LOADING

Type to search

Élem Főoldal Inspiráció

7 szóló-randi, amin idén vegyél részt. Magaddal. Bizony.

Share

Amikor valaki azt mondja, hogy szükséged van “én-időre” és idén törődj többet magaddal, láss túl azon, hogy fürdősót öntesz a vízbe és olvasol néhány oldalt. Ennél sokkal többet is megtehetsz!

Ha nincs társad, (vagy éppen van, de inkább magányra vágysz) szervezz magadnak randikat, amelyekre tényleg menj el! Ne legyél cserbenhagyó fél… 🙂

1. Csinálj úgy, mintha turista lennél!

Fotó: notanomadblog.com

Akárhol is laksz, játszd el egy napra, hogy csak turista vagy. Mássz fel egy templomtoronyba, nézz meg egy régi romot, csatangolj csak úgy a városban vagy menj el oda, hová már régóta szeretnél, de valamiért sose jött össze. Egész más szemmel látod majd a várost, amely biztos sok csodát tartogat még neked.

2. Menj el egy téli túrára!

Emlékszel még arra, amikor gyerekként a hidegre fittyet hányva órákat játszottál kint? Az a jó hír, hogy ezt most is megteheted. Öltözz fel melegen, tölts meg egy termoszt forró csokival és irány a természet. Jó, néha hideg van kint, de jól felöltözve kit érdekel.

3. Irány egy múzeum!

Fotó: ludwigmuseum.hu

Mi anyák (és apák) általában a gyerekekkel megyünk múzeumba, ezért mindig olyat választunk, ami nekik jó. De idén télen eljött a mi időnk! A múltkor például kellett egy mentőprogram a gyerekeknek, és miközben böngésztem a kínálatot, rájöttem, hogy elképesztő mennyiségű múzeum van, és érdekesebbnél érdekesebbek. És ami a legjobb az egészben, hogy végre válaszhatsz olyat is, amelyikbe csak te szeretnél menni.

4. Ülj be egy koktélbárba! Egyedül.

Jó, tudom, egyedül ücsörögni egy bárban néha kellemetlen tud lenni. De tegyük fel, hogy nem hétvégén mész, hanem egy csendesebb hétköznap estét választasz. Leülsz a pulthoz és csináltatsz magadnak egy személyre szabott koktélt. Mondjuk egy olyat, amelyben a fanyar gin az édes juharsziruppal  keveredik és hozzá megsütögetheted a pillecukrodat? Külön pont jár azért, ha még ki is öltözöl magadnak… Hogy ebben mi a jó? Majd meglátod…

5. Ó, azok a régóta halogatott dolgok!

Vannak azok a fránya feladatok, amelyeket mindig tologatunk magunk előtt, mondván majd ha lesz egy kis időnk, akkor foglalkozunk velük. Nos hát, ideje ezekre is egy kis időt szakítani. De azért adjuk meg a módját, hogy egy kicsit élvezzük is. Gyújts meg néhány gyertyát, nyiss ki egy üveg zamatos bort és máris lelkesebben fogsz elkezdeni tervezgetni, akár a nyugdíjalapodról van szó, akár a kocsi biztosításáról, akár a meglévő hiteled áttekintéséről, vagy épp a nyári vakáció megtervezéséről. Tedd az öngondoskodást is egy klassz programmá és a végén nagyon elégedett leszel magaddal.

6. Menj el workshopra vagy tanulj meg valamit újat!

Fotó: violet and the botanist

Egy kicsit mindig is szerettél volna balerina lenni vagy festeni egy képet? Nem vagy lemaradva semmiről, mert bármire van idő és bármit ki lehet próbálni, vagy akár meg is lehet tanulni. Én például mindig is totál bénán rajzoltam, ezért két éve elhatároztam, hogy csak azért is, megtanulok rajzolni. Azóta már két festményem van otthon és imádom csinálni. Állj elébe a kihívásoknak és győzd le magad valamiben!

7. Turkálj!

Fotó: loftdesign.hu

De most ne ruhát! Régóta szeretnél egy dizájner darabot vagy csak szeretnéd valamivel feldobni a lakásodat? Akkor keresd meg a hozzád legközelebb eső vintage bútor lerakatot, ahol akár órákat tölhetsz el régi idők berendezési tárgyai között, miközben negyven-ötven évet is visszarepülhetsz az időben. Még ha nem is veszel semmit, akkor is remek móka lesz.

Egy szó, mint száz, ne hagyd, hogy a tél megállítson és szánj magadra néha egy kis időt. Megérdemled.

Ha pedig már idáig eljutottál lépj tovább. Mit szólnál például egy szóló utazáshoz?

Hét nőt kérdeztünk arról, hogy hogy vágtak neki az első szóló-utazásnak

gsbox_banner

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *