyportálokat fogod nézegetni! Mi szóltunk!

Az év vége felé közeledve mindenki a bakancslistáját készítgeti. Ha nem tudnád, hogy mi a bakancslista, akkor segítünk: ezen a listán olyan dolgok szerepelnek, amiket szeretnénk kipróbálni, és persze minél több dolgot kipipálni a következő évben. Az utazási bakancslistánkon olyan csodálatos helyeket mutatunk be, ahová eljutni felejthetetlen élmény lesz.

1. Nyugat-Ausztrália – Pink Lake Hillier

Én már voltam Nyugat-Ausztráliában 3 éve, és tervben volt ennek a rózsaszín tónak a meglátogatása, de sajnos amikor elindultunk kiderült, hogy éppen nem annyira rózsaszín. A színt ugyanis a tóban található algák adják (a vízben lehet fürdeni, nem káros egyáltalán az emberre, ám nagyon magas a sótartalma), ami időszakos és nagyon sok mindentől függ (időjárás, biológiai folyamatok stb.). A világ talán leghíresebb rózsaszín tava egyébként Esperance környékén található, ám ide érdemes helikopterrel, vagy kis repülővel eljutni. Mi megnéztük ennek az árát is, ha már itt jártunk, de elég tetemes összegre rúgott. Igaz, a rózsaszín tó élménye fentről látva megfizethetetlen.

2. Huacachina oázis, Peru

Huacachina egy kis falu Peruban, amely az Atacama-sivatag oázisa köré épült. Ez egyébként Peru egyik legkedveltebb turisztikai látnivalója. Az oázishoz egy különleges legenda is kötődik.  A legelterjedtebb szerint egyszer egy Huacay China nevű lány beleszeretett egy harcos férfiba, aki azonban egy csatában hősi halált halt. Amikor ezt a lány megtudta, felkereste azt a napraforgómezőt, ahol először találkoztak, és nagy szomorúságában sírni kezdett, és addig-addig sírt, amíg könnyeiből egy kis tó nem alakult ki. Egy este egy másik fiatal harcos járt arra, és távolról leste a lányt, aki azonban észrevette, hogy figyelik, és futni kezdett. A fiú nyomába eredt, és amikor már majdnem utolérte, a lány a tóba vetette magát, és olyan sokáig a víz alatt maradt, hogy szirénné változott. A legenda szerint ma is minden újholdkor a szirén a felszínre jön és siratja elhunyt kedvesét

3. Varázslatos hotel Svájcban 

A tériszonyosoknak nem ajánlott ez az úti cél, de aki nem fél a magasságtól, az mindenképpen nézz meg a Svájci hegyeket, és benne ezt a különleges hotelt, amiben életre szóló élmény eltölteni egy éjszakát.

4. Haiku lépcső, Hawaii

Azt mondják ezek a lépcsők a mennyországba vezetnek. Ha oda nem is jutunk el, a látványért mindenképpen érdemes végig sétálni ezeken a régi lépcsőkön. Az Oahu szigetén található a Haiku-lépcső 1943-ban épült, 3922 lépcsőfokos, hossza körülbelül 800 méter. Az 1971-es, híres Led Zeppelin dal után csak úgy hívjak: Lépcsők a mennyországba. A lépcsőkhöz egyébként nagyon nehéz feljutni, de van akiknek már sikerült, a képek pedig magukért beszélnek.

5. Mont Saint-Michel, Franciaország 

Beauty reflected ?? (?: @ilhan1077)

BEAUTIFUL DESTINATIONS (@beautifuldestinations) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 21., 00:17 PDT

Mont-Saint-Michel szigete egy jellegzetes árapálysziget. Apálykor a sziget száraz lábbal megközelíthető, dagálykor azonban valódi szigetté válik. Ennek következtében a Mont-Saint-Michel szigetén épült kolostor misztikus jelentőséggel bírt. 1879-ben épült fel a szigetet a szárazfölddel összekötő gát és ezzel megszűnt szigetnek lenni. A legendák szerint 708-ban Szent Aubert-nek, Avranches püspökének megjelent Szent Mihály arkangyal, és megparancsolta, hogy a tengerből kiemelkedő sziklán építsen kolostort. Miután St. Aubert püspök először nem tett eleget az utasításnak, az arkangyal lyukat égetett ujjával a püspök kalapján. A Mont-Saint-Michel szigetén a kolostor első templomának felszentelésére 708. október 16-án került sor.

6. Az ellorai barlangtemplomok, India

Kailasa Temple, Ellora Caves, India. What a Magnificent Single Hill Rock Cut Mega Structure is this! It is chiselled Top-down & Outside-in, during 756 AD. How could they have possibly built it!! They have done it using only hammers & chisels! It is said that it must have been built by Aliens. Because even with today’s technology, one has estimated that it takes centuries to build with all huge machinery. A must visit for all. Nearest Airport, Aurangabad India & Pune India. There are several such caves structures, Grishneshwar Jyothirling Shiv Temple & Ajanta Caves (Ancient Cave Paintings dating 200 BC). #travel #passportfullofmemories #beautiful #hillstructure #ancientaliens #ancientcity #caves #elloracaves #kailasatemple #aurangabad #wonderoftheworld #india #monolithicstonestructure #ajantacaves #cavepaintings #shivtemple #ajantacaves #ancientpaintings #cavepaintings #caves

Passport Full of Memories (@passport_full_of_memories) által megosztott bejegyzés, 2017. Febr 19., 05:33 PST

Ezt a különleges építészeti csodát nem egyszerű megközelíteni (Mumbaiból és Delhiből repülővel a legegyszerűbb, de a bátrabbak 1 napos vonatutat is bevállalhatnak). Az ellorai barlangtemplomok az UNESCO világörökség részei egyébként. Munkások ezrei segítettek, hogy a bazaltba vájják a barlangokat, ahol az indiai istenségek  (Visnu) előtt tisztelegnek az emberek.

7. A víz alatti város (Shi Cheng), Kína

Shi Cheng vagy más néven Oroszlánváros egy ősi kínai város Zhejiang tartományban, melyet a Han-dinasztia alapított több mint 2000 évvel ezelőtt. A város 1959-ben süllyedt el, így a megtekintésével búvártudás szükséges, hiszen a város 25-40 méterre fekszik a víz alatt.

8. Grand Canyon, Amerikai Egyesült Államok

Az USA legkedveltebb kiránduló és turista célpontja a Gran Canyon, azaz a Nagy Szurdok, ahová kanyargós sávokat vájt a Colorado nevű folyó. A kanyon mélysége 1200 és 1800 méter közötti (legmélyebb pontja 1829 méter). A sziklákról elképesztő látvány tárul a Grand Canyon Nemzeti Parkba látogatók elé.

9. Chefchaouen, Marokkó

A kék város névre keresztelt hely Marokkóban igazi nyaralóparadicsom lett az évek alatt. A városkában már 200 szálloda várja a látogatókat. Sok olyan ház van a városban, ahol a bútoroktól és az edényeken át minden kékre van festve a bejárati ajtótól a kerítésen át.

10. Lotofen sziget, Norvégia

I must admit that this is by far the coolest place I’ve spent the night…

Samuel Taipale (@eljackson) által megosztott bejegyzés, 2016. Aug 14., 10:56 PDT

A híres norvég szigetet egykoron a vikingek lakták, ezt sok tárgyi bizonyíték is őrzi. A sziget különlegessége, hogy bár a sarkkörön belül fekszik, olyan meleg időszakai is vannak, amelyek rekordszintű hőmérsékleti anomáliát képviselnek a szélességi körön. Az 1161 méter magas hegyéről Higravstinden Austvågøyönről csodás a kilátás az öbölre és a fjordokra.

11. Prága, Csehország

Nincs is tőlünk olyan messze Prága, ami a Száztornyú Városnak, vagy Arany Városnak is hívnak. A város történelmi központja az UNESCO világörökség része. A szűk utcáiról és kiváló sörözőiről is híres városban sétálgathatunk a Moldva partján és gyönyörködhetünk a híres Károly hídban, vagy a Vencel térben.

12. Perito Moreno-gleccser, Argentína

GLACIAR PERITO MORENO ✓ Deslumbrante glaciar en el Parque Nacional Los Glaciares, en Santa Cruz. ✓Sobre el Canal de los Témpanos navegan pedezos que van cayendo del glaciar simulando el sonido de un trueno. ✓ A 65 km de Calafate. ✓El glaciar presencia un increíble fenómeno. Surge la masa de hielo y avanza acumulándose los bloques de hielo. Al avanzar, tapa el Brazo Rico y crece el nivel del Lago Argentino. Se produce tanta presión por el agua que se producen filtraciones y fracturas, rompiéndose así cada 4 años. #travel #wanderlust #serendipity #viajar #travelblog #viaje #journey #trip #blogdeviaje #mundo #world #santacruz #santacruzserendipity #argentina #argentinaserendipity #patagoniaargentina #patagonia #patagoniaargentinaserendipity #surargentino #surargentinoserendipity #calafate #calafateserendipity #glaciarperitomoreno #glaciarperitomorenoserendipity #santacruz #santacruzserendipity Fotos: @textbooktravel , @cascadaexpediciones , @cristianeolivera en pinterest

S E R E N D I P I T Y (@serendipity_almaviajera) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 20., 14:32 PDT

Az Argentínában található 30 kilométeres gleccser az ország legismertebb turistalátványossága.  Ez a jégmező a világ harmadik legnagyobb ivóvíz-tartaléka egyébként, és rengeteg turista látogat ide évről-évre.

13. Rizsteraszok, Vietnám

Photo by @cumacevikphoto In the live broadcast I made today, there were people whom asking “Why Vietnam?” There was no idea other than what I saw in American war movies about Vietnam. It was a country that seemed very mysterious to me. A few years ago I saw photos of rice terraces in Vietnam in a photo sharing site. Since that day, I have done more research about this country and to go there. After I have done a tight plan, I finally came and saw it. I can call it a very strange and beautiful country. I took this picture on the terraces on the upper side of Mu Cang Chai, during the sunrise. I think this is the most beautiful place in Vietnam among all the places I’ve seen so far. Photo by @cumacevikphoto #MuCangChai #Vietnam

Planet Earth (@visitplanett) által megosztott bejegyzés, 2017. Szept 28., 11:57 PDT

A Sárkányok öble felett elhelyezkedő rizsteraszok csodás látványt nyújtanak. Ez a zöld táj megbabonázza az embert.

14. Kappadókia, Törökország

 

Magical moment in Cappadocia ??? #cappadocia #kapadokya #balloonride #urgup #goreme

Ozlem Avcioglu (@ozlemavcioglu) által megosztott bejegyzés, 2017. Okt 19., 04:32 PDT

Ha láttál már hőlégballonos fotókat, akkor azokat nagy valószínűséggel itt készítették. Itt táborozik ugyanis több hőlégballonos társaság, akik fentről mutatják be a környék nevezetességeit. Itt találhatóak meg ugyanis a furcsa alakú „Tündérkémények”, a Göreme Völgy holdbéli vidéke, a Göreme Nemzeti Park, a sziklatemplomok, Kaymakli és Derinkuyu föld alatti városai, a Zelve völgy, Avanos (edények), az Uchisar sziklaerőd, az Ihlara völgy és Soglani.

15. Vatnajökull gleccser barlang, Izland 

 

Places we’d like to visit: Vatnajokull Glacier Cave in Iceland. #VatnajokullGlacierCave #Iceland #Discovery #DiscoveryChannel #placewedliketovisit

Discovery Channel Aus & NZ (@discoveryaus) által megosztott bejegyzés, 2016. Márc 18., 22:06 PDT

Izland több helyszínt adott a Trónok harca sorozat jeleneteihez. A Vatnajökull Nemzeti Parkban több csatajelenetet is felvettek ám hely a különleges jégfalú gleccseréről is híres. A különleges természeti képződmény állandóan változik ahogy olvad, és ahogy megfagy, így népszerű célpontja a fotósoknak.

 

8 hely, ahol úgy érzed majd, hogy a Trónok Harca szereplője vagy!

Természetesen listánk a végtelenségig bővíthető…

gsbox_banner

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *